Duo Ice Dancing Brother-and-Sister yang Adorable Ini Akan Mengambil Olimpik oleh Badai

Skating bergambar adalah depan dan pusat sekali lagi pada Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018, dan kegembiraan untuk sukan Olimpik paling canggih hanya dikompaun oleh Saya, Tonya‘Oscar’, mengalahkan pencalonan untuk Pelakon Terbaik (Margot Robbie), Pelakon Pembantu Terbaik (Alison Janney), dan Penyuntingan Filem Terbaik. Oleh itu, anda mungkin mahu mengenali juara tarian ais Maia dan Alex Shibutani, adik lelaki dan perempuan yang menari berdansa untuk United Team di PyeongChang, Korea Selatan. 

Kami mengejar para atlet semasa mereka berada di NYC untuk mengetengahkan seragam Olimpik Amerika Syarikat Ralph Lauren. Sebagai Maia, 23, dan Alex, 26, gear untuk Sukan Olimpik kedua, kami mendapat sudu di dalam jadual latihan saudara, matlamat podium, dan apa yang ingin digantung di kampung Olimpik.

VIDEO: Bertemu dengan Olympian Alex Shibutani

Apa yang berubah dalam kehidupan seharian anda sejak anda melihat di Team USA telah disahkan? 
Maia Shibutani: Banyak latihan kami telah tetap sama, tetapi kami berasa seperti kami telah menyesuaikan diri. Saya benar-benar fikir kita sedang memuncak pada masa yang sesuai untuk Sukan Olimpik.

Bolehkah anda menerangkan ketika anda mendapati anda akan pergi ke permainan Olimpik kedua anda?
Alex Shibutani: Saya fikir ia bukan pengalaman yang sama seperti mengetahui bahawa kami akan pergi ke perlawanan Olimpik pertama kami kerana, pada ketika itu, ia merasa seperti semua yang kami lakukan dari yang kedua kami memakai skate sedang membina pada masa itu. Tetapi saya berasa bangga, terhormat, dan perasaan ini seperti masih ada kerja yang perlu dilakukan. Matlamatnya tidak layak untuk pasukan Olimpik; matlamatnya adalah memenangi pingat dan skating terbaik kami di Sukan.

��: @onexwonder

Satu jawatan yang dikongsi oleh Maia Shibutani (@maiashibutani) pada

BERKAITAN: Ralph Lauren memperkenalkan Seragam Olimpik Pasukan Pembukaan Amerika Syarikat, dan Mereka Peak Americana 

Anda akan bersaing dalam dua program: tarian pendek dan tarian percuma. Apa koreografi tarian pendek anda menjadi seperti?
AS: Untuk tarian pendek, terdapat gaya yang telah ditentukan terlebih dahulu agar semua pasukan terpaksa berpegang teguh. Gaya itu tahun ini adalah irama Latin. Jadi anda mempunyai Cha-Chas, Mambos, Sambas, Meringues anda. Kami memilih lagu-lagu dari Pérez Prado, yang mempunyai gaya klasik, sejenis getaran sejuk untuknya.
CIK: Dan irama yang kita lakukan ialah Mambo, Cha-Cha, dan Samba. Jadi ia sangat tinggi tenaga dan dinamik. Sudah menjadi keseronokan untuk kami melaksanakannya di seluruh dunia sejak beberapa bulan yang lalu.

Apa yang membuatkan prestasi anda menonjol? 
AS: Saya fikir cara yang kita telah mengaturkannya dan bercampur-campur memberikan lebih banyak kepekaan yang moden. Dan kami hanya bersenang-senang dengan diri kami dalam prestasi kami.

