Editor Diuji: Bagaimana Kami Memulihkan dari Manicures Gel

Ia bukan rahsia kesan merosakkan gel manikur yang boleh dimiliki oleh kuku. Berita baiknya adalah pasaran kecantikan dipenuhi dengan formula pengukuhan yang menjanjikan angka yang lebih sihat dengan setiap aplikasi. Penderitaan dari kuku lemah dan rapuh untuk bantuan, pembantu kecantikan InStyle.com Jennifer Velez mencuba tiga rawatan yang berbeza selama satu bulan. Baca semua tentang jalan ke pemulihan di bawah.

Nama saya Jennifer Velez dan saya mengalami kecanduan dua tahun ke manicures gel. Saya digunakan untuk memukul salon kuku setiap dua minggu untuk mendapatkan pembaikan no-cip saya, tidak pernah mengambil apa-apa rehat di antara. Walaupun saya tidak gila tentang proses penyingkiran atau lampu UV yang dipersoalkan (saya selalu memakai pelindung matahari sebelum ini), saya dengan cepat menjadi taksub dengan berapa lama penamat berkilat akan berlarutan dan saya mula percaya saya tidak akan dapat kembali ke menggilap biasa-sehingga saya tidak lagi mempunyai pilihan.

Untuk sementara waktu, saya telah menafikan kerosakan yang menyebabkan kuku sekali-sihat saya dengan tidak membenarkan mereka bernafas, tetapi kekurangan oksigen akhirnya mengambil tol dan saya akhirnya harus mengakui saya mempunyai masalah. Mari kita katakan hasilnya tidak cantik. Kertas nipis tidak semestinya menggambarkan keadaan mereka. Bed paku saya benar-benar bendable dan tiba-tiba menunggu gel menyembuhkan di bawah lampu panas menjadi sangat menyakitkan, saya tidak mempunyai pilihan tetapi untuk menendang kebiasaan. Walaupun kuku saya tidak kelihatan agak Sebaiknya apabila saya mula-mula berhenti melakukannya, mereka masih dalam mod pemulihan lebih daripada satu tahun kemudian.

Hari-hari ini kebimbangan saya termasuk segala-galanya dari kekeringan dan pemecahan kepada rabung yang tidak sedap yang saya terima beberapa bulan yang lalu ketika saya memotong kutikula (cerita panjang), jadi saya pasti calon yang sempurna untuk mengambil beberapa pengukuhkan kuku baru dan lebih baik untuk ujian memandu.

RELATED: Editor-Tested: Perisai Gel Manikur Ini Sama Seperti Perisai Untuk Kuku Anda

Deborah Lippmann Semua Mengenai Pangkalan Base CC Base

Saya segera tertarik apabila saya mendapati Deborah Lippmann telah melancarkan All About That Base ($ 20; sephora.com), kot asas CC untuk kuku. Sama seperti krim CC yang direka untuk kulit anda, produk multitasking penuh dengan semua yang anda perlukan untuk menyembuhkan masalah kuku anda dalam satu langkah cepat. Saya memakai kot nipis dan disusuli dengan beberapa polish seperti arahan yang dinasihatkan, tetapi saya suka bahawa ia juga boleh dipakai sendiri untuk selesai, telanjang bogel. Setakat ini, kuku saya tidak pecah dan rabung saya tidak lagi ketara. Tetapi salah satu perkara kegemaran saya? Ia membantu manicure saya untuk beberapa hari lebih lama dari biasa. Berdasarkan faktor itu sahaja, saya akan terus menggunakannya.

RELATED: 4 Reka Bentuk Seni Kuku yang Diilhamkan oleh Karpet Merah

Kotak Pembaikan Formula yang sempurna

020315-deborah-lippman-embed-2-480.jpg
Kesopanan

Selepas mendengar cerita saya, penolong editor kecantikan Marianne Mychaskiw menyerahkan rawatan terkini Perfect Formula ($ 28; perfformulas.com) kepada saya, dan saya sangat gembira dia melakukannya. Ia mengandungi bahan-bahan penguat seperti minyak jojoba, biotin, keratin, dan vitamin E, dan ia sebenarnya direka untuk memperbaiki kuku selepas proses menyerap kasar yang diperlukan oleh gel UV dan akrilat. Apa yang perlu anda lakukan adalah untuk membersihkan kuku, biarkan kering dan ikut dengan kot kedua jika anda inginkan. Sama seperti kot asas Deborah Lippman, anda boleh memohon apa-apa warna di atasnya kerana anda membiarkan formula berfungsi ajaibnya. Kuku saya benar-benar berasa lebih kuat selepas hanya satu kegunaan dan mereka tidak kembali kepada cara lama selepas saya mengeluarkannya. Itulah pekerja ajaib, jika anda bertanya kepada saya. Saya pasti akan mengesyorkan kepada sesiapa yang bergelut dengan isu yang sama.

Nails Inc. NailKale Illuminator

020315-deborah-lippman-embed-1-480.jpg
Kesopanan

Saya suka pelbagai Nailkale Nails Inc. jadi saya teruja untuk mencuba Bright Street Illuminator (14; sephora.com). Ia mempunyai mutiara berwarna untuk menyerlahkan tip-tip yang membosankan dan kerana ia dibekalkan dengan ekstrak kale, ia dikatakan menyuburkan katil kuku dan mencegah kerosakan. Walaupun ia pasti memberikan kuku yang tidak bersemangat untuk meningkatkan bersinar dan memelihara mereka daripada mengupas, ia tidak banyak untuk menyembunyikan ketidaksempurnaan yang menjengkelkan (seperti titik-titik putih kecil yang masih menunggu untuk hilang). Walaupun sebagai kuku saya terus kelihatan lebih sihat sepanjang masa, saya pasti akan memastikan ini apabila saya berada dalam mood untuk penampilan semula jadi.

PHOTOS: Pengilat Kuku Musim Sejuk 10 Paling Cantik

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 7

map