Gabby Douglas pada Bagaimana Kejatuhan 7 Kali di Acara Dipimpin ke Olimpik Emas

Gabby Douglas mungkin juara Olimpik, tetapi itu tidak bermakna dia kebal terhadap kegagalan. Jauh dari itu, sebenarnya.

Gimnas berbakat dibuka di dalam MasaEksklusif Pertama siri mengenai kecederaan dan prestasi buruk hanya satu tahun sebelum dia menguasai Olimpik London 2012, dan kita fikir semua orang boleh belajar beberapa perkara dari dia.

“Pada tahun 2011, saya mengalami masalah hamstring dan flexor pinggul saya, dan ketika saya pergi ke lantai persaingan, saya jatuh tujuh kali,” katanya. “Ia sangat memalukan dan ibu saya memberitahu saya bahawa pemenang adalah apabila anda jatuh dan anda mendapat sokongan dan anda tidak berhenti. Saya masih ingat jurulatih saya seperti ‘baiklah, apabila kita kembali ke gym, kita akan mendapatnya. ‘ Dia membuatkan saya berkeringat. “

Gabby Douglas
Luisa Dörr for Time

Kerja keras dan peluh itu benar-benar berbaloi, untuk mengatakan paling tidak, dan Douglas tidak perlu menunggu sehingga Sukan Olimpik sebenarnya melihat peningkatan drastik yang dia raih.

“2012 datang dan saya dijemput untuk melakukan Piala Amerika, dan saya masih ingat bahawa saya adalah orang yang berlainan, saya adalah gimnas yang berbeza, dan semua orang adalah seperti ‘dang, siapa gadis ini?’ Saya masih ingat semua orang bercakap mengenainya, “katanya. “Memandu itu, saya tidak akan berasa malu lagi, saya mempunyai bakat dan saya akan menggunakannya.”

BERKAITAN: Gimnas Olimpik Gabby Douglas Kini Memiliki Boneka Barbie “Shero” Sendiri

Sebagai wanita warna pertama yang memenangi pingat emas individu di Olimpik dan gimnas Amerika yang pertama untuk memenangi pingat emas dan solo pasukan di Olimpik yang sama, kami fikir ia selamat untuk mengatakan bahawa dia pasti menggunakan bakatnya dengan bijak.

Tonton video di atas dan lihat lebih lanjut Pertama pada time.com/firsts.

Masa Firsts Book Inside - Embed
Masa Mahakudus
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map