Jimmy Kimmel Never Asked for This

“Saya tidak akan mandi selama seminggu,” kata Jimmy Kimmel, yang hampir tidak menggembirakannya.

Hari ini adalah permulaan untuk berehat Jimmy Kimmel Live!, dan dengan pertunjukannya mengenai kebersihan, kebersihan Kimmel juga akan menjadi. Hos pertunjukan akhir malam itu akan berlepas untuk perjalanan memancing selama tujuh hari di Sungai Flathead Montana dengan Kevin, anaknya dari pernikahan pertamanya yang bekerja pada Hidup!, dan krew kawan termasuk selebriti chef Adam Perry Lang dan Huey Lewis (ya, yang satu).

“Ia adalah hadiah ulang tahun ke-50 dari isteri saya,” kata Kimmel. “Pada dasarnya hadiah tidak pernah mandi.”

Hakikat bahawa Kimmel sudah beralih 51 pada bulan November mencadangkan dia sangat memerlukan percutian. Ketika kami memesan makan tengahari di restoran Los Angeles, mata Kimmel yang biasanya berat adalah lebih halus daripada biasa daripada keletihan. “Terdapat satu kumpulan baru kengerian setiap hari,” katanya. “Saya tidak mahu memulakan rancangan dengan Donald Trump setiap malam. Kadang-kadang saya hanya memberi rehat, tetapi saya fikir ia adalah suatu kelegaan bagi orang ramai untuk diingatkan bahawa hidup terus walaupun kehadirannya. “

Kesan Kimmel mengenai penjagaan kesihatan, undang-undang senjata api, dan dasar pemisahan keluarga menjadikannya penyokong yang jarang dan boleh dipercayai untuk arus perdana. Namun bapa empat orang setiap orang telah menjadi sasaran yang benar dan kekecewaan di sebelah kiri, yang mengkritiknya kerana tidak memperjuangkan setiap perkara dalam agenda mereka.

InStyle September - Jimmy Kimmel - Embed - 1
Martin Schoeller / Seni dan Perdagangan. Jaket Loro Piana, baju, dan tali leher. Emporio Armani persegi poket.

“Tidak ada yang lebih buruk daripada liberal,” Kimmel mengeluh. “Konservatif tetap bersama. Liberal akan makan sendiri. Mereka seperti akuarium yang penuh piranha. “

Kebanyakan semua, Kimmel chafes digunakan oleh kedua-dua pihak. “Saya suka jika suatu hari pandangan saya dapat dilihat sebagai pandangan saya dan bukannya sejenis senjata politik,” katanya. “Kerana itu bukan apa saya, dan itu tidak pernah apa yang saya maksudkan.”

Titik perubahan datang tahun lepas pada bulan Mei, ketika Kimmel berdiri di atas pentas di studionya dan menuding jiwanya kepada penonton dan berjuta-juta penonton di rumah. “Saya mempunyai cerita untuk memberitahu,” dia bermula. “Saya akan cuba untuk tidak emosional, tetapi cerita yang menakutkan. Sebelum saya masuk ke dalamnya, saya ingin anda tahu ia mempunyai hujung yang bahagia. “Kimmel cuba mengekalkan keceriaannya ketika dia menggambarkan anaknya yang baru lahir diagnosis Billy mengenai keadaan jantung yang jarang berlaku dan sering membawa maut dan pembedahan kecemasan yang terhasil. Beliau menumpukan tiga minit terakhir dari monolognya kepada advokasi kesihatan. “Saya melihat banyak keluarga [di hospital],” kata Kimmel menerusi mengejek. “Tidak ada ibu bapa yang perlu membuat keputusan jika mereka mampu menyelamatkan nyawa anak mereka. Ia tidak sepatutnya berlaku. Tidak di sini, “katanya.

