Jamie Chung MENCINTAI Korean Dish-Snag Recipe ini!

Pelakon, fashionista, dan blogger Jamie Chung tidak menafsirkan kata-kata tentang makanan yang lazat. Selepas perjalanan baru-baru ini ke Tygershark, tempat makanan laut gaya Korea yang popular di Brooklyn, N.Y., Chung mengambil Instagram untuk menerangkan pengalaman: “Makanan Korea yang dilakukan dengan sentuhan sejuk hella. F *** ing cinta tempat ini. “Foto yang mengiringi menampilkan dua hidangan lazat yang memandang-salah seorang daripada mereka ialah Chili Chicken Congee yang kering, ruji Asia dengan suar Mexico.

Foto yang disiarkan oleh Jamie Chung (@jamiejchung) pada 6 Mei 2016 pada 6:02 malam PDT

“Menu kami terdiri daripada makanan laut yang sentrik, makanan yang diilhami oleh Korea dengan tafsiran baru berdasarkan perasa yang kami dewasa,” jelas ketua chef Eduardo Sandoval. “Ibu saya datang untuk melawat dan dia tidak makan banyak makanan laut, jadi apabila pemilik, Doug Hwang, menyebut tafsiran baru Bubur Congee Rice, saya tidak dapat membantu memikirkan hidangan keluarga saya yang terdiri daripada ayam, nasi putih, dan mol. Di sinilah idea Chicken Molé Congee muncul, dan kini ia adalah salah satu item yang paling popular di menu kami. Terima kasih Ibu! “Ingin cuba mereplikasi kegembiraan masakan ini di rumah? Semak resipi di bawah ini.

BERKAITAN: Perasa Sihat Adakah Ada-Berikut adalah Resipi

Chili Chicken Congee yang kering

Hasil 5 qts

Bahan-bahan

Congee

3 qts air
3 cawan sushi beras
1 ayam keseluruhan
2 babi kaki
1 qt dashi ($ 3; yummybazaar.com)
2 oz minyak bijan
Sos sos 4 oz

Molé Sauce (Sos Cili kering)

1/2 oz guajillo chili kering ($ 4; myspicesage.com)
.38 oz pasilla chili kering ($ 4; tienda.com)
1/4 oz pepejal chipotle kering ($ 6; firehousepantrystore.com)
3/4 sudu makan daun alpukat kering ($ 10; spicesinc.com)
2 1/2 sudu teh jintan
1 anis bintang kecil kecil
1 cengkerang kecil kecil
1 menumpahkan sudu besar kayu manis
2 1/2 sudu teh biji bijan
3/4 tsp corriander
1 sudu gochugaru ($ 6; yummybazaar.com)
1 qt air
1 1/2 ans kacang

BERKAITAN: Belajar Menikmati Peas dengan Resipi Crostini Segar ini

Arah

1. Untuk membuat congee: Campurkan semua bahan untuk bubur dalam periuk besar dan tetapkan panas yang tinggi. Pastikan untuk sentiasa mengaduk supaya nasi tidak melekat pada bahagian bawah.

2. Apabila mendidih, tutup dengan tudung dan bertukar menjadi haba sederhana. Teruskan tolak sehingga congee mengental. Sekiranya beras mula melekat, masukkan sedikit air sejuk dan kupas bahagian bawah dan nasi hendaklah dibebaskan.

3. Untuk membuat sos tahi lalat: Roti semua cili dan rempah dalam ketuhar pada suhu 350 ° F sehingga cili cili dan segar. Keluarkan batang dari cili kering.

4. Campurkan semua bahan bakar dan tambah ke stok. Masukkan air dan rebus dengan tudung selama 30 minit. Letakkan haba dan biarkan duduk selama 30 minit dengan tudung. Cecair dan rizab terikan.

5. Masukkan cili dan rempah ke dalam pengisar dan campurkan sehingga mencuci; perlahan-lahan tambah cecair rizab sehingga semuanya menjadi sos lancar. Terikan melalui penapis mesh halus untuk mengeluarkan pulpa semua benih.

6. Untuk berkhidmat: Ladle 10 oz congee ke dalam mangkuk. Tuangkan sos molé dan hias dengan kacang ketumbar dan kacang hancur.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 14 = 15

map