Elizabeth Hurley: “Masih ada jalan panjang untuk pergi” dalam Fight Against Cancer Breast

Elizabeth Hurley boleh memainkan permaisuri British di E! ‘S The Royals, tetapi pelakon itu tidak bertanding. Apabila saya bertemu dengannya di atas set itu, dia masih memakai gaun petang yang berwarna merah-di bawah jubah pakaian. Dishabille walaupun, dia mempunyai kehadiran yang memerintah, terutamanya ketika membincangkan subjek yang dia merasakan sebagai kanser payudara: “Para saintis memberitahu kami satu-satunya perkara yang berdiri di antara hari ini dan hari ketika wanita berhenti mati akibat kanser payudara adalah pendanaan.” Hurley adalah duta global bagi Kempen Kesedaran Kanser Payudara Syarikat Estée Lauder ‘(BCA), dan hubungannya dengan kaisar yang dipanggil semua penyakit adalah peribadi. Tidak lama sebelum dia menyertai Estée Lauder sebagai model pada tahun 1995, dia kehilangan seorang nenek untuk menghidap kanser payudara. Naluri publisiti yang berminat Hurley sangat penting untuk peranannya dalam perang salib untuk membantu memecahkan tabau degil yang mengelilingi penyakit yang sangat boleh dirawat ini.

Anda telah terlibat dalam memerangi kanser sejak tahun 90-an. Apa yang paling menimpa kamu?
Dua puluh satu tahun lalu, tiada siapa yang bercakap tentang kanser payudara. Wanita hanya berbisik mengenainya di belakang pintu tertutup. Apabila Evelyn [Lauder] mendekati saya, dia berkata, “Wanita-wanita ini mati dan tiada siapa yang bercakap mengenainya. Mereka malu kerana mempunyai sesuatu dalam payudara mereka.” Pada tahun 2010 kami menetapkan Rekod Dunia Guinness untuk menerangi yang paling mercu tanda sekaligus. Kami menyalakan 38 monumen merah jambu di 24 negara dalam masa 24 jam untuk memberi perhatian kepada punca itu. Jadi banyak telah berubah sejak hari-hari awal.

BERKAITAN: 21 Cara Bergaya untuk Menyokong Bulan Kesedaran Kanser Payudara

Apakah beberapa cabaran yang kekal?
Walaupun di banyak negara kini terdapat kesedaran yang besar, di beberapa negara berkembang hanya menyebut kanser-terutama kanser payudara-masih anathema; anda tidak boleh meletakkan kata “payudara” pada penutup majalah. Itulah sebabnya kesedaran terus menjadi komponen penting dalam kempen ini.

Penyebaran mesej itu, saya bayangkan, lebih penting lagi dengan kanser payudara kerana dengan pengesanan awal, kadar kelangsungan hidup relatif lima tahun adalah 99 peratus.
Itu betul. Oleh itu, semasa terdapat peningkatan jumlah wanita yang didiagnosis, mungkin sebahagiannya menjadi lebih banyak mammogram, yang merupakan hal yang baik. Lebih baik lagi, kadar kematian telah menurun sebanyak 34 peratus sejak tahun 1990. Tetapi masih jauh untuk pergi, jadi kerja kami terus berlanjut.

Dermakan sekarang di bcacampaign.com.

PHOTOS: Elizabeth Hurley Melalui Tahun Ini

Artikel ini mula-mula muncul dalam edisi Oktober InStyle. Untuk lebih banyak cerita seperti ini, lawati majalah sekarang

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

7 + 2 =

map