Foto-foto dari Tahun Akhir Puteri Diana Akan Muncul semula dalam Pameran Khas

Ulang tahun ke-20 kematian tragis Puteri Diana semakin dekat dan dengan itu terdapat banyak projek peringatan dan pameran. Salah satu ucapan selamat kepada kehidupan puteri akan menghormati karya indah salah seorang jurugambar kegemarannya, Mario Testino.

Bermula musim bunga ini, para peminat berpeluang untuk melihat 15 potret yang diambil oleh puteri terakhir pada tahun terakhir hidupnya kerana ia dipaparkan di Althorp-rumah dan ladang keluarganya di Northampton, England, yang juga tempat berehat terakhir Diana.

Putera Diana Gallery Photo - LEAD
MJ Kim / Getty

“Saya selalu merasakan Mario Testino menangkap intipati Diana, cukup hebat,” kata saudara Diana, Charles, Earl Spencer ke-9, mengenai koleksi itu. “Imej-imej indah ini memberi impak besar kepada saya apabila saya melihat mereka terlebih dahulu, dan mengkaji semula mereka sekarang, 20 tahun kemudian, nampaknya menjadi penghormatan kepada saudara saya yang cantik dan hebat.”

Putera Diana Gallery Photo - EMBED
Dave M. Benett / Getty

BERKAITAN: Kisah Benar Puteri Diana Menggelekkan “John Travolta” Pakaian

Foto-foto itu telah menjadi sebahagian daripada pameran tetap di Museo Mario Testino di Lima, Peru, dan dipaparkan di Kensington Palace pada tahun 2005. Lihat mereka di bilik pameran Althorp dari 1 Mei hingga 8 Oktober tahun ini.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 3 = 5

map