Kehidupan Viggo Mortensen Selepas Lord of the Rings

Viggo Mortensen telah bertindak sejak tahun 1980-an-anda mungkin ingat peranan awalnya dalam filem-filem berprofil tinggi seperti Saksi, Jalan Carlito, Crimson Tide, dan Potret seorang wanita– tetapi hidupnya berubah selama-lamanya apabila dia mendarat di bahagian Aragorn The Lord of the Rings trilogi (2001-2003). Sebagai salah satu protagonis utama francais, peminat di mana-mana jatuh cinta dengan Mortensen-rayuan seksnya yang lasak dan keamatan skrin-terbukti sangat tidak dapat dielakkan kepada wanita.

Viggo Mortensen - LOTR - Embed
© New Line Cinema / Courtesy Everett Collection

Sekarang berusia 57 tahun dengan filem baru, Kapten hebat Premiering di Sundance, Mortensen membuka peluang hidupnya-Lord of the Rings. Semasa Wartawan HollywoodPanel penyokong Indie di Park City, Utah, pada hari Sabtu, Mortensen berkata peranan epik itu memberikan dia kemewahan menceritakan kisah dia bersemangat, walaupun ia bermakna bekerja secara percuma pada masa-masa.

“Selepas Lord of the Rings, Saya terus berusaha mencari cerita yang sangat menarik, “kata pelakon itu. “Semua orang mempunyai peluang untuk melakukan lebih banyak perkara. Tiba-tiba jika saya membaca cerita, tidak kira betapa anehnya, saya berkata ‘Ya, saya akan memainkan peranan itu,’ maka ia dibiayai, dan itu hebat. “

BERKAITAN: Anda Tidak Pernah Melihat Daniel Radcliffe Seperti Ini Sebelum

Mortensen menambah, “Apabila anda mula membuat wang, anda mempunyai kemewahan untuk menunggu atau cuba mencari sesuatu, atau melakukan sesuatu, di mana anda tidak dibayar apa-apa, yang saya lakukan beberapa kali. Saya tidak mengubah pandangan saya; Saya hanya cuba mencari cerita yang baik tanpa memikirkan belanjawan atau kewarganegaraan atau apa-apa. ” Dan Mortensen memilih projeknya dengan baik, menjadikan filem seperti Sejarah Keganasan, Janji Timur (yang mendapatnya pencalonan Oscar), dan Jalan itu selepas trilogi itu berakhir.

Viggo Mortensen - Sundance - Embed 2
Regan MacStravic

In Kapten hebat, Mortensen menangani peranan seorang bapa yang menaikkan anaknya di hutan di Northwest Pacific, terpaksa memasuki masyarakat arus perdana dan memikirkan semula keibubapaannya. Dalam kehidupan sebenar, dia adalah ayah kepada anak lelaki Henry. Dia juga dibawa untuk menghasilkan filem dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan “seorang artis yang hebat,” menurut ahli panel ahli, pelakon Diane Ladd. “Kami telah lakukan 28 Hari bersama-sama dan dia memberikan saya buku karya seninya. Saya betul-betul di atas meja kopi saya dan ia hebat. “

BERKAITAN: Chris Pine Talks Mengenai Perempuan yang hebat Filem

Seorang pencinta filem bebas, Mortensen berkata, salah satu kebimbangan utama beliau sekarang ialah membuat filem pasti dilihat di teater sebelum video rumah-pernyataan agak kontroversial pada masa ini mengenai tawaran Netflix, Hulu dan Amazon. “Saya rasa tidak ada filem yang mencapai potensi penuh, tidak kira betapa baik atau buruk filem itu, sehingga ia dilihat di layar di rumah filem oleh orang-orang yang telah membeli tiket secara sukarela,” katanya sambil memanggil dirinya “lama -pelbagai “tetapi berpegang pada keyakinannya. “Selagi saya tinggal dalam perniagaan, itulah yang saya minat. Saya mahu menghantar filem ke bioskop. Itulah sebabnya saya masuk ke dalamnya. “

Mortensen mengiktiraf ibunya kerana cintanya terhadap teater, yang kemudiannya mengarahkannya untuk meneruskan akting. “Ibu saya membawa saya ke filem sepanjang masa ketika saya masih kecil, walaupun filem yang terlalu dewasa untuk saya,” katanya. “Saya suka menonton filem dan melihatnya melalui matanya dan bercakap mengenainya selepas itu.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 70 = 75

map