Hayley Williams menerangkan mengapa rambut adalah “perkara yang sangat emosional,” dan mengapa dia tidak pernah memakai warna rambut ini

Apabila Paramore meletup di tempat kejadian dengan album kedua mereka yang berjaya Riot! Pada tahun 2007, band alt rock terkenal dengan liriknya yang menarik dan memotong kerana ia adalah kunci penyanyi utama jeruk Hayley Williams. Kumpulan itu dengan cepat menjadi pokok pada adegan punk pop, dan hanya masa yang diperlukan sebelum peminat di seluruh dunia mereplikasi tandatangan Williams ‘, menjadikan warna rambut mereka terang sambil menyanyi bersama-sama dengan “Misery Business.”

Sepuluh tahun kemudian, Paramore masih kuat. Band ini hanya mengeluarkan album studio kelima yang diterima, Selepas Ketawa, pada bulan Mei-dan bersama-sama dengan bunyi yang baru dan lebih matang, Williams memulakan penampilan platinum baru. Tetapi ketika dia mengecilkan kunci bekasnya yang cerah, Williams masih terbuka untuk melemparkan pop warna setiap sekarang dan kemudian. Dan terima kasih kepada projek terbarunya, dia boleh melakukannya dengan mudah. 

18 dan dalam perniagaan penderitaan. # 10yearsofRIOT

Jawatan yang dikongsi oleh Hayley dari Paramore (@yelyahwilliams) pada

Kembali pada tahun 2016, Williams dan guru kecantikannya, Brian O’Conner, melancarkan goodDYEyoung, garis vegan dan pewarna rambut separuh kekal tanpa kekejaman. Kini, kedua-dua mereka mengambil permainan pewarna rambut mereka ke tahap yang lebih tinggi dengan mendedahkan produk terbaru mereka, Poser Paste. Pesanan salun haus dan mencuci melancarkan Oct. 16th pada poserpaste.com (ia kini boleh digunakan untuk pra-memerintahkan pada $ 17.99 satu pop), dan mudah untuk secara konsisten menukar rupa rambut anda dengan empat warna berani yang disediakan: Mencuri Sunshine Saya (kuning terang), Runtuhan Biru (kobalt), Riot (oren neon) dan Ex-Girl (merah jambu panas). Secara terang-terangan, ia adalah perkara yang mimpi kanak-kanak emo (atau semasa) dibuat.

Hayley Williams Hair Dye - Embed
Kesopanan

“Saya rasa rambut adalah perkara yang sangat emosional,” kata Williams InStyle ketika kami bercakap dengannya dan O’Conner awal minggu ini. “Mengubah rambut anda seperti set semula yang baik-sama ada warna, potongan rambut, atau gaya baru.” Dengan penampilannya yang baru, Williams baru-baru ini memukul butang set semula dirinya. “Apabila saya datang ke Brian dan memintanya untuk memecahkan rambut saya, saya tidak boleh percaya saya meminta-tetapi saya memerlukannya,” katanya. “Secara emosi, saya perlu melihat cermin dan bukan hanya melihat apa yang diharapkan oleh orang dari saya, atau apa yang saya harapkan dari saya. Ia seperti memakai hatimu pada lengan anda, tetapi anda memakainya pada rambut anda bukan lengan anda. ” 

Apabila mereka datang dengan idea Poser Paste, Williams dan O’Conner mempunyai matlamat yang jelas. “Ia penting untuk memberi orang pilihan untuk mencuba, bersenang-senang, dan mengubah wajah mereka lebih kerap,” kata Williams. “Pada masa lalu, Brian dan saya telah menyamar rambut saya satu bilion warna yang berbeza dalam masa yang singkat. Ini sangat bagus kerana saya boleh pulang ke rumah, membersihkannya dengan betul, dan bersedia untuk warna yang sama sekali berbeza esok. “Bahagian terbaik sifat Poser Paste sementara? “Tidak ada komitmen,” kata O’Conner. “Jadi orang yang mempunyai pekerjaan pejabat 9-ke-5 boleh bermain-main pada hujung minggu dan kemudian kembali bekerja tanpa perlu memecahkan atau mengulangi rambut mereka kembali.” 

Hayley Williams Hair Dye - Embed
Kesopanan

Tatal ke bawah untuk sembang penuh kami dengan kedua-dua mereka.

