Flaritza Menjelaskan Ini Semua: Pelajaran Kehidupan dari Maritza dan Flaca of Orange Adalah Hitam Baru

Walaupun kebanyakan penghuni Litchfield pada Orange Adakah Black Baru tidak ada masalah bercakap fikiran mereka, Flaca dan Maritza, duo dinamik yang sering dikenali sebagai Flaritza kepada para peminat, terbukti menjadi sangat terang dengan kata-kata kebijaksanaan mereka yang tidak dapat difahami. Watak-watak yang relatable, turun ke bumi membolehkan peminat mengenali dengan setiap jalan cerita yang dramatik, dan tidak hairan-Jackie Cruz, yang memainkan Flaca, mengaku bahawa peranannya sebenarnya adalah versi yang lebih tumpul dirinya. “Saya mengenali dengan hampir segala-galanya mengenai Flaca, kecuali dia mengatakan lebih banyak apa yang ada dalam fikirannya,” katanya kepada kami. “Saya selalu mengatakan dia sedikit seperti ego alter saya. Dia mengatakan perkara yang saya ingin saya katakan tetapi tidak.”

Semasa lawatan baru ke InStyle ibu pejabat, kami mengejar Cruz dan Diane Guerrero (yang menggambarkan Maritza) untuk mendapatkan wawasan tentang apa yang mereka pelajari dari pertunjukan melanda dan, tidak mengejutkan kami, mereka banyak bercakap. Teruskan membaca untuk melihat pelajaran kehidupan yang kami pilih semasa perbualan kami –Oprah’s Lifeclass mungkin mempunyai persaingan!

Setiap orang mempunyai kisah mereka sendiri.

Seperti yang telah kita lihat Orange, terdapat lebih banyak orang daripada apa yang ada di permukaan, dan setiap orang membuat kesilapan. “Beberapa kekacauan terbesar saya adalah apabila saya berasa paling rendah, dan begitu banyak membuat pilihan yang salah mempunyai kaitan dengan isu harga diri,” kata Guerrero.

Kisah-kisah belakang mendalam membolehkan penonton melihat bagaimana setiap penghuni berakhir seperti yang mereka lakukan, dan menanam dalam mempamerkan perjuangan dan kelemahan mereka. “Orang membuat kesilapan, saya tidak tahu kesalahan Flaca, tetapi orang-orang ini bukan orang jahat,” kata Cruz. “Apabila anda melihat latar belakang mereka, anda dapat melihat bahawa sesiapa pun boleh berakhir di sana-watak-watak ini benar-benar boleh menjadi salah seorang daripada kita.”

Rintangan anda tidak menentukan anda.

Walaupun kita belum melihat sejarah Maritza, kisah peribadi Guerrero membuktikan sama menariknya dengan mana-mana watak utama ‘. Dia dipisahkan dari ibu bapanya pada 14 tahun selepas mereka dihantar pulang ke Colombia, tetapi dapat mengubah keadaannya dengan bantuan rakan-rakan, keluarga dan masyarakatnya. “Saya sentiasa berkomunikasi dengan ibu bapa saya, tetapi saya boleh mengambilnya dengan pelbagai cara,” katanya. “Namun, saya dapat membayangkan kehidupan yang lebih baik dan masa depan yang lebih baik, dan dengan kasih sayang ibu bapa saya, yang terus memberitahu saya saya mempunyai bakat dan saya istimewa, saya terus pergi dan mengeluarkannya.”

Guerrero memandang kepada keluarganya untuk sokongan, dan mencari program yang memuncak kepentingan kreatifnya. “Ramai orang muda terpaksa membesar dalam situasi yang sama-sama ada keluarga mereka telah diusir atau mempunyai masalah sendiri-tetapi hanya kerana kedudukan keluarga anda seperti itu, itu tidak bermakna anda akan berada di masa depan jika anda bekerja keras cukup, “tambahnya. “Ia akan menjadi sukar, dan anda mungkin jatuh, tetapi anda perlu terus berjalan. Itulah yang saya lakukan.”

