Kenapa Anda Boleh Perhatikan Lebih Rambut Rontok Semasa Bulan Julai

Mitos atau fakta: Anda kehilangan lebih banyak rambut pada musim panas. Menurut ahli pemulihan rambut Dr Robert Dorin, kisah isteri lama ini sebenarnya benar.

Walaupun kita semua mengalami beberapa keguguran rambut setiap hari, anda mungkin mula melihat beberapa rambut tambahan menyumbat berus rambut anda (atau mandi longkang) sepanjang tahun ini. “Rontok rambut bermusim sebenarnya sesuatu,” kata Dorin InStyle. “Penyelidikan menunjukkan bahawa wanita mempunyai kadar telogen yang sedikit lebih tinggi pada bulan Julai. Telogen dikenali sebagai fasa rehat untuk folikel rambut, yang bermaksud bahawa rambut lebih mudah tersumbat dan jatuh. “

BERKAITAN: Adakah Anda Memohon Produk Rambut Anda Di Pesanan Yang Sesuai?

Apabila rambut tertakluk kepada cuaca yang lebih melampau, sebanyak 70 peratus helai boleh memasuki tahap rehat yang lebih awal, menyebabkan lebih banyak rambut jatuh daripada biasa, katanya. “Ini akan menjelaskan mengapa ramai wanita mengalami keguguran rambut yang semakin meningkat pada bulan Julai apabila ia mula panas di luar, dan saya sering melihatnya pada musim luruh nanti.”

Biasanya, walaupun, keguguran rambut bermusim tidak menjadi punca kebimbangan. “Apabila rambut gugur, pertumbuhan semula rambut juga berlaku. Selagi anda tidak perasan botak sebenar atau menipis pada rambