Jessica Alba Mempertahankan Semua Hak Moms untuk Menyusukan Susu di Pejabat

Seorang bos sejati, pengasas bersama dan pelakon Jessica Alba yang jujur ​​adalah tidak asing dengan perjuangan ibu bapa yang bekerja.

Ibu berusia tiga belas tahun tiga mengimbangi keluarganya dan kerjayanya dalam fesyen yang layak, tetapi itu tidak bermakna tidak ada pertindihan antara kedua-dua.

Pada hari Rabu, Alba menunjukkan kepada kami persimpangan pertama ketika dia menyiarkan foto dirinya di kantor, menyusukan anaknya yang berusia satu bulan, Hayes.

“Pergi ke pejabat @testest saya hari ini untuk mesyuarat lembaga, walaupun saya masih secara teknis berhati-hati,” ibu berbilang tugas itu bermula. “Tidak akan berbohong, tidak mustahil bagi saya untuk mencabut sepenuhnya dari kerja … dan ia berasa baik kembali – walaupun hanya setengah hari. Bayi lelaki datang untuk melawat / makan semasa makan tengah hari. Merasa sangat produktif hari ini. #workingmom #entrepreneurlife #breastfeedingmama. “

Pergi ke pejabat @testest saya hari ini untuk mesyuarat lembaga, walaupun saya masih berturut-turut secara teknikal. Tidak akan berbohong, mustahil bagi saya untuk mencabut sepenuhnya dari kerja … dan ia berasa baik kembali – walaupun hanya setengah hari. Bayi lelaki datang untuk melawat / makan semasa makan tengah hari. Merasa sangat produktif hari ini. ������ #workingmom #entrepreneurlife #breastfeedingmama

Satu jawatan yang dikongsi oleh Jessica Alba (@jessicaalba) pada

Ibu-ibu telah berjuang dengan stigma sosial yang menyusukan penyusuan awam selama bertahun-tahun. Peralihan itu bertambah pada abad ke-19 apabila penularan payudara dan kemunculan revolusi perindustrian memberi penyusuan reputasi menjadi bohong dan tidak tepat. Dan masih hari ini, wanita menghadapi sikap yang sama terhadap amalan ini.

Semasa penampilan di Wendy Williams Show pada tahun 2016, aktres Alyssa Milano mempertahankan keputusannya menyusukan bayi di depan umum dan menyiarkan gambar penyusuan sendiri di Instagram kepada tuan rumah tajuk pameran talk.

“Saya tidak perlu melihatnya,” kata Williams kepada Milano, “kerana saya tidak mahu.”

“Adakah anda makan di bawah selimut?” Milano menjawab.

“Saya tidak tahu mengapa saya rasa seperti ini,” jelas Wendy, memberitahu tetamunya bahawa dia melihat payudara sebagai objek seksual. “Ia membuatkan saya sangat tidak selesa.”

“Anda bernasib baik [bayi saya] tidak di sini. Saya akan mengetepikan anda di sini dan memberi makan pada rancangan anda, “balas Milano.

Dalam dunia moden yang sedemikian, sukar untuk mendamaikan keperluan seorang ibu untuk memberi makan kepada anaknya ketika dia lapar dengan rasa malu yang ditimbulkan oleh perbuatan itu..

Walaupun kebanyakan negara mempunyai undang-undang untuk melindungi ibu-ibu yang memilih menyusukan bayi (Idaho merupakan pengecualian yang ketara), yang tidak menghalang orang mengambil sikap yang kuat (dan bersuara) terhadap amalan tersebut. Undang-undang persekutuan memerlukan majikan menawarkan ibu-ibu kejururawatan memecahkan masa dan ruang yang bukan bilik mandi untuk mengekspresikan susu ibu di tempat kerja.

BERKAITAN: Jessica Alba Snuggles dengan Hayes Bayi yang baru lahir Semasa Menonton Binge Grace dan Frankie

Selebriti seperti Jessica Alba telah memainkan peranan penting dalam perjuangan untuk menamatkan stigma.

Kawan minum saya. #neverunderestimatethepowerofawoman

Satu jawatan yang dikongsi oleh Olivia Wilde (@oliviawilde) pada

Apa yang akan saya lakukan tanpa skuad kecantikan ini selepas 15 jam terbang dan hanya 3 jam tidur # nyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh … #mepreparando

Satu jawatan yang dikongsi oleh Gisele Bündchen (@gisele) pada

Untuk menghormati # nationalbreastfeedingweek2016 saya dengan bangganya menyiarkan foto ini yang sangat HEALTHY, ACT ALAM antara ibu dan anak. Diambil di Helsinki oleh Papa yang sangat menyokong dan bangga.

Jawatan yang dikongsi oleh P! NK (@pink) pada

Make-up, rambut penggelek, penyusuan susu dan disediakan oleh pengeluar kami untuk #TheTalk.

Satu jawatan yang dikongsi oleh Alyssa Milano (@milano_alyssa) pada

Sama ada anda menyusu atau tidak, Alba melanda tanda ketika dia memberitahu Orang, “Apabila anda menjadi seorang ibu, perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah rasa dihakimi.”

Tiada penghakiman di sini.

Alba sendiri telah menyiarkan beberapa suami isteri sejak Hayes dilahirkan pada akhir 2017.

Hi

Satu jawatan yang dikongsi oleh Jessica Alba (@jessicaalba) pada

Duduk di rumah bayi makan bayi mempunyai semua yang dirasakan untuk @hanidarden thx untuk memanjakan saya – saya mencintai muka saya rasa berseri dan terhidrat. ����♀️

Satu jawatan yang dikongsi oleh Jessica Alba (@jessicaalba) pada

Kami memuji Alba dan setiap wanita yang keberaniannya memainkan peranan dalam mengubah cara orang melihat penyusuan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

22 − 16 =

map