Diane Guerrero and Jackie Cruz - Flaca and Maritza - Orange Is the New Black
Sarah Balch untuk InStyle.com

Jangan takut untuk menonjol.

Anda tidak pernah tahu siapa yang akan anda impak, dan dalam mengambil peranan mereka, Guerrero dan Cruz masing-masing menonjol sebagai inspirasi dalam komuniti mereka sendiri, memandu pulang ke titik yang mewakili perkara. “Sekarang kami berdua mempunyai suara, anda boleh membuat perbezaan,” kata Cruz. “Saya rasa Latinas yang dewasa sekarang akan melihat seseorang seperti mereka di televisyen dan akan menyambung kepada anda dengan cara itu.” Guerrero mempunyai beberapa pertemuan penggemar, dan sentiasa terkejut mendengar bagaimana peminatnya berkaitan. “Dengan cara yang paling kecil, orang boleh berhubung dengan anda,” kata Guerrero. “Saya sentiasa berminat untuk melihat bagaimana orang mengenali saya dan watak saya-ia bagus dan tidak dijangka.”

Nyatakan pengesahan dan matlamat positif anda dengan kuat-mereka boleh menjadi kenyataan.

Perkara yang lucu berlaku di jalan untuk menggambarkan Flaca: Sebelum menjadi seorang pelakon, Cruz bekerja di hotspot popular di New York City, di mana dia bertemu seorang teman yang mengilhami keperibadiannya. “Dia akan menjadi lemah, dan saya akan menonton ini dan berkata kepadanya, ‘Saya akan bermain di TV satu hari nanti,'” katanya. “Saya mendapat uji bakat, dan saya membayangkan Flaca mempunyai aksen dan sifat yang sama seperti rakan saya, yang juga benar-benar pintar. Sekarang dia kembali ke sekolah, pergi ke kolej, dan saya bermain di TV!” Dia juga mempunyai Guerrero yakin bahawa kaedah itu berfungsi. “Jackie adalah ratu itu, apabila anda memproyeksikan sesuatu ke alam semesta, dan kemudian ia berlaku,” kata Guerrero. “Saya mula berfikir dia psikik!” Semua Miss Cleo-esque mengetepikan jenazah, Cruz mempunyai hasil yang berubah-ubah hidup yang mungkin apabila anda menetapkan matlamat, dan apabila anda menyatakannya dengan kuat, anda mungkin hanya mencari wawasan yang anda perlukan untuk menjadikannya menjadi kenyataan.

Jangan berhenti belajar dari orang lain.

Dengan pelakon sebagai berbakat seperti yang dihidupkan Orange, tidak ada keraguan bahawa kedua-dua Cruz dan Guerrero belajar lebih banyak tentang kraf mereka bekerja dengan rakan-rakan mereka. Kelajuan membaca skrip khususnya berkhidmat sebagai kursus kemalangan dalam cara untuk mencabut garisan mereka. Dan dalam menonton pelakon-pelakon lain filem adegan wawancara kerja mereka, Cruz dapat menentukan arah untuk mengambil bahagian Flaca. “Ia menyeronokkan, kerana kami semua berdiri di sana menonton adegan satu sama lain, dan saya adalah salah satu daripada orang yang terakhir untuk pergi, jadi ia membuatkan saya mahu mendapatkan tahap orang lain,” katanya. “Wanita yang lebih tua di penjara adalah beberapa kegemaran saya,” tambah Guerrero. “Mereka telah melakukannya untuk masa yang lama dan mempunyai pengalaman lebih dalam ini, saya suka bercakap dengan mereka dan bertanya soalan.”

Lihat momen kecantikan kegemaran kami dari Musim 2 Orange Adakah Black Baru!

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

79 + = 85

map