Emma Watson Memberi Ucapan Yang Berkuasa untuk Kesaksamaan Gender di Perhimpunan Agung U.N.

Sama seperti dia terkenal Harry Potter watak Hermione, Emma Watson menggunakan kekuasaannya untuk kebaikan. Duta Goodwill U.N. dan pengasas inisiatif kesetaraan jantina HeForShe bercakap di hadapan Perhimpunan Agung U.N. N.Y.C. pada hari Selasa, di mana beliau menyampaikan ucapan kuat untuk mencegah kekerasan seksual di universiti.

“Saya lulus dari universiti empat tahun lalu. Saya selalu bermimpi untuk pergi, dan saya tahu betapa bernasib baik saya mempunyai peluang untuk berbuat demikian. Brown menjadi rumah, komuniti saya, dan saya mengambil idea dan pengalaman yang ada di dalam semua interaksi sosial saya, ke tempat kerja saya, ke dalam politik saya, ke dalam semua aspek kehidupan saya, “katanya..

VIDEO: Permaidani Merah Terbaik Emma Watson Merah

“Saya tahu pengalaman universiti saya yang membentuk saya, dan sudah tentu, ia berlaku untuk ramai orang. Tetapi bagaimana jika pengalaman kami di universiti menunjukkan kepada kami bahawa wanita tidak tergolong dalam kepimpinan? Bagaimana jika ia menunjukkan kepada kita bahawa ya, wanita boleh belajar, tetapi mereka tidak boleh memimpin seminar? Bagaimana jika, seperti yang masih terdapat di banyak tempat di seluruh dunia, ia memberitahu kita bahawa wanita tidak berada di sana sama sekali? Bagaimana jika, seperti halnya dalam banyak universiti yang terlalu banyak, kita diberi mesej bahawa keganasan seksual bukanlah satu bentuk keganasan? “

The Si Cantik dan Si Hodoh bintang kemudian memperkenalkan laporan IMPACT 10X10X10 University Parity pertama, laporan kemajuan pertama sejak 10 universiti global mengumumkan komitmen mereka pada musim panas lalu untuk mencapai kesesuaian gender di sekolah mereka menjelang 2020. Georgetown dan Stony Brook University adalah dua sekolah yang mewakili Amerika Syarikat dalam senarai daripada 10.

BERKAITAN: 9 Kali Emma Watson Memperkasakan Wanita dengan Perkataannya

“Pengalaman universiti mesti memberitahu wanita bahawa kekuatan otak mereka dihargai, dan bukan hanya itu, tetapi mereka berada dalam kepimpinan universiti itu sendiri. Dan begitu penting sekarang, pengalaman itu mesti menjelaskan bahawa keselamatan wanita, minoriti, dan sesiapa yang mungkin terdedah, adalah hak, bukan hak istimewa. Hak yang akan dihormati oleh komuniti yang percaya dan menyokong mangsa, dan mengakui bahawa apabila keselamatan seseorang dilanggar, semua orang merasa keselamatan diri mereka dilanggar, “kata Watson.

“Sebuah universiti harus menjadi tempat perlindungan yang mengambil tindakan terhadap semua bentuk keganasan,” tambahnya, memperkenalkan wakil dari 10 sekolah yang menjadikannya sebagai prioritas.

Kita tidak dapat lebih jauh di belakang bintang yang memberi kuasa ini. Tonton ucapan penuhnya dalam video di atas.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 1

map