InStyle: Berapa kerap kamu bertukar rupa rambut?

BO: Dalam kitaran pelancongan terakhir, kami mengubahnya hampir sembilan kali, yang banyak. Jadi ini pergi, saya benar-benar mengarungi dia untuk membuatnya melalui kitaran album keseluruhan dengan warna rambut yang sama. Saya fikir ia betul-betul sesuai, kerana dia lebih tua dan lebih dewasa. Apabila saya melihat gambar-gambar lama, saya rindukan itu kerana jelas ia adalah sebahagian daripada apa yang membuatkan jenama Paramore-yang benar-benar pelik untuk dikatakan, kerana ia hanya rambut. Tetapi selain daripada [pemuzik] yang luar biasa, ia hanya salah satu perkara yang diketahui orang. Jadi saya fikir ia bagus untuknya tidak untuk berada di sana sekarang, kerana kepada saya secara peribadi, itu adalah kerja terbaik mereka yang telah mereka lakukan … Apa yang hebat adalah bahawa [rambutnya] adalah ruang kosong sekarang, jadi kita boleh bermain banyak sekarang dan bersenang-senang bereksperimen dengan Poser Tampal.

HW: Saya fikir ia adalah bukti yang benar-benar harus berada di mana anda berada dan hanya jenis menunjukkan diri anda orang yang anda benar-benar mahu menjadi dan percaya bahawa anda. Jadi ini adalah hari ini. Ia gila kerana apabila kita mula bercakap tentang warna rambut dengan cara ini, ia benar-benar mendedahkan sisi emosinya, yang sangat penting.

Brian, ada satu warna yang anda tidak akan rambut Hayley pewarna?

BO: Apa sahaja yang gelap. Saya tidak akan. Saya akan memerangi kamu. 

HW: Tidak, saya tidak akan melakukannya. Sebagai seorang remaja, saya menyamar rambut saya bersama-sama dengan setiap ahli kumpulan lain. Kami hanya mempunyai pesta pewarna hitam. Dan itu adalah mimpi buruk. Pukulan foto pertama saya yang pernah kami lakukan, rambut saya, seperti, coklat kerana saya cuba pewarna merah di atas hitam dan ia adalah buruk.

Adakah anda pernah terlepas pandang bekas emo punk-rock anda, atau adakah anda melakukannya??

HW: Ini bukannya saya. Hanya saja, saya fikir bagaimana saya mengalami ia adalah berbeza dari [melihat] gambar dan orang yang mengalami hal itu. Apabila saya melihatnya, saya fikir “Oh, saya ingat tahun itu, itu bagus.” Tetapi saya tidak nostalgia tentang kembali dan menjadi orang itu, yang saya fikir adalah satu perkara yang positif. Saya pasti menyukainya. Dan saya melihat foto “Misery Business” awal dan Riot! gambar apabila kita benar-benar kreatif untuk kali pertama, dan itu adalah masa yang baik. Tetapi kita akan mempunyai lebih banyak masa dan masa Masih Kepada Kamu Saya fikir, sama ada risiko untuk kita satu perkara dalam kerjaya. […] Dan kadang-kadang ia bukan hanya warna. Kami telah dicukur di bawah kepala saya. Saya telah memotongnya pendek. Ini semua ekspresi. Saya bersyukur kita tidak melihat kembali yang sering-kita jenis hanya cuba untuk mencari tahu apa yang akan datang untuk kita. 

Hayley Williams - Embed
Shirlaine Forrest / WireImage

Warna rambut apa yang membuatkan anda berasa paling yakin?

HW: Nah, sebenarnya, pelunturan rambut saya menjadi penggalak keyakinan yang besar pada masa saya merasa sangat lemah dan tidak suka dengan saya. Saya perlu melakukan sesuatu di luar diri saya untuk melihat bahawa saya masih boleh menjadi saya, walaupun saya tidak kelihatan seperti gadis dalam semua gambar. Jadi itulah bantuan yang sangat besar, tetapi jeruk sentiasa menjadi keselesaan saya. Ia seperti selimut yang besar, jadi suatu hari nanti ia akan kembali. 

Brian, yang mengilhami rupa yang anda buat untuk Hayley?

