Kelly Rowland Setelah Menghabiskan $ 30,000 dalam 30 Minit di Bergdorf

Kelly Rowland hanya berumur 18 tahun ketika Destiny’s Child mencatat masa yang besar pada tahun 1999. Dengan melepaskan album cophomore mereka, Penulisan di Dinding, Rowland dan tiga rakannya yang asalnya – Beyoncé Knowles, LeToya Luckett, dan LaTavia Roberson – menjadi bintang semalaman, kuartet Texas dengan cepat membuktikan dirinya sebagai salah satu tindakan yang paling hangat pada akhir tahun sembilan puluhan dan kejayaan awal, lengkap dengan TRL penampilan, menyelaraskan permaidani merah, dan lawatan dunia.

Sudah tentu, bersama-sama dengan sorotan itu datang sesuatu di luar impian liar ahli kumpulan: kekayaan. Dan banyak.

“Saya masih ingat ramai orang yang memberitahu saya bahawa saya perlu menyimpan wang saya dan melabur – tetapi saya tidak mendengar,” kata Rowland InStyle, ketawa. “Apabila saya mendapat salah satu gaji pertama saya, saya pergi ke kedai runcit dan membeli hampir semua yang ibu saya katakan saya terlalu mahal. Saya membeli semua najis itu, mengadakan pesta di rumah saya, dan semua orang makan segala-galanya. Saya tidak akan melupakannya, kerana ia menyeronokkan dan ia adalah sesuatu yang saya dapat membiayai diri saya sendiri. “

BERKAITAN: Apa Diana Ross Mengajar Tracee Ellis Ross Mengenai Penjimatan

Tidak lama sebelum Rowland menyedari bahawa pendapatannya dapat membiayai lebih banyak daripada perjalanan mewah ke kedai runcit. “Saya seorang jutawan pada usia 20 tahun,” katanya. “Ia gila apabila anda berfikir tentang seorang lelaki berumur 20 tahun yang mempunyai semua wang ini dan tidak mengetahui apa yang dilakukan dengan eff itu dengannya. Apabila sudah tiba masanya untuk membeli besar, saya membeli sebuah rumah yang terlalu besar. Saya seperti 21 tahun dengan lima bilik tidur dan 5,000 kaki persegi untuk diri saya sendiri. Saya terlalu muda untuk membeli rumah seperti itu. “

Ya, Rowland mengakui ia terlalu mengagumkan pada saat-saat ketika ia menikmati manfaat dari kekayaannya yang baru dicetak. “Saya kehilangan fikiran saya – apabila ia datang untuk rambut tambahan, fesyen, saya terpaksa mempunyai segala-galanya,” katanya. “Saya masih ingat bahawa saya akan mengalami kekacauan di perjalanan ke Paris dan Itali, bertiup 30 minit dalam 30 minit di Bergdorf Goodman. Ia tidak masuk akal. Akhirnya, saya mula sedar bahawa bil AmEx saya benar-benar tinggi, dan saya perlu berehat. “

Rowland tidak menjauhkan diri daripada subjek membayar bil. Lagipun, salah satu hits terhebat Destiny’s Child adalah lagu keberanian yang tidak dapat dilupakan, “Bills, Bills, Bills,” yang menunjuk pada lelaki yang berhenti menarik perhatian kewangannya dalam hubungan. Rowland sayang mengingat masa ketika idea untuk single itu dilahirkan. “Saya masih ingat DC berada di studio dengan [penulis lagu] Kandi Burruss dan [penerbit rekod] She’kspere, dan lagu itu hanya datang dari perbualan yang kami ada,” kata Rowland. “Perkara seterusnya yang kita tahu, Kandi menyanyi, ‘Bolehkah anda membayar bil saya, bolehkah anda membayar bil telefon saya?’ Kami seperti, ‘Ya Tuhan, itu begitu terbang!’ Jadi kami pergi ke bilik, menyanyikannya, dan terasa betul. Kami selesai menulis lagu dan kami telah melanda tangan kami. “

BERKAITAN: Beyoncé Telah Dihantar Foto Kanak-kanak Rare Destiny ini untuk Merayakan Ulang Tahun yang Besar

Kali ini minggu lepas saya bersama dengan anak-anak perempuan saya .. ☺Heave a show malam ini hebat B!

Satu jawatan yang dikongsi oleh Kelly Rowland (@kellyrowland) pada

Menjelang tahun 2001, wanita Destiny’s Child (yang pada masa itu terdiri daripada Rowland, Knowles, dan rakan sepasukan baru Michelle Williams) tidak lagi dimanfaatkan secara kewangan-dan mereka tidak mendapatkan sokongan kewangan daripada sesiapa sahaja melalui lirik mereka. Apabila status selebriti mereka mencapai tahap yang lebih tinggi, mesej pemberdayaan perempuan mereka beralih kepada satu daripada jumlah kemerdekaan dengan lagu-lagu seperti “Survivor” dan “Wanita Bebas” di mana mereka menyanyikan tentang cara mereka sendiri secara penuh.