Dan untuk tarian percuma anda, anda meluncur ke Coldplay’s “Paradise.” Kenapa anda memilih sekeping itu?
AS: Saya fikir orang di rumah mempunyai jangkaan tertentu apabila mereka menghidupkan televisyen dan menonton skating angka: bahawa ia akan menjadi semua “muzik lama.” Skating untuk Coldplay adalah twist pada apa yang orang harapkan. Dan kami suka muzik Coldplay kerana ia tentang mengikuti impian anda. Anda tahu, kami telah meluncur bersama selama 14 tahun. Kami telah mengendalikan keseluruhan kerjaya kami untuk momen Olimpik khas ini. Jadi, bagi kami, meluncur ke “Syurga” dalam Permainan ini mengikuti idea bahawa kita mahu berada di syurga kita sendiri di Pyeongchang.

Pasukan USA Short-Sleeve T-Shirt
Kesopanan
Ralph Lauren
boleh didapati di Ralph Lauren
$ 99

BERBELANJALAH SEKARANG

BERKAITAN: 8 Piawaian Spirited Fesyen untuk Membantu Anda Bersorak Pada Pasukan Amerika Syarikat

Sebagai adik-beradik, anda telah menjadi rakan sepasukan dalam satu cara atau lain untuk seluruh hidup anda. Adakah setiap orang menjengkelkan untuk menghabiskan banyak masa bersama-sama?
AS: Saya fikir orang selalu mengandaikan bahawa ia adalah perkara yang negatif. Dan ia adalah satu cabaran yang begitu dekat dengan seseorang, mengetahui banyak tentang orang itu, dan cuba mencari cara untuk bekerja bersama. Tetapi saya tidak fikir itu terpencil untuk hubungan saudara. Ia seperti hubungan profesional atau keluarga. Anda perlu tahu bagaimana untuk bekerja dengan seseorang dalam jarak dekat. Kami benar-benar mendapati kekuatan yang besar dari kami yang kami sangat rapat dan komunikasi kami adalah baik. Kita tahu bahawa kita boleh bergantung kepada satu sama lain dalam apa jua keadaan. Dan tidak ada hujah dalam cara perkongsian kami kerana kami tahu bahawa kami terjebak bersama. Kami keluarga, dan itulah ikatan istimewa yang memberikan kita kelebihan.

Bagaimanakah Olimpik berbeza daripada pertandingan utama lain yang telah anda lakukan?
AS: Kami akan berada di sana selama dua setengah minggu, yang merupakan tempoh masa yang lebih lama daripada biasa. Terdapat lebih banyak media. Cincin ada di mana-mana. Dan hanya dengan perasaan bahawa menonton dunia adalah istimewa. Terdapat banyak rangsangan. Sebagai contoh, anda memakai pakaian baru. Ia tidak seperti pertandingan lain di mana anda membawa baju kegemaran anda untuk dipakai. Ada perkara yang perlu anda sesuaikan. Tetapi saya fikir jika anda melancarkan dengan tumbukan dan merasakan bahawa perasaan menjadi sebahagian daripada sesuatu yang lebih besar daripada diri anda, maka anda benar-benar dapat menggunakan tenaga itu untuk kelebihan anda dalam persaingan.

Pada tahun 2004, @maiashibutani dan saya bertanding di Kejohanan Tarian Ais Lake Placid. Kami hanya meluncur bersama selama beberapa bulan, dan ia adalah salah satu pertandingan pertama kami sebagai satu pasukan. Kami sedih kerana kami telah meluncur di arena yang penuh dengan sejarah Olimpik dan bermimpi bahawa suatu hari, kami mungkin dapat bersaing di peringkat tertinggi sukan kami bersama-sama. 13 tahun kemudian, kami kembali ke Lake Placid untuk #SkateAmerica dan sangat luar biasa untuk melihat di mana impian kami telah membawa kami.

Pos yang dikongsi oleh Alex Shibutani (@alexshibutani) pada

Seperti apa kampung Olimpik?
CIK: Terdapat banyak tenaga sepanjang masa kerana ada 14 sukan lain, dan ada orang yang anda tidak biasa melihat walaupun dari Team USA. Saya fikir secara amnya, ia adalah persekitaran yang sangat inspiratif.

Adakah suasana yang kompetitif??
AS: Ia bergantung kepada sukan dan orang itu. Maksud saya, kita akan tinggal di pangsapuri dengan ahli pasukan skating yang lain. Dan sepanjang masa anda bertemu atlet lain dari sukan yang berbeza dari negara lain, dan itu bagus.