“Saya seorang yang emosi. Saya seorang pemula, “kata Kimmel, menjelaskan kerja-kerja air yang menjadi saat aliran airnya. “Orang ramai tidak mengharapkannya kerana saya bercakap mengenai sukan dan saya seorang lelaki. Tetapi saya tidak boleh melalui roti perkahwinan tanpa menumpahkan air mata. “

Bahawa monolog yang tidak tersurat adalah sangat mendalam dan peribadi. Ia menjadi virus, bergema dengan sokongan awam dan penyimenan untuk Akta Penjagaan Mampu. Senator mencari kelulusannya, dan advokasinya membantu mengalahkan pemansuhan Obamacare. “Saya tidak pernah dalam hidup saya fikir nama saya akan dipanggil di tingkat Kongres,” kata Kimmel. “Kecuali saya melakukan beberapa jenis kejahatan yang dahsyat.”

BERKAITAN: Katie Couric pada Menanya Soalan Yang Sukar – dan Beban Jadi Dihargai

InStyle September - Jimmy Kimmel - Lead
Martin Schoeller / Seni dan Perdagangan. Tuntutan, baju, tali leher, dan kasut Tom Ford. Emporio Armani persegi poket.

Kimmel kembali lagi lima bulan kemudian selepas penembakan besar-besaran di kampung halamannya di Las Vegas. Dia mengaku melarang senjata serangan, memberi mandat pemeriksaan latar belakang sejagat, dan menutup celah pistol-senjata, dan memanggil anggota Kongres untuk terlibat dengan NRA.

Hampir setahun, semangat Kimmel berterusan. Adalah munasabah untuk membahaskan apa yang dimaksudkan dengan lelaki itu Crank Yankers dan The Man Show adalah salah satu suara kemarahan moral utama kami, namun peranan Kimmel tidak dapat dipertikaikan.

Dia telah menjadi tuan rumah larut malam Amerika tidak tahu ia diperlukan. Jimmy Fallon mendapati dirinya di luar zeitgeist ketika dia bermain-main dengan pompadour Trump. Karaoke carpool James Corden adalah penyingkiran murni. Stephen Colbert dan Seth Meyers telah berputar ke arah komentar politik, mencapai kembali ego mereka. Sebaliknya, Kimmel menegaskan dirinya yang sahih, bercakap fikirannya (dan, lebih kerap daripada tidak, hatinya). Oprah sendiri telah menggelarnya sebagai Hero Amerika.

Tidak lama dahulu, Kimmel mungkin telah diingati sebagai tuan rumah yang terpaksa meminta maaf untuk skuad terbesar dalam sejarah Oscar. Perlu menerangkannya Moonlight, tidak La La Land, memenangi gambar terbaik kelihatan aneh berbanding apa yang Kimmel menangani setiap malam sekarang. “Dia menjadi tokoh autoriti sebenar mengenai isu-isu penting,” kata sahabatnya, Lena Dunham. “Dan dia melakukannya kerana dia telah mengalami kesakitan yang benar. Dia tidak akan membiarkan orang berasa bersendirian. “

“Saya tidak mahu menjadi pemimpin,” kata Kimmel. “Saya terpaksa bercakap, dan orang tidak boleh membaca lebih lanjut daripada itu. Saya mendengar orang mengatakan perkara yang bijak, bermakna setiap hari. Saya hanya mempunyai rancangan televisyen.

“Banyak orang yang dulu suka saya tidak lagi, dan saya baik dengan itu,” katanya. Beliau membayar harga untuk prinsipnya dengan cara lain, seperti kehilangan kempen iklan yang menguntungkan yang telah dipesannya. “Saya yakin terdapat syarikat yang berfikir, ‘Hands off,'” katanya, “tetapi ada perkara yang lebih penting.” Sudah tentu, Hidup! menyiarkan pada ABC, yang tahun ini reboot (dan dibatalkan) Roseanne dan menampakkan satu episod Black-ish yang ditangani hubungan kaum dan Black Lives Matter. Apabila saya bertanya kepada Kimmel jika dia mendapat kritikan atau perintah daripada tembaga rangkaian, dia mengangkat bahu. “Kadang-kadang sedikit,” katanya. “Untuk sebahagian besar, saya tidak pernah mendengar. Mereka boleh memberi tekanan kepada saya semua yang mereka mahu, tetapi saya masih mengatakan apa yang saya mahu katakan. Saya masih melakukan apa yang saya mahu lakukan. “

BERKAITAN: Jennifer Aniston Is Just Fine

InStyle September - Jimmy Kimmel - Embed - 2
Martin Schoeller / Seni dan Perdagangan. Jaket Loro Piana, kemeja, dan ikat dan kotak saku Emporio Armani.