“Sebagai seorang wanita, saya fikir ia adalah perkara yang paling memberangsangkan apabila anda benar-benar dapat menjaga diri sendiri,” kata Rowland, yang mengekalkan kerjaya muzik solo selepas Destiny’s Child selain muncul di rancangan TV seperti Suara Australia. “Pada masa lalu, wanita telah dibuat merasa seperti mereka hanya dapat membuat kerja jika mereka mempunyai seorang lelaki. Kini, kami adalah CEO dan memulakan syarikat kami sendiri. Sesetengah usahawan yang paling berjaya sekarang adalah wanita. Anda boleh meletakkan tangan anda di atas dada dengan bangga kerana kami telah datang begitu jauh. Untuk dapat menjaga diri dan bangga dengan itu adalah pahala untuk semua kerja keras yang anda masukkan. “

Teruskan membaca lebih lanjut dari Rowland tentang bagaimana industri muzik telah berubah untuk wanita selama bertahun-tahun, apa yang dia mengajar anaknya yang berusia 3 tahun, Titan, mengenai wang, dan sudah tentu, yang paling mahal bil, bil, bil.

BERKAITAN: Hawa Tidak Mempunyai Akaun Bank Sehingga Dia Menandatangani Rekod Utama Rekod

Pada upbringin kewangannyag …Saya pasti bimbang tentang wang. Ibu saya bekerja sebagai pengasuh, jadi saya melihat betapa kerasnya dia bekerja dan disimpan, dan saya mengaku ingin bekerja lebih keras. Saya mahu hidup saya menjadi lebih mudah, secara kewangan.

Pada tugas pertamanya … Ia adalah pekerjaan penjagaan, dan saya mendapat $ 50 pada akhir malam. Saya mahu membeli baju yang sangat cantik ini di T.J. Maxx, dan saya akhirnya mendapatnya. Saya tidak ingat apa jenama itu, tetapi saya tahu ia adalah comel dan saya rasa seperti saya poppin ‘!

Mengenai kejayaan Anak Destiny mengubah hidupnya … Saya dapat membantu menjaga ibu saya dengan lebih baik. Dan ia sangat gila-mungkin saya katakan ini sekarang kerana saya lebih tua dan saya menghargai banyak perkara lagi – tetapi mampu membuat lawatan doktor rawak. Saya boleh pergi ke mana-mana doktor yang saya mahu! Saya tidak tahu apa-apa “ahli-ahli” yang berbeza sebelum itu. Saya dapat menjaga diri saya sendiri dan tahu apa yang sedang berlaku dengan badan penuh saya amat bermakna kepada saya. Berkembang, saya melihat bibi saya yang hebat menderita dan mencuri wang mereka bersama-sama hanya untuk pergi ke doktor. Jadi, bagi saya, rawatan perubatan adalah kemewahan sebenar.

BERKAITAN: Real Housewives Star NeNe Leakes pada Mengapa Anda Harus Digger Emas

Satu jawatan yang dikongsi oleh Kelly Rowland (@kellyrowland) pada

Pada mengajar anaknya tentang wang … Belajar wang dan penjimatan adalah penting kepada saya sebagai seorang ibu. Bapa ayah saya membelikan dia bank piggy yang paling keren yang dapat memberitahunya dengan tepat berapa banyak di dalamnya, jadi mereka bercakap mengenai wang. Dan saya dan Titan bercakap mengenai wang juga. Sekiranya dia benar-benar, sangat hebat dalam kelas berenang, saya suka, “Oh tuhan saya! Kami akan keluar dan mendapatkan mainan.” Dia fikir dia akan mendapat lapan mainan, kerana kami biasa melakukannya ketika dia lebih kecil. Tetapi sekarang kita menyedari bahawa dia lebih memahami, dan kita mahu dia memahami menjadi pintar dengan wang. Jadi [dia hanya mendapat satu].

Pada splurges yang paling kerap … Nah, sekarang, kita – Saya tidak boleh mengatakannya, kerana suami saya sama seperti, “Babe, dapatkan apa yang anda mahukan” – tetapi kita baru sahaja pindah ke rumah baru dan saya jenis penipuan pada fesyen dengan perabot Kami mempunyai masa yang terbaik dengan penghias dalaman kami dan dia memilih perkara yang paling indah Dan saya mempunyai rasa yang mahal, jadi, mereka tidak murah.

BERKAITAN: Ceramah Kelly Rowland merosakkan anaknya-dan juga kembar Beyoncé

Mengenai bilnya yang terbesar … Rang undang-undang saya yang paling mahal biasanya rang undang-undang AmEx saya, tetapi saya tidak gila dengan mereka lagi. Secara jujur, [caj] semuanya datang dari banyak perkara korporat seperti perjalanan. Saya suka, “Tiket pesawat ada berapa banyak sekarang ?! “Melihat ke atas rang undang-undang anda memberi anda perspektif.

