Kardashians sebagai Aktivis: 7 Kali Pertama Keluarga Juara Sosial Punca

Anda tidak perlu menonton episod Menjaga dengan Kardashians untuk mengetahui premis hit E! rancangan realiti.

Ya, ia berkembang selama satu dekad, tetapi ia secara asasnya mengikuti Kris Jenner, Kim, Khloé, Kourtney, Kendall, dan Kylie ketika mereka menavigasi kehidupan cinta, karier, dan apa yang mereka dapat untuk makan tengahari. (Jika anda seorang peminat, anda tahu bahawa mereka cenderung tertarik ke dalam salad besar-besaran.)

Dan sementara pameran itu tidak ragu-ragu, baru-baru ini, sebagai tambahan kepada kit bibir, penyokong, dan jeans berjenama, Kardashians telah mengambil masa untuk menyalakan cahaya pada perkara-perkara lain yang penting.

Jangan percaya kita? Tinjau ke bawah untuk semua masa wanita-wanita ini telah menggunakan platform mereka untuk memanggil isu-isu sosial yang penting.

Kawalan senjata api

Khloé dan Kendall baru-baru ini menjadi tajuk utama untuk menuju ke jarak menembak untuk mengetahui lebih lanjut mengenai senjata dan sama ada membeli atau membelinya untuk mempertahankan diri (Kim menentang idea itu). Tetapi itu bukan kali pertama mereka membincangkan senjata. Saudara perempuan itu sebelum ini bercakap terhadap keganasan senjata di Amerika.

Pada bulan Jun 2016, Kim berkongsi esei di laman webnya yang terikat dengan Hari Kesedaran Keganasan Kebangsaan. “Sekarang, terdapat lebih banyak senjata yang dimiliki oleh orang awam di negara ini daripada di mana-mana negara lain di dunia,” tulisnya.

“Saya tidak menentang senjata dan saya tidak menentang orang yang memiliki senjata. Selepas apa yang berlaku kepada saya di Paris, saya tahu betapa pentingnya selamat dan mempunyai keselamatan bersenjata, “katanya meneruskan, menjelaskan bahawa pasukan keselamatannya bersenjata tetapi dia percaya dalam undang-undang kawalan senjata api yang lebih ketat. “Kita semua mempunyai suara dan hak untuk merasa aman, dilindungi daripada orang yang menjadi ancaman, terutama ketika menyerahkan senjata mematikan. Saya mahu membantu membina masa depan yang lebih selamat untuk anak-anak saya dan saya percaya bersama-sama kita boleh mencari cara untuk melakukannya, sambil melindungi hak orang Amerika. “

RELATED: Bagaimana Kim Kardashian Really Feels About Having Surrogate

Pada bulan November, Kim menyokong Kendall selepas model mempersoalkan sama ada dia perlu membuat kenyataan awam mengenai kawalan senjata.

“Saya telah bertemu dengan Everytown, sebuah organisasi yang berjuang untuk mengubah semua undang-undang kawalan senjata,” kata Kim, menggalakkan Kendall bersuara walaupun takut kepada reaksi. “Terdapat banyak kelemahan dalam sistem ini, dan saya hanya merasa sangat bersemangat tentang bagaimana undang-undang kawalan senjata kita berubah.”

Ketuhanan di Los Angeles

Juga semasa musim 14, Kim, Kourtney, dan Khloé memandu melalui kawasan Skid Row L.A, di mana bapa mereka Robert Kardashian pernah membawa mereka sebagai kanak-kanak untuk belajar tentang orang-orang yang tidak mempunyai rumah di Los Angeles. Ketiga-tiga mereka melawat Mission Rescue Mission, di mana mereka mengetahui bahawa terdapat kira-kira 47,000 orang kehilangan tempat tinggal di kawasan itu, dengan hanya 12,000 katil perlindungan.

Di samping itu, Kim kemudian melawat ke Rumah Alexandria di L.A., di mana wanita dan kanak-kanak mencari tempat perlindungan dalam keadaan kecemasan.

“Saya hanya ingin membawa kesedaran kepada isu ini kerana saya rasa ada banyak perkara yang boleh dilakukan dalam komuniti kita dan ia bermula dengan hanya mendapat maklumat,” kata Kim. Dia kemudian bertemu dengan wanita tempatan yang pernah kehilangan tempat tinggal yang telah mengubah kehidupan mereka melalui organisasi.

Pada bulan Januari, Kim berkongsi bahawa sejak episod itu disiarkan, Rumah Alexandria menerima lebih daripada $ 1 juta dalam sumbangan. “Terima kasih kepada mereka yang telah membantu untuk membuat perubahan!” dia menulis di Twitter.

