Ivanka Trump’s Instagram Keep Getting More and More Tone-Deaf

Walaupun beribu-ribu rakyat Amerika berebut untuk mengkritik dasar “toleransi sifar” pentadbiran Trump, yang mengakibatkan beribu-ribu kanak-kanak migran dipisahkan dari ibu bapa mereka di sempadan, anak perempuan Presiden dan anak perempuan Presiden Trump Ivanka Trump mencatatkan foto manis keluarganya , utuh, untuk penghormatan Hari Bapa lewat.

“Selamat Hari Bapa kepada cintaku! Terima kasih kerana menjadi seorang ayah yang luar biasa (dan suami!). Kami mencintai awak, “kata Ivanka, foto suaminya, Jared Kushner, dan anak-anak mereka, Arabella, 6, Joseph, 4, dan Theodore, 2.

Pasti ramai orang menyiarkan gambar pada Hari Bapa yang mengagumi bapa dalam hidup mereka, tetapi sukar untuk mengabaikan jawatan Instagram Ivanka yang bertepatan dengan kemarahan antarabangsa terhadap dasar imigresen ayahnya. Laporan, gambar, dan pita audio kanak-kanak migran yang ditarik dari ibu bapa mereka dan diadakan di pusat tahanan sangkut beberapa minggu yang lalu telah mengerikan, seperti kenyataan bahawa Trump nampaknya tidak mempunyai masalah menala tragedi.

Jabatan Keselamatan Dalam Negeri melaporkan minggu ini bahawa kira-kira 2,000 kanak-kanak telah dipisahkan dari ibu bapa mereka sejak Peguam Negara Jeff Sessions menggubal dasar toleransi sifar terhadap imigresen haram pada 6 April. Seorang lelaki Honduras mati akibat bunuh diri di sel empuknya di Texas selepas beliau Anak lelaki berusia 3 tahun secara fizikal diseret dari tangannya, menurut Washington Post. Dia dan keluarganya telah meminta suaka apabila tiba di A.S. pada bulan Mei.

BERKAITAN: Melania Trump Chimes dalam Dasar Imigresen

Selamat Hari Bapa kepada cintaku! Terima kasih kerana menjadi seorang ayah yang luar biasa (dan suami!). Kami suka anda �� #FathersDay

Satu jawatan yang dikongsi oleh Ivanka Trump (@ivankatrump) pada

Ahli politik di kedua-dua belah lorong telah menyatakan kengerian mereka pada dasar itu. Senator Dianne Feinstein dari California memperkenalkan “Keep Families Together Act” bulan ini untuk menghentikan semua perpisahan keluarga, dan mendapat sokongan dari setiap senator Demokrat tunggal; Senator Ted Cruz mengumumkan rancangan untuk undang-undang serupa minggu ini. Versinya dipanggil Akta Perlindungan Kanak-kanak dan Orang Tua.

Malah, Wanita Pertama Melania Trump telah bercakap menentang perpisahan itu, dengan mengatakan dia “tidak suka melihat anak-anak dipisahkan dari keluarga mereka dan berharap kedua-dua belah lorong itu akhirnya dapat bersama-sama untuk mencapai pembaharuan imigresen yang berjaya.” Dan anehnya, Presiden Trump sendiri memanggil keadaan “Sangat menyedihkan,” walaupun tanggungjawab pentadbirannya terhadap bilangan keluarga yang terpisah dan walaupun kemampuannya mengubahnya pada bila-bila masa; dia menyalahkan Demokrat, mendesak mereka untuk meluluskan rang undang-undang pembaharuan imigresen yang luas yang akan dia tandatangani daripada melaksanakan pelaksanaan untuk menghadapi krisis segera.

Setiausaha keselamatan negara Kirstjen Nielsen berkata dasar itu tidak bertujuan sebagai penghalang bagi imigresen haram, tetapi sebagai cara untuk menguatkuasakan undang-undang. Tetapi Sesi mengatakan ia benar-benar dimaksudkan sebagai penghalang.

Sementara itu, Ivanka tidak mengeluarkan kenyataan mengenai kontroversi imigrasi, dan tidak membuat langkah umum untuk melawannya. Sebaliknya, dia menyiarkan gambar dirinya memegang anaknya dengan ketat di dalam lengannya.

Dan bukan kali pertama Ivanka telah dibakar untuk memadamkan gambar manis anak-anaknya sementara keluarga migran menderita. Lebih dari hujung minggu Hayat Memorial, dia menyiarkan salah satu daripada dirinya yang menceritakan Theodore seperti laporan yang muncul bahawa kerajaan persekutuan telah “kehilangan jalan” dari 1,500 anak-anak migran.

Ia adalah foto yang menyulitkan media sosial dan mendorong tuan rumah TV lewat malam Samantha Bee untuk memanggil Ivanka sebagai “cek,” yang menghina Bee kemudian memohon maaf.

VIDEO: Foto Ivanka Trump Dengan Anaknya Telah Dipredit sebagai ‘Pekak Nada’

Oleh kerana dia tidak membuat sebarang kenyataan umum tentang anak-anak pendatang, sukar untuk menahan bacaan dalam media sosial Ivanka. Mengemukakan satu foto dengan anak-anak anda semasa negara sedang melangkah ke arah anak-anak yang hilang adalah kecil-kecil; untuk mengulangi kesilapan terasa hampir jahat. Bolehkah ia benar-benar menjadi kemalangan? Bolehkah dia benar-benar tidak menyedari perbualan di Amerika pada masa ini? Ini tugasnya, sebagai penasihat senior kepada presiden, untuk mendapat kesedaran itu.

Selain itu, sejak mengambil peranan penasihat, dia memilih untuk secara rasmi menganjurkan untuk ibu-ibu (melalui perjuangan untuk cuti bersalin berbayar) dan anak-anak (tweet terakhirnya adalah tentang usahanya untuk penjagaan kanak-kanak yang berpatutan). Bagaimana dia boleh mengabaikan suara anak-anak muda yang menangis untuk ibu mereka di sempadan?

Ivanka masih belum bercakap, tetapi pengikut Instagramnya ada.

“Anda seorang memalukan kepada semua wanita dan ibu,” tulis satu. “Anda menyokong pentadbiran yang menculik kanak-kanak yang mencari suaka dari keganasan dan mengunci mereka dalam sangkar. Anda adalah timbunan sampah yang menyala, “kata seorang lagi.

Dan dari yang lain: “TAMBAHKAN AMERIKA KEPADA ANDA!”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 15 = 21

map