Adakah anda mempunyai senarai main pam untuk sesi latihan?
AS: Kami berat pada senarai main Spotify. Kami menjadi orang yang memberitahu kita apa yang perlu kita dengar. Tetapi kita tidak begitu sengit ketika merasakan rasa muzik kami. Sekiranya Selena Gomez bermain, itu sejuk. Sekiranya ia lebih daripada jock jams perkara jams, terlalu baik. Kerana begitu banyak perhatian kita pada hari ke hari ditujukan untuk bersiap sedia untuk bersaing dan melaksanakan, kita harus dapat mengalir dengan aliran tersebut. Ia akan cukup lumpuh jika anda berada di Olimpik dan mereka bermain sesuatu di Arena, dan anda seperti, ‘Ugh Saya benci lagu ini, ia merosakkan masa ini.’

Kalian benar-benar aktif di media sosial. Kenapa penting untuk anda?
AS: Kami melakukan semuanya, yang banyak bekerja. Tetapi kita membesar di era media sosial. Kami memahami kuasa Internet dan kami bersyukur kerana kami mempunyai fanbase di seluruh dunia yang sangat menyokong. Dan juga, dalam tarian es, tidak banyak sejarah pasukan Asia yang bersaing. Saya fikir dapat terus dan mengembangkan populariti sukan anda adalah peranan atlet.

Pasukan USA Fleece Track Jacket
Kesopanan
Ralph Lauren
boleh didapati di Ralph Lauren
$ 225

BERBELANJALAH SEKARANG

BERKAITAN: Pasangan Olimpik IRL ini dan Republik Pisang Hanya Membuat Fencing Bergaya

Kenapa anda fikir ada kepentingan awam dalam tarian es khususnya sekarang?
CIK: Ia sangat istimewa untuk melihat pergerakan berlaku yang kelihatan mudah dan ajaib pada tahap yang sangat elit. Itulah cabaran awal. Tetapi sekarang ia benar-benar hebat. Mengimbangi menjadi atlet elit semasa menjadi penggiat kreatif adalah yang mendorong kita untuk menjadi yang terbaik. Dan kita mempunyai penonton global itu; kami tidak sabar untuk membawa peminat baru ke sukan ini.

Bagaimana anda memulakan dalam skating??
AS: Maia tahu skating angka adalah apa yang dia mahu lakukan sebaik sahaja kanak-kanak. Saya, saya fikir saya akan bermain bola keranjang. Tetapi saya dibawa ke arena untuk menonton-atau tidak menonton; Saya telah dibawa ke lapangan terbang tunggu untuk pelajarannya kerana ia hanya kami berdua. Dan saya benar-benar bosan. Jadi saya hanya keluar di sana.
CIK: Saya fikir saya berada di Olimpik sendiri. Tetapi sangat menyenangkan untuk bekerjasama. Kemudian keputusan positif hanya datang begitu cepat.

Terima kasih kepada semua yang mengambil masa untuk mengundi kami! @alexshibutani dan saya dinamakan @teamusa Team of the Month untuk bulan Disember!

Satu jawatan yang dikongsi oleh Maia Shibutani (@maiashibutani) pada

Apa nasihat terbaik anda untuk atlet Olimpik dalam membuatnya? 
CIK: Jurulatih utama kami sentiasa memberitahu kami untuk menikmati masa ini. Dia menawarkan perspektif tuhan semacam itu tentang mengingati mengapa anda bekerja keras.
AS: Kadang-kadang mudah untuk mengembalikan kepalanya kembali ke dalam proses kerja dan menganalisis lebih lanjut bagaimana membuat sesuatu lebih baik. Itulah yang saya fikir seorang atlet dan pesaing sebenar. Tetapi dia sentiasa baik untuk memastikan bahawa kita mengambil satu saat untuk berhenti dan menyedari apa yang telah kita capai.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

42 + = 52

map