Etiquette Store Kecantikan: Cara Betul (Dan Sanitasi!) Untuk Mencuba Produk Walaupun Membeli-belah

Menavigasi megastore kecantikan yang besar seperti Sephora atau Ulta boleh jadi tugasnya sendiri-selain daripada menentang keinginan untuk merebut secara harfiah setiap produk dari rak dan mendorong mereka ke dalam keranjang belanja anda, anda juga perlu bimbang tentang pout yang sebelum ini membuat kenalan dengan gincu bogel yang sempurna anda tidak sabar-sabar untuk mengayunkan. 

“Anda perlu berhati-hati mencuba alat solek di tempat orang ramai mempunyai akses kepadanya,” kata artis solek, Elle Leary. “Anda tidak tahu dengan baik, atau sekiranya tidak, ia telah dibersihkan.” Untuk mengetahui bagaimana untuk membeli megastore kecantikan dengan cara yang paling bersih, kami meminta Leary untuk memberikan nasihat pakarnya untuk menguji produk tanpa memindahkan kuman. Sebagai permulaan, jika anda jenis untuk memadankan 50 warna lipstik setiap kali anda menuju Sephora tempatan anda, membawa botol mini menggosok alkohol dengan anda, atau komander yang duduk di kedai. “Semprotkan pada gincu itu sendiri, dan pada tisu, kemudian perlahan-lahan menghapuskan produk itu,” kata Leary. “Kemudian, minta spatula plastik kecil untuk melepaskan sedikit daripada gincu dan memohon.” Ia mungkin kelihatan lebih hebat, tetapi apabila sesetengah pembeli memilih untuk meletakkan tiub secara langsung di bibir mereka, langkah ini adalah suatu keharusan. Atas sebab itu, dia mengesyorkan untuk melepaskan glos sampel secara keseluruhannya. Atau sebaliknya, leretkannya di belakang tangan anda. 

RELATED: Splurge atau Curi? Produk Top-Dollar Sebenarnya Bernilai Wang, dan InStyle Bargain Kegemaran Pasukan Kecantikan

Dengan syarat bahawa asas-asas, pelembap warna, atau primer yang anda lihat di dalam tiub, anda harus memerah dengan baik sedikit pada bahagian belakang tangan anda untuk mencuba teduhan, tetapi berhati-hati dengan apa-apa produk yang ditempatkan dalam balang. “Anda mahu berhati-hati dengan apa-apa produk yang orang boleh melekat jari mereka seperti balang terbuka, atau barang yang boleh digunakan secara langsung,” katanya. “Anda tidak pernah tahu jenis bakteria yang ada di dalamnya kerana ramai orang melihatnya setiap hari!” Sebelum mencuba apa-apa bayang-bayang atau bayang-bayang serbuk, bawa botol alkohol yang dipercayai lagi. Leary mengesyorkan menyemburkan sejumlah kecil secara langsung pada warna, kemudian menyapu bahagian atas dengan tisu. Bagi pesakit kelopak mata dan liplin, sebaiknya anda memotong produk di tangan anda jika ia telah diasah baru, tetapi jika tidak, dapatkan penaik dan berikan pensel beberapa kelainan untuk menghilangkan lapisan terdedah.

PHOTOS: Bagaimana untuk Menghidupkan Rutin Kecantikan anda untuk Musim Panas

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 2 =

map