Hari Lahir Colin Firth! 6 Kali Dia Membuat Kita Percaya Cinta lagi

Selamat ulang tahun kepada Colin Firth, pelakon pemenang anugerah dan heartthrob Britain, yang bertukar 56 hari ini. Dikenali dengan keperibadiannya yang dicintai dan daya tarikan yang tidak dapat dielakkan, Firth telah membuat wanita terhuyung-huyung sejak gilirannya memandangkan Mr Darcy dalam adaptasi TV 1995 Jane Austen Kebanggaan dan prasangka.

Dibintangi dalam senarai panjang filem semasa kerjayanya, kebanyakannya dalam peranan romantis, Firth telah diiktiraf atas kerja cemerlangnya dalam bentuk Anugerah Akademi, Golden Globe, dan dua Anugerah Pelaksana Guild. Dan peminatnya dapat melihat mengapa. Terlepas dari jenis watak Firth bermain, dia melakukan yang terbaik dengan rasa kebijaksanaan dan keikhlasan yang beberapa pelakon mempunyai. Oh, dan adakah kita menyebutkan penampilan yang baik?

BERKAITAN: Selfie Sarah Michelle Gellar dengan Suami Freddie Prinze Jr. Menunjukkan Side Cute Hubungan mereka

Dan hari ini kami membangkitkan roti bakar kepada lelaki yang telah mencairkan hati kami dengan masa dan masa lagi dengan filem Firth kegemaran kami yang boleh membuat gal galeri yang paling mempercayai lagi cinta.

Colin Firth Movies Mama Mia
Kesopanan

1. Mamma Mia! (2008)
Dikenali dengan rasa humor beliau dalam wawancara, Firth telah dikenali untuk bercakap tentang nyanyiannya dalam filem itu. Walaupun ada keraguan tentang debutnya, Firth menyampaikan pencapaian bintang lima biasa yang bertentangan dengan Meryl Streep yang juga berbakat, yang memainkan minat bekas cinta Firth.

Colin Firth Movies Bridget Jones’s Diary
Kesopanan

2. Diary of Bridget Jones (2001)
Filem ini, penafsiran semula yang asal Kebanggaan dan prasangka, adalah definisi Firth klasik. Firth memainkan Mark Darcy, “Tuan Bapak” yang tidak curiga dan cinta sejati kepada Bridget Jones Renée Zellweger.

Colin Firth Movies Magic in the Moonlight
© Sony Pictures / Courtesy Everett Collection

3. Magic dalam Moonlight (2014)
Mungkin kerana kami juga peminat Emma Stone yang besar, tetapi Magic dalam Moonlight adalah filem yang perlu dilihat oleh semua orang. Sepanjang filem, Stone memainkan cinta Sophie Baker, seorang ilusionis terkenal yang taktik ajaib Firth’s Stanley Crawford telah dipanggil untuk membahayakan. Seorang wanita yang cantik dengan seorang lelaki yang sangat menawan? Kami fikir anda boleh meneka akhir.

Colin Firth Movies Love Actually
© Universal / Courtesy Everett Collection

4. Suka sebenarnya (2003)
Filem romantis bertemakan Krismas yang menghangatkan hati kita setiap kali kita menontonnya, di dalamnya Firth memainkan Jamie, seorang lelaki yang hilang dan patah hati yang menghidupkan hatinya dengan jatuh cinta dengan Aurelia, tukang rumah Portugis. Pasangan ini jatuh cinta, walaupun halangan bahasa di antara mereka, yang tentunya membuatkan kita tolak masing-masing dan setiap masa-kerana, seperti yang mereka katakan, cinta mengalahkan semua.

Colin Firth Movies Hope Springs
© Walt Disney Co./Courtesy Everett Collection

5. Hope Springs (2003)
Selepas mendapat kepalanya oleh bekas tunangnya, watak Firth, seorang artis British bernama Colin Ware, terperangkap di sebuah bandar kecil di Vermont di mana dia bertemu seorang gadis tempatan bernama Mandy (dimainkan oleh Heather Graham). Walaupun cinta mula berbunga di antara pasangan itu, mantan Colin akhirnya berusaha untuk kembali ke dalam gambar. Dan, walaupun kita tidak mahu merosakkan berakhirnya, kita akan mengatakan bahawa filem ini pasti salah satu yang mesti kita lihat, Firth kegemaran.

PHOTOS: Romantic Half Updos 

Colin Firth Movies Pride and Prejudice
Koleksi Courtesy Everett

6. Kebanggaan dan prasangka (1996)
Tidak sampai Firth membuat debutnya 1995 dalam penyesuaian TV Kebanggaan dan prasangka bahawa dia mendapat perhatian penting untuk bertindak. Dalam drama TV British enam bahagian, gambaran Firth mengenai perkara yang disengaja namun lembut Encik Darcy masih berfungsi sebagai peringatan yang jelas tentang bagaimana dia berjaya mendapat reputasi sebagai seorang lelaki yang mewakili semua-romantik. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + = 7

map