Inilah Trend Kecantikan Semua Orang Bercakap Mengenai di Facebook Tahun Ini

Sudah bertahun-tahun sejak salah satu tujuan Facebook adalah untuk “mencubit” rakan sekelas kolej anda. Memandangkan semua orang dari anak tetangga sebelah depan, nenek, dan makcik yang aneh yang disenaraihitamkan dari acara keluarga berada di senarai rakan anda, mudah lupa bahawa pada suatu masa anda memerlukan alamat e-mel yang sah untuk mendaftar untuk platform media sosial.

Tetapi di antara album keluarga anak sulung perkahwinan anak sekolah tinggi dan jemputan dari sepupu anda untuk bermain FarmVille, perbualan tentang trend kecantikan semasa juga berlaku. Sama seperti gambar-gambar yang tidak difilemkan bahawa selebriti fav anda seperti Chrissy Teigen dan Ashley Benson adalah berkongsi tanda peringatan, selulit, dan rawatan jerawat di Instagram, perbincangan sedang berlangsung di Facebook, juga.

RELATED: Chrissy Teigen Dapat Nyata Mengenai Tanda-Tanda Post-Baby Stretch

Mengikut Laporan Topik & Trend Tahunan 2017 oleh lisan penyelidikan laman media sosial Facebook IQ, topik ketelusan kecantikan semakin meningkat. Bersama dengan jenama kecantikan kegemaran anda dan celebs secara terbuka menunjukkan kecacatan, stretchmark dan retouching di dalam kempen iklan mereka dan jawatan media sosial peribadi, orang lebih terbuka untuk berkongsi dan membincangkan rawatan yang mereka lakukan atas nama kecantikan walaupun mereka dianggap tabu.

VIDEO: The Crazy Crazy of a Lifetime of Beauty

Jadi, apa yang dikatakan pengguna Facebook secara khusus? Laporan itu mendapati bahawa sejak Januari 2016 perbualan sekitar cryolipolysis, rawatan penyejukan yang mengurangkan lemak badan meningkat 19.4x, manakala penyingkiran rambut dibincangkan kira-kira 12x lebih, dan solek kekal meningkat 28.9x. Pengguna yang paling membicarakan topik ini adalah dalam demografi usia 35-54, dan majoriti dikenalpasti sebagai wanita. 

Data tersebut memberi petunjuk mengenai topik-topik dalam bidang kecantikan yang anda boleh mengharapkan untuk melihat lebih banyak pada garis masa anda pada tahun 2018. Tetapi, statistik juga mencerminkan perubahan yang telah dilihat oleh industri kecantikan pada tahun lalu. Orang ramai semakin terbuka kepada kepelbagaian dalam pengalaman peribadi setiap orang dengan keindahan dan penjagaan diri.

Memupuk keperibadian anda tidak boleh dianggap trend, tetapi kami berharap perbualan hanya akan terus menjadi lebih kuat sepanjang 2018. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

87 − = 81

map