Mangsa Hurricane Harvey

Selebriti seperti J.Lo, A-Rod, Lady Gaga, dan Oprah semuanya bersama-sama untuk meningkatkan kesedaran tentang mangsa-mangsa Badai Harvey di Houston, Texas pada Ogos ini, dan Kardashians tidak terkecuali. Kim, Khloé, dan Kris Jenner mengambil Twitter untuk mengumumkan keluarga itu akan menjanjikan $ 500,000 kepada Palang Merah dan Tentera Salvation.

Diingatkan Parenthood

Dalam satu episod KUWTK yang disiarkan pada bulan Oktober, Kim, Kourtney, dan Khloé semua melawat klinik Parenthood Southern California yang dirancang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang dilakukan oleh organisasi dan bagaimana ia membantu wanita di seluruh negara.

“Persepsi Parenthood yang Dirancang adalah bahawa ia seperti klinik pengguguran. Itu tidak seperti apa yang ia suka. Mendengarnya secara langsung benar-benar membuatnya nyata untuk saya, “kata Kim pada persembahan itu.

“Mendengar cerita pasti adalah pembukaan mata,” tambah Kourtney.

BERKAITAN: Hadiah Holiday Stylist yang Memberi Kembali

Mereka duduk dengan wanita yang mendapat manfaat dari Rencana Parenthood, termasuk seorang wanita bernama Kelly yang didiagnosis HIV positif ketika dalam hubungan dengan teman lelakinya. “Rancangan Parenthood pada dasarnya membuatkan saya hidup,” kata wanita itu.

“Saya peminat besar Parenthood Yang Dirancang sekarang,” kata Khloé selepas mesyuarat itu. “Bertemu semua gadis dan mendengar cerita mereka dan melihat berapa banyak wanita yang telah dibantu oleh beberapa perkhidmatan yang mereka tawarkan-saya fikir orang perlu lebih berpendidikan sebelum mereka membuat pendapat, dan itulah yang saya bersyukur kerana saya peluang untuk dilakukan hari ini. “

Genosid Armenia

The Kardashians adalah keturunan Armenia dan terkenal melawat Armenia pada tahun 2015 untuk menghormati 1.5 juta mangsa Genosida Armenia.

Kejatuhan yang berikut, Kim menyokong Jawatankuasa Kebangsaan Amerika Armenia dengan surat dan iklan penuh halaman di New York Times selepas jurnal dinding jalan menjalankan iklan yang dibeli oleh Fakta Semak Armenia, sebuah kumpulan yang menafikan peristiwa yang pernah berlaku.

BERKAITAN: Chrissy Teigen dan Julia Roberts Mahu Anda Membeli dan Menyelamatkan Kehidupan Musim Percutian ini

“Apabila kita membiarkan diri kita dibungkam oleh wang, dengan ketakutan dan kuasa, kita mengajar anak-anak kita bahawa kebenaran tidak relevan. Kita perlu bertanggungjawab terhadap mesej yang kita lalui kepada anak-anak kita. Kami mempunyai kehormatan yang KEHIDUPAN dalam sejarah kita supaya kita melindungi masa depan mereka. Kita perlu melakukan lebih baik daripada ini, “katanya.

Kesihatan mental

Pada tahun 2015, Kim berkhidmat sebagai pengeluar eksekutif untuk dokumentari HLN mengenai kesihatan mental yang dipanggil #Bendera merah yang berkongsi kisah-kisah orang yang menderita pelbagai bentuk penyakit mental.

“Saya diberkati dikelilingi keluarga dan rakan-rakan yang suka dan memelihara,” kata Kim dalam satu kenyataan mengenai filem itu. “Tetapi tidak semua orang mempunyai sokongan semacam itu, 25 peratus orang dewasa di Amerika akan menderita penyakit mental dalam hidup mereka, dan kebanyakan mereka berpaling kepada media sosial untuk melepaskan kemurungan, kesepian, dan pengasingan mereka.”

Perdagangan seks

Kim pergi keluarganya untuk membantu Cyntoia Brown, seorang wanita berusia 29 tahun yang dijatuhi hukuman penjara tahun 16 tahun kerana membunuh Johnny Mitchell Allen, seorang ejen harta tanah berusia 43 tahun yang didakwa meminta dia untuk pelacuran . Dia akan layak untuk bersara ketika dia bertukar 69. Pada bulan November, Kardashian West dilaporkan mengetuk peguamnya sendiri, Shawn Holley, untuk mencuba dan membantu Brown. Beliau sebelum ini menulis tentang keadaan itu, menulis, “Sistem itu telah gagal, ia adalah pemecahan jantung untuk melihat seorang gadis remaja yang diperdagangkan ketika itu apabila dia mempunyai keberanian untuk melawan kembali dipenjarakan seumur hidup! Kita harus melakukan yang lebih baik & melakukan apa yang betul. ‘telah memanggil peguam saya semalam untuk melihat apa yang boleh dilakukan untuk menyelesaikannya #FreeCyntoiaBrown “

Ini pasti menyebabkan kesungguhan. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

48 − = 43

map