Editor-Tested: Kami Menemui Alternatif Sihat untuk Manicures Gel

Hari selepas membuka mengenai kecanduan dua tahun saya untuk manikur gel, saya menerima penghantaran khas. Ia adalah Set Lab Gel Deborah Lippmann ($ 24; sephora.com), yang dikatakan sebagai alternatif yang sihat untuk formula rendam yang merosakkan yang meninggalkan katil paku saya kering, rapuh dan nipis.

Walaupun saya telah melihat produk dengan tuntutan yang sama pada masa lalu, pemikiran mencuba apa-apa dengan perkataan “gel” di dalamnya sekali lagi telah membuat saya agak gugup. Sejak menggunakan penguat kuku secara teratur untuk beberapa bulan terakhir, saya gembira untuk mengatakan kuku saya sedang dalam perjalanan untuk pemulihan penuh dan saya tidak akan pernah kembali kepada tabiat itu. Tetapi seperti apa-apa ketagihan, ada dorongan. Tiba-tiba, saya ingin tahu apakah saya dapat mencapai kesan jangka panjang gel manicure tanpa menjejaskan kemajuan yang saya buat. Jadi, adakah mungkin?BERKAITAN: 3 Cara Menghapus Manicure Gel Anda Tanpa Pergi ke Salon

Set ini dilengkapi dengan dua pengilat: kot asas dan kot atas-tiada alat atau lampu UV yang diperlukan. Bermula dengan kuku bersih, saya memakai kot asas dan memberikannya beberapa minit untuk kering. Saya mendapati bahawa memakai nipis, walaupun kot dan membenarkan masa pengeringan tambahan antara setiap adalah kunci dalam mencapai kemasan yang lancar. Jika tidak, polish akan menjadi gelembung dan saya terpaksa memulakan.

Seterusnya, saya meraih warna kuku (ada jenama yang baik) dan memakai kot pertama. Sekali lagi, menunggu ia kering sepenuhnya sebelum bergerak ke depan adalah penting. Akhir sekali, saya berpusing pada mantel atas berkilat dan dengan segera gembira dengan kelihatan seperti gemuk, gel seperti yang saya tinggalkan. Walaupun mencapai keputusan salun yang bernilai kurang dari 15 minit adalah hebat, ujian sebenar melihat berapa lama ia akan bertahan lama.

Manikur saya, sama ada dilakukan secara profesional atau DIY, biasanya tidak bertahan lebih daripada satu hari sebelum mereka mula merobek dan mengupas, tetapi dengan luar biasa saya dapat pergi lima. Ini tidak cukup selagi gel mani tradisional, tetapi ia berfungsi kerana pada masa itu saya tidak sabar untuk menukarnya lagi. Pada akhirnya, alternatif itu berjaya, dan proses penyingkiran juga mudah.

PHOTOS: Trend Kuku Prettiest untuk Mencuba Spring ini

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

67 − = 64

map