Inilah Cara Anda Perlu Kontur untuk Mengubah Bentuk Wajah Anda

Pernah mencuba teknik kontur yang seolah-olah genius dari YouTube atau Pinterest, hanya untuk mendapati bahawa kaedah itu tidak betul-betul memuji bentuk wajah anda? Tidak mengejutkan, keperluan wajah bulat jauh berbeza daripada rakan-rakannya yang lebih lama, jadi kami bertanya kepada artis solek Julianne Kaye untuk memecahkan cara yang betul untuk memuji bentuk khusus anda. “Keseluruhan titik kontur adalah untuk menipu sesuatu-jika anda mempunyai wajah yang bulat, anda ingin menjadikannya lebih sudut, dan jika anda mempunyai wajah sudut, anda mahu menipu bentuk bulat yang tidak lama,” kata pro, yang telah bekerja dengan bintang-bintang seperti Kate Hudson dan Emily Ratajkowski, dan telah bekerjasama dengan Acuvue untuk memajukan kanta Acuvue Define 1 hari mereka. “Itu semua asap dan cermin!” dia berkata.

Secara umum, kurang lebih apabila datang kepada teknik anda. Sebagai ganti palet neutral keseluruhan, Kaye biasanya menggunakan bronzer untuk mencontoh pelanggannya, dan mencintai Tan de Soleil Chanel ($ 48; chanel.com). “Anda tidak perlu mengacaukan dengan lima warna yang berbeza di wajah anda, kerana saya kelihatan seperti banyak solek,” katanya. “Pilih sesuatu mengenai dua warna lebih gelap daripada nada kulit anda, dan simpanlah mudah.” Teruskan membaca untuk mendapatkan nasihat pakarnya tentang bagaimana anda boleh meletakkan wajah terbaik anda ke hadapan-sans 12 penyamaran berbeza dan bronzers krim.

BERKAITAN: Teknik Makeup 5 untuk Tambah ke Perbendaharaan Kata Kecantikan anda

Sekiranya Anda Mempunyai Wajah Berbentuk Hati

Berwarna Face Shapes - Embed 2
Gregg DeGuire / WireImage

“Apabila saya memikirkan wajah berbentuk hati, saya fikir Marilyn Monroe,” kata Kaye. “Marilyn memainkan bentuknya, tetapi jika anda mempunyai keadaan yang lebih luas di bahagian atas, paparkan dahi dan kuil untuk membawanya sedikit.” Ikuti petunjuk Kerry Washington dengan menggunakan sejumlah kecil untuk memainkan tulang pipi anda, dan pastikan pusat muka diterangi. “Strobing juga sangat popular sekarang, dan cara yang lebih halus untuk kontur jika anda mempunyai wajah yang berbentuk hati dan ingin menyerlahkan hidung dan dahi dan bukannya menggunakan warna gelap untuk teduh,” tambah Kaye..

Sekiranya Anda Mempunyai Wajah Square

Berwarna Face Shapes - Embed 5
David Livingston / Getty Images

Mereka yang mempunyai bentuk persegi seperti Sofia Vergara harus menumpukan pada melembutkan apa-apa sudut yang keras untuk melepaskan penampilan seperti bujur. Kaye menasihati kontur tepi luar wajah anda, mengadun di sepanjang garis rambut, kuil, dan garisan rahang, kemudian memahat lubang pipi. “Untuk bentuk ini, anda mahu memberi tumpuan kepada perimeter luar supaya anda boleh membawa sudut pekeliling ke wajah,” katanya. “Jika anda mempunyai rahang persegi, anda mahu mengelilinginya.”

BERKAITAN: Kami Mencuba Ini: “Baking,” Teknik Makeup Meniup di YouTube

Jika Anda Mempunyai Wajah Bujur

Berwarna Face Shapes - Embed 4
Steve Granitz / WireImage

Bergantung pada bagaimana sudut wajah anda, bentuk bujur seperti Beyoncé dapat muncul lebih lama jika anda terlalu keras dengan serbuk teduhan. Kaye mengesyorkan memohon pemerah pipi cerah ke apel di pipi anda untuk mencipta penampilan yang lebih luas dan lebih luas. “Saya sebenarnya akan menjauhkan diri dari apa-apa yang terlalu kontur-y kerana kemungkinan, jika anda mempunyai wajah yang bujur, anda mempunyai hidung yang lebih panjang, jadi anda boleh melakukan perkara yang berbeza di sana jika perlu, atau memohon bronzer kecil untuk memendekkan dahi,” dia menasihati.

Jika Anda Mempunyai Wajah Pusingan

Berwarna Face Shapes - Embed 3
Pascal Le Segretain / Getty Images

Pada umumnya, kebanyakan kaedah kontur dalam sejarah tontonan YouTube anda akan digunakan pada bentuk wajah bulat seperti Selena Gomez. “Apabila anda mempunyai wajah yang bulat, anda ingin menjadikannya lebih sudut, jadi ini akan menjadi teknik kontur yang lebih tradisional di mana anda menekankan pipi dan langsing di bahagian bawah muka,” kata Kaye. “Bercampur-campur ke dalam lubang pipi anda, kemudian letakkan penyerlah ke cheekbone sebenar.” Ikuti dengan menyapu berus anda di sekitar perimeter untuk mengimbangi rahang anda, dan pastikan anda menggabungkan sebilangan kecil bronzer ke kawasan di mana matahari secara semula jadi akan memukul muka anda.

Jika Anda Mempunyai Wajah Panjang

Berwarna Face Shapes - Embed 1
Pascal Le Segretain / Getty Images

Sama seperti peraturan yang digunakan untuk wajah berbentuk bujur, mereka yang mempunyai wajah yang panjang seperti Liv Tyler juga perlu memberi tumpuan lebih kepada mewujudkan penampilan yang lebih luas. “Sekiranya anda ingin menjentik pipi anda, saya tidak akan membawa kesan berongga,” kata Kaye. “Jauhkan sedikit ke arah telinga, kemudian muncullah pipi dan gunakan blush bleme untuk melepaskan pandangan yang bulat.”

Video Berkaitan: Kahlana Barfield Taksub Dengan Krim Magic Charlotte Tilbury

FOTO: Bagaimana Menguasai Teknik Makeup Strobing

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 42 = 52

map