BO: Kami lakukan, bersama-sama. Saya fikir salah satu perkara yang paling lucu yang dia dan saya masih membincangkannya adalah, jika anda kembali dan melihat rambutnya semasa Riot !, terdapat saat ketika kita sedang mencari Cyndi Lauper dan kita melihat gambarnya dengan terang rambut oren dan merah dengan bangs kuning. Kami seperti, “Oh tuhan saya, kami benar-benar mencuri gayanya.”

HW: Kami telah lakukan. Kami hanya merobeknya.

BO: Dan kita tidak bermaksud. Ia tidak bertujuan. Ia tidak seperti, “Bagaimana kami dapat membuat anda kelihatan seperti dia?” Ia hanya berlaku. Debbie Harry telah menjadi inspirasi besar ini. 

HW: Yeah. Terutamanya dengan semua berambut perang. Kami seperti baik-baik saja, yang mana ini ikonik wanita-wanita punk-rock yang boleh kita lihat dan melihat apa yang mereka pakai, bagaimana mereka membuat solek mereka, dan apa rambut mereka kelihatan seperti? Debbie Harry selalu begitu mudah. Banyak wanita kini sangat berkontur-segalanya adalah garis dan ditakrifkan. Tetapi jika Debbie Harry berada di atas pentas dan dia memarinya, dia keluar dan masih kelihatan sejuk. Dan saya juga mencintainya kerana dia tidak takut dengan baju T-shirt. Saya suka baju dan seluar jeans. Perkara kegemaran saya adalah untuk berasa sedikit seperti salah seorang lelaki, tetapi anda masih mempunyai mata kucing yang merokok. Ia masih glamor dan seksi, sangat feminin. 

mesti kata kita cukup primpin

Jawatan yang dikongsi oleh Hayley dari Paramore (@yelyahwilliams) pada

Siapa ikon gaya sepanjang masa anda?

HW: Mungkin Debbie Harry, tetapi zaman dulu. Apabila saya melihat gambar-gambarnya, ia sangat kelihatan sepanjang 70-an ketika melihat minuman di atas panggung. Hanya menjadi sangat sukar, tetapi sekali lagi sangat feminin. Dia memiliki kedua-dua maskulin dan kewanitaan pada peringkat CBGB. Saya melihatnya dan saya fikir, “Saya mendapatnya.” Berkembang, saya juga melihat Karen O dari Yeah Yeah Yeahs. Jika anda kembali ke akhir katalog Paramore, anda akan melihat seperti saya memakai pakaian ketat berwarna gila-itu semua sangat Karen O untuk saya.

Apa rutin kecantikan anda seperti semasa anda sedang dalam perjalanan?

HW: Saya sangat mudah. Saya meletakkan concealer di mana saya memerlukannya dan kemudian beberapa serbuk. Saya tidak suka memakai maskara banyak di luar hari, jadi saya menggunakan Eyeliner basah Wet ‘n’ Wild untuk menarik bentuk di sekeliling mata saya-mungkin mata kucing satu hari dan beberapa titik. Jika saya bersama Brian, dia boleh mengalahkan wajah ini dalam masa 30 minit jika dia terpaksa.

Malah di #hardtimes madu anda perlu memberi perhatian! #hair dan #makeup oleh ME �� @Paramore @yelyahwilliams bangga menjadi sebahagian daripada ini! �� oleh @phojoh

Satu jawatan yang dikongsi oleh Brian J O’Connor (@colormebrian) pada

Brian, ada satu produk penjagaan kulit yang anda dorong oleh Hayley untuk digunakan setiap hari?

BO: Hayley mengambil rawatan yang benar-benar baik dan kulitnya sangat penting. Dia pergi ke esthetician yang hebat di Nashville yang membuat produk penjagaan kulitnya sendiri.

HW: Kami juga telah menggunakan solek Susu kebelakangan ini. Ia luar biasa.

BO: Saya suka penyerlah holografik dan asas perlindungan penuh Blur mereka yang baru. 

HW: Ia bagus untuk pentas. Saya keluar, jadi saya tidak suka memakai solek tebal walaupun saya tahu kita akan berada di kamera. Saya rasa ia hanya menyumbat liang saya.

Apa kenangan kegemaran anda sepanjang masa untuk melawat dengan Paramore?

HW: Kami mempunyai banyak.