Pada bulan April dia melancarkan pertempuran Twitter dengan firebrand Fox News Sean Hannity, walaupun akhirnya Kimmel mengakhirinya dengan permintaan maaf. Memenangi perang kata-kata tetapi tidak pertempuran yang lebih besar membuktikan dia tidak mempunyai masalah menjadi orang yang lebih besar. Apabila dia menelefon senator Texas Ted Cruz “blus” di udara selepas kamera menunjukkannya pada permainan playoff NBA, penggubal undang-undang Republikan mencabarnya bermain satu demi satu. Kimmel menjaringkan gol untuk komen di atasnya – mengenai penjagaan kesihatan dan imigresen – tetapi Cruz akhirnya mengalahkan Kimmel 11 hingga 9, dalam apa yang digelar Blobfish Basketball Classic.

“Saya membuat beberapa kesilapan,” kata Kimmel dari permainan, yang membangkitkan puluhan ribu dolar untuk Texas Children’s Hospital dan Generation One. “Harus ada beberapa penalti kerana menjatuhkan, kerana mereka menambahnya, dan dia mengotorkan saya, seperti, 70 kali.”

Kimmel berharap dapat memberi bantuan kepada pencabar Demokrat Cruz, Beto O’Rourke. “Saya fikir ia bernilai menggulung dadu,” kata Kimmel. “Jika Cruz telah muntah di mahkamah, saya fikir Beto akan memenangi tangan pilihan raya.”

Apabila Kimmel diberi peluang untuk mencipta pertunjukan lewat malam dari awal pada tahun 2003, dia meminjam dari pengaruh terbesarnya (dan sekarang kawannya), Howard Stern dan David Letterman, tetapi dibuat Hidup! sendiri. Humor beliau lebih keras dan lebih berniat jahat pada awal-awal masa tetapi berkembang sebagai Kimmel menjadi lebih selesa. Seperti yang dikatakan Kimmel: “Kualiti nombor satu yang paling penting untuk tuan rumah ceramah-ceramah adalah kecenderungan. Anda boleh menjadi lucu, anda boleh pintar, anda boleh menjadi banyak perkara yang berbeza. Tetapi jika mereka tidak menyukai anda, tidak akan ada hubungan. “

Beberapa saat kemudian, dua wanita berumur kolej berhenti di meja kami dan bertanya sama ada Kimmel akan mengambil diri sendiri dengan mereka. “Saya sangat menyesal,” kata seseorang. “Ibu saya adalah peminat terbesar Jimmy Kimmel.”

“Saya bukan Jimmy Kimmel. Berani kamu! “

Menetap dan hangat, Kimmel mewajibkan permintaan mereka untuk beberapa gambar lagi. “Beritahu ibumu saya menyapa,” katanya ketika berangkat. Duduk semula, dia beralih kepada saya dan berkata, “Saya yakin ibunya ingin bertanya kepada saya tentang mandat individu itu.”

BERKAITAN: 16 Espressos dan 5 pagi Masa Panggilan: Satu Hari Dalam Kehidupan NBC’s Andrea Mitchell

Ada saatnya Kimmel dihujani dengan soalan mengenai Hollywood dan selebriti. Sekarang dia ditanya tentang Akta Penjagaan Mampu. “Saya pernah ke pihak-pihak di mana semua perbincangan tentang penjagaan kesihatan sepanjang malam,” kata Kimmel. “Ia sesuatu yang saya sukai, tapi itu tidak semestinya saya mahu bercakap tentangnya selama berjam-jam di pesta koktail. Tetapi saya tahu ada sebab mereka berkongsi cerita ini dengan saya. Itulah yang membuatkan saya pergi, kerana saya mendapat banyak negatif. “

Serangan ke atas Kimmel telah diramalkan dan tidak diduga. Kesalahan yang paling teruk datang dari troll online yang kerap menginginkan anaknya membahayakan Billy. Kimmel telah menerima banyak ancaman kematian menerusi media sosial dan, lebih menyakitkan, surat dihantar ke rumahnya. “Saya tidak memberikan banyak tenaga,” katanya. “Kadang-kadang ia akan mengganggu isteri saya, tetapi saya tahu orang-orang itu pengecut.”

