Inilah Cara Menulis Lagu Chainsmokers dari Scratch

Tidak dinafikan bahawa The Chainsmokers telah menimbulkan sedikit kejayaan. Tetapi, dengan semua peminat mereka, juga datang pengkritik mereka.

Duo EDM-pop, yang telah memainkan lagu-lagu seperti “Closer” dan “Jangan Let Me Down,” telah mengambil beberapa haba untuk meletakkan lagu-lagu yang kononnya hampir sama. Bukannya secara langsung bash muzik EDM-pop duo walaupun, YouTuber John Fassold memutuskan untuk mengambil pendekatan yang berbeza, menyiarkan video yang dia berlabel “Bagaimana SETIAP lagu Chainsmokers ditulis”.

Menyelidiki teori bahawa band menggunakan kord yang sama dalam setiap lagu dan lirik rawak-Fassold menggunakan segala-galanya dari Febreeze hingga Tide ke Champagne untuk inspirasi kerana dia muncul dengan lagu-lagu yang diilhamkan oleh Chainsmokers di bahagian atas kepalanya.

“Jadi … pada dasarnya anda ingin mencari lirik yang bercakap tentang betapa sukarnya untuk menjadi putih dan cinta,” kata Fassold. “Tema saya akan menjadi champagne … dan anda mahu menjadikannya seperti bunyi ‘ re tegang, tetapi tidak begitu tegang. “

Kemudian, dia mula merakam lagu-lagu, sambil menyanyi, “Kami minum champagne ketika kami masih muda … Saya tahu bahawa anda bukan orangnya,” sebelum tertawa. Dia juga mengatakan bahawa dia mengesyaki bahawa kumpulan itu memilih kata benda dari laman web “penjana nama rawak” yang dipaparkan di skrin, dan mereka menggunakan kata nama apa sahaja yang muncul untuk inspirasi untuk lirik mereka.

RELATED: Watch Sarah Hyland Covered “Closer” and Even the Chainsmokers Are Impressed

WATCH: Kos sebenar pergi ke Coachella

 

Dia juga mengambil sebotol deterjen Tide dari sebuah almari untuk membantu memberinya beberapa idea untuk lagu lain, yang kemudiannya menyanyi kemudian. “Rambut awak mengingatkan saya pada detergen Tide ketika kita masih muda,” katanya.

Semuanya baik-baik saja, tentu saja, tetapi, mungkin Fassold ada pada sesuatu …

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

46 + = 49

map