BO: Beberapa masa yang terbaik adalah apabila kita mendapat hari rawak di bandar, atau hanya pergi ke belakang. Kami suka menghidupkan muzik di dalam biliknya sebelum bersiap sedia dan kami akan menari. Kita boleh merosakkan lagu dalam sekejap. 

HW: Ya, kita menyebutnya “merosakkan lagu,” kerana kita hanya menari menjijikkan.

BO: Ia boleh menjadi lagu cinta yang paling manis dan tiba-tiba kami akan menjadi twerking dan saya akan mempunyai kaki di atas sofa. Apabila anda berada di jalan yang sedang bekerja dan anda jauh dari rumah, ia bagus untuk mempunyai satu ketika normal ketika anda hanya boleh menjadi gembira dan riang.

Bercakap tentang lagu-lagu lain, Hayley, Twitter Twitter anda membaca “bekas ahli kelab peminat NSYNC rasmi.” Yang manakah N * SYNC lelaki anda telah menghancurkan di belakang pada hari?

HW: Ia sangat lucu apabila saya berfikir tentangnya, kerana jangka masa yang saya suka adalah sebenarnya sangat pendek. Ia adalah dari ketika saya berusia 9 tahun ke hari jadi saya ke-11. Itulah masa yang sangat singkat, tetapi rasanya seperti hidup saya kerana mereka adalah tahun yang besar. Saya peminat album bertajuk mereka sendiri. Saya melihat mereka dalam perjalanan untuk itu, dan kemudian saya melihat No Strings Attached pelancongan. Saya tidak pernah melihat apa-apa selepas itu, yang menarik kerana mereka hanya menjadi lebih besar. Justin [Timberlake] sentiasa menjadi kegemaran saya. Saya suka menari dan saya seorang kanak-kanak yang sangat pelik. Ayah saya dan kakak saya kedua-duanya adalah pemuzik, jadi saya suka keharmonian. Saya suka fakta bahawa ayah saya dan saya boleh mendengar N * SYNC dan menyanyi harmoni yang berbeza. Saya belajar harmoni dengan N * SYNC! Ia hanya pelik, tidak ada lagi pemain berusia 9 tahun seperti “Oh, saya suka N * SYNC. Rasa harmoni lima bahagian, kan? “Tetapi itulah cara saya menemui sesuatu muzik.

Apa yang membuat harmoni N * SYNC lebih baik daripada harmoni Boys Backstreet?

HW: Semuanya. Apabila saya mendengar Backstreet Boys, saya mendengar banyak nyanyian secara serentak, saya hanya akan meletakkannya di sana. Saya berasa seperti di kemudian hari, apabila saya menjadi seorang pemuzik dan tidak pernah mendengar muzik seperti itu lagi, saya sebenarnya belajar lebih banyak mengenai N * SYNC dan Justin Timberlake. Baru-baru ini, saya belajar bahawa dia menyusun semua vokal untuk kebanyakan album mereka ketika dia hanya 16. Jika anda seorang peminat N * SYNC, anda tahu bahawa Chris adalah ahli tertua-dia berusia 10 tahun lebih tua daripada Justin. Jadi bayangkan menjadi 16 dan mengatur vokal untuk pemain berusia 26 tahun. Dia seorang jenius. Dia tidak perlu comel, dia hanya seorang jenius. Ia tidak masuk akal.

Siapa yang ada inspirasi muzik semasa anda?

HW: Oh tuhan saya. SZA adalah cemerlang. 

BO: Dan cantik! Perkara yang mudah-seperti seluar kargo dan bra, dan rambut yang besar itu.

HW: Kami menyayanginya. Dan kemudian pada waktu itu lelaki dan saya mula menulis dan membuat Selepas Ketawa, kami benar-benar mendapat mendalam untuk menemui banyak tahun 1970 dan 1980 – tidak semestinya gelombang baru, tetapi perkara seperti Talking Heads dan bagaimana mereka menyatu funk dan afro menewaskan dengan punk rock. Saya pasti masih mendengar banyak rekod lama, tetapi terdapat begitu banyak album baru yang hebat juga. Album baru ‘War on Drugs’, album baru Phoebe Bridgers, banyak perkara yang menyedihkan. Tetapi tidak mengapa. Ada masa untuk menjadi sedih. Harus keluarkan. Ia adalah dunia yang sangat berat.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 3

map