Ini Adalah Sudut Selfie Paling Berganda, Menurut Sains

Terdapat dua perkara pasti yang kita selalu katakan mengenai selfies-one, neraka itu adalah sebuah ruangan yang diletakkan dengan setiap percubaan yang gagal pada sudut yang baik, dan dua, bahawa ada orang yang mengalaminya ke sains sebenar. Di sini melihat anda, Kim Kardashian. Kerana ternyata, terdapat beberapa bukti saintifik yang sudutnya adalah yang terbaik dan paling menyanjung untuk antik mengambil diri sendiri.

Menurut Dr. Anukka Lindell, pensyarah kanan dalam neuropsychologi eksperimen di Universiti La Trobe, Melbourne, sebelah kiri anda menguasai tertinggi, seperti yang ditubuhkan dalam kajian terbaru beliau untuk Frontiers in Psychology Australia. Untuk menentukan ini, Dr. Lindell bermula dengan hanya mencari hashtag #selfie, kemudian menganalisis 10 tembakan paling terkini 100 wanita dan 100 pengguna lelaki. Selepas menganalisis lebih 2000 imej, dia memutuskan bahawa terdapat lebih banyak selfies sebelah kiri daripada yang diambil dari kanan atau tengah. “92% daripada sampel menunjukkan kecenderungan menonjol keseluruhan, dengan 41% memihak kepada pipi kiri, 31.5% lebih memilih pipi kanan, dan 19.5% berulang kali menyiarkan selfies midline,” Dr. Lindell menulis. “Walaupun penyelidikan menunjukkan bahawa midline menimbulkan persoalan sama seperti ekspresif emosi seperti pukulan kiri, mereka kurang kerap menerima pakai untuk alasan yang mudah: mereka kelihatan kurang menyanjung. Tips untuk menyamar untuk ‘potret sempurna’ dan ‘sempurna selfie ‘selalu termasuk mengelakkan menghadap kepala kamera pada garis tengah garis, kecuali jika seseorang bertujuan untuk kelihatan lebih besar, sebaliknya, mengamalkan 3/4 atau 2/3 giliran ke arah kamera adalah menggalakkan kerana ia memperkenalkan lebih banyak sudut, menyoroti tulang pipi, dan menjadikan subjek foto kelihatan lebih langsing. “

BERKAITAN: Ashley Graham pada Rahsia untuk Selfie Baik

Dia juga mendapati bahawa wanita biasanya mempunyai keutamaan yang lebih tinggi untuk sebelah kiri lelaki, dan walaupun tidak jelas sama ada sudut itu pada garner tertentu lebih suka daripada yang lain, selfies di rak umum naik 1.1 hingga 3.2 kali lebih suka dan komen daripada mana-mana imej lain dikongsi di Instagram. Hari-hari gelap untuk pukulan makan tengah hari roti bakar alpukat anda, kami rasa.

Tetapi bukan hanya Ariana Grande dan setiap orang di newsfeed anda yang mempunyai keutamaan di sebelah kiri mereka – sudut itu mempunyai beberapa akar dalam lukisan dan gambar yang terkenal, termasuk Mona Lisa oleh da Vinci. “Teori ini adalah bahawa pipi kiri berpose dilihat secara intuitif sebagai lebih terbuka dan ekspresif secara emosi daripada pipi kanan,” kata Dr. Lindell, yang menunjukkan bahawa sudut ini lebih ekspresif kerana ia dikawal oleh bahagian kanan emosi otak anda.

Di sebelah kiri, ke kiri, sememangnya.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 4

map