Kimmel telah berkahwin dengan Molly McNearney, salah seorang penulis utama Hidup! dan penggerak di sebalik keputusan untuk membincangkan kesihatan Billy dan untuk menyokong penjagaan kesihatan. “Molly sangat, sangat aktif,” kata Kimmel. “Apa yang anda lihat di televisyen bukan semuanya. Kami sedang berusaha sebaik mungkin untuk membantu dan mengaktifkan orang. “

BERKAITAN: Bertemu 5 Wanita yang Memimpin Caj untuk Melindungi Hak Imigran di Texas

Kedua-dua mereka bermula pada tahun 2009 dan berkahwin pada tahun 2013, tetapi dinamik mereka pada dasarnya sama. “Satu-satunya cara ia berubah,” kata Kimmel, “adalah Molly mengabaikan kedudukan saya sebagai pengeluar eksekutif dan tuan rumah pertunjukan sepenuhnya sekarang. Sudah biasa ada beberapa pengakuan ringkas. “McNearney adalah minda komedi yang berjaya dalam dirinya sendiri, dengan moxie dan humor untuk menyamai Kimmel. “Saya benar-benar mempunyai tiga hubungan,” jelas Kimmel. “Isteri pertama saya, Gina, yang sangat lucu. Seterusnya ialah Sarah Silverman, yang sangat lucu. Dan isteri saya. Semua wanita dalam keluarga saya lucu, jadi saya rasa itu mungkin sebab saya tertarik kepada wanita lucu. “

Sebagai tambahan kepada Billy, yang kini berusia lebih setahun, Kimmel dan McNearney mempunyai anak perempuan, Jane, umur 4 tahun (dua anak lain Kimmel, dari perkawinan pertamanya, dewasa). Setiap pagi Kimmel bangun dengan 7 dan membuat sarapan pagi kanak-kanak – selalunya penyajian kegemaran Linda yang rumit dicat dengan pewarna makanan organik dalam bentuk badut, Kacang tanah watak, atau pada waktu pagi dia menjadi tuan rumah Oscar, Lightning McQueen dari Kereta filem. Kemudian dia dapat bekerja, menyaring 40 halaman jenaka, lakon, dan rutin para penulisnya, McNearney di antara mereka, menghantar pesanannya. Kecuali kakitangan yang mengkrim dia (yang mereka lakukan kira-kira setahun sekali pada hari lahirnya), Kimmel mempunyai tangan dalam setiap jenaka yang disiarkan sejak pameran itu bermula 15 tahun yang lalu.

Walaupun disiram pada masa ini – oleh itu kegembiraan atas hadiah hari jadi percuma McNearney – Kimmel juga jelas masih terlibat. Walau bagaimanapun, beliau mengaku, dia telah memikirkan akhir jalannya. “Ini tidak akan menjadi keadaan di mana sesiapa yang terpaksa meminta saya pergi,” katanya. “Saya akan keluar dari segi saya sendiri apabila saya merasakan masa yang betul. Dan hari itu akan datang. “

Kimmel nampaknya bertekad untuk terus menerus sehingga dia boleh kembali melakukan apa yang dia mahukan. Dia bosan dengan kemenangan moral dan peperangan kata-kata. “Ia seperti haiwan liar longgar di rumah, dan mereka melanggar segala-galanya,” katanya. “Kami hanya perlu membuka semua tingkap dan memaksa mereka keluar.

“Saya berharap dan saya percaya bahawa kita akan dapat melewati ini,” katanya meneruskan, “dan kita akan kembali kepada cara yang lama, di mana kita boleh membicarakan perkara bodoh.”

Jurugambar: Martin Schoeller. Editor fesyen: Rodney Munoz. Grooming: Stephanie Fowler. Tetapkan reka bentuk: Jesse Nemeth. Pengeluaran: Kelsey Stevens Productions.

Untuk lebih banyak cerita seperti ini, pilih isu September InStyle, boleh didapati di gerai surat khabar, di Amazon, dan untuk muat turun digital 10 Ogos.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 1

map