Fakta yang mengejutkan mengenai Stella McCartney pada Hari Lahirnya

Dari Cameron Diaz ke Keira Knightley, selebriti A-list suka mengenakan reka bentuk gadis hari jadi Stella McCartney-yang banyak, kita tahu. Walau bagaimanapun, McCartney berjaya mencari masa untuk menyelesaikan semua jenis projek di sisi dan terdapat banyak ikon ikon gaya pereka yang tidak sering dibincangkan. Untuk menghormati ulang tahun ke-44nya, kami melihat di luar permaidani merah untuk membuktikan tujuh fakta menyenangkan tentang Stella yang mungkin anda tidak tahu.

1. OK, ini adalah hadiah …
Sekiranya anda tidak menyambungkan titik, bapa Stella adalah legenda Beatles Sir Paul McCartney.

2. Dia sedar alam sekitar.
Pada tahun 2013, Stella memenangi Anugerah H & M Conscious, yang mengiktiraf sokongan untuk tujuan kemanusiaan dan alam sekitar.

3. Dia memberikan kembali.
Dia merancang pakaian eksklusif yang ditetapkan untuk bulan Kesadaran Kanser Payudara. Dan, pada tahun 2003, amal yang dikaitkan dengan Dana Penyelidikan Kanser Wanita membentangkan Stella dengan Anugerah Perempuan Keberanian.

4. Empayar British memukau dia.
Pada tahun 2012, beliau disampaikan dengan OBE, Order of the British Empire, anugerah untuk kecemerlangan dan perkhidmatan dalam industri fesyen.

Pelaburan at Buckingham palace
John Stillwell – WPA Pool / Getty Images

BERKAITAN: Siapa yang Akan Memenangi Finest Di Sebalik Seam? Undi Sekarang dalam Anugerah Media Sosial kami

5. Dia melancarkan Hari Bebas Daging di U.K.
Di luar memenangi anugerah kerajaan untuk sumbangannya kepada fesyen, tdia vegetarian sepanjang hayat-bersama ayahnya, Paul, dan kakaknya, Mary McCartney-memulakan Daging Percuma Isnin, sebuah kempen yang bukan untuk keuntungan yang bertujuan untuk meningkatkan kesadaran tentang kesan alam sekitar yang merugikan memakan daging dan menggalakkan orang ramai untuk membantu memperlahankan perubahan iklim, memelihara sumber semula jadi yang berharga, dan meningkatkan kesihatan mereka dengan sekurang-kurangnya satu hari tanpa daging setiap minggu. Dengar lagu Paul mengenai perkara ini di sini:

6. Walaupun dengan ayah yang terkenal, McCartney tidak dimanjakan sebagai anak kecil.
Daripada memilih sekolah swasta yang lebih mewah, Paul McCartney dan isterinya, Linda McCartney, mahu anak-anaknya menjalani kehidupan yang normal seperti biasa, yang bermaksud Stella dan saudara-saudaranya menghadiri sekolah-sekolah negeri tempatan.

7. Kehidupan Stella mengilhami pekerjaan bapanya.
Nama band pasca-Beatles Paul, Wings, ditarik dari inspirasi yang dia rasakan tentang keajaiban hidup ketika isterinya Linda hamil dengan Stella pada tahun 1971. Dia berkata dia “memikirkan malaikat dan perkara seperti itu.” Aw!

PHOTOS: Runway Looks We Love: Stella McCartney

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

30 − 29 =

map