Mengenai penyesalannya … Pembelian spontan apabila anda bosan. Anda tidak sepatutnya bosan dan kemudian pergi membeli-belah. Itulah perkara paling bodoh yang boleh anda lakukan. Tidak pandai.

Apabila membuat keputusan mengenai usaha perniagaan apa … Ia harus menjadi sesuatu yang saya teruja, di mana saya berfikir mengenainya di bawah sedar saya dan benar-benar seperti, “Ooh, saya tidak boleh menunggu.” Ia hanya perlu menjadi sesuatu yang akan menjadi otak saya, kerana kreativiti adalah perkara yang memberi makan paling banyak. Saya perlu kekal kreatif, tempoh.

Satu jawatan yang dikongsi oleh Kelly Rowland (@kellyrowland) pada

Pada masa yang paling memalukan beliau … Saya sedang berlari dalam pakaian senaman suatu hari, dan suami saya menelefon saya pada saat-saat akhir dan berkata, “Babe, mari kita makan malam dengan beberapa kawan.” Jadi saya berlari ke Neiman, menyegarkan di kaunter solek, dan kemudian pergi kepada wanita membeli-belah peribadi, yang sentiasa membantu saya memilih barangan yang saya buang dan habis dari kedai. Jadi mereka memakai pakaian saya yang paling indah, dan perkara seterusnya yang saya tahu, saya memberi mereka kad saya untuk membayar dan mereka seperti, “Kelly, kad itu bertindak gila. Jadi saya suka, “Apa ?!” Saya telah menghabiskan beratus-ratus ribu dolar dengan wanita-wanita ini, tetapi hanya satu kali ini, kad saya semakin merosot, dan mereka seperti “Tunggu sebentar, tunggu sebentar, kami telah mesti angka ini. ” Mereka berlari sekali lagi, dan akhirnya kami perlu menghubungi pembantu saya dan mendapatkan maklumat kadnya! Saya rasa untuk masa itu, saya sudah melampaui batas saya, kerana saya ingin memberi saya belanjawan pada masa kini.

Pada perasaan seperti industri muzik adalah kelab jumlah lelaki pada masa … Apabila saya masih muda, anda pasti dapat merasakannya. Tetapi menonton penerbit wanita atau penulis atau eksekutif wanita yang berlainan bermain, anda hanya memegang mereka dan menyokong mereka dan berterima kasih kepada Tuhan bahawa mereka menyokong anda. Ia harus selalu disalurkan seperti itu, terutamanya dalam industri muzik kerana ia pasti didominasi oleh lelaki. Tetapi ia mula berubah, dan itu indah untuk ditonton.

BERKAITAN: Priyanka Chopra pada Masa Ganjil Kad Kreditnya Ditolak

Mengenai nasihat untuk wanita dalam rundingan … Tahu nilai anda. Apabila ia datang ke sana, jika anda mempunyai nombor dan anda telah membuat penyelidikan anda pada bidang apa sahaja yang anda ada, dan anda merasakan anda bernilai ini, anda sangat perlu membuat nilai anda dan anda Kehadiran diketahui-dan kemudian melekatinya. Jangan malu mengenainya, dan berdiri teguh dan percayalah. Terlindung kepada siapa diri anda dan hadiah anda, dan pastikan ia sesuatu yang anda sukai kerana itulah apabila anda benar-benar luar biasa.

Mengenai apa yang dia pelajari mengenai wang … Ia tidak tumbuh di atas pokok. Apabila saya masih kecil, saya fikir wang hanya jatuh ke langit. Itu bukan cara ia pergi; anda perlu bekerja keras untuk wang anda, dan sekarang saya belajar dengan menjadi seorang ibu yang kadang-kadang memerlukan masa jauh dari anak anda. Itulah bahagian yang paling sukar, apabila tugas anda sebenarnya membawa anda keluar dari keluarga anda. Tetapi perkara yang paling penting ialah anda perlu meletakkan makanan di atas meja dan menyimpan pakaian di belakang dan kasut di atas kaki mereka. Oleh itu, saya tidak keberatan bekerja keras untuk memastikan rumah dan keluarga itu hebat. Saya juga belajar bahawa anda perlu menyimpan, tetapi juga untuk melabur. Dan janganlah kamu gila dengan pakaian! Pakaian begitu bergaya, itulah sebabnya saya suka membeli barangan yang saya rasa akan menjadi klasik, selama-lamanya. Saya melihat seseorang seperti Victoria Beckham, kerana saya rasa dia akan mempunyai segala-galanya yang dia pakai di dalam almari beliau selama-lamanya.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

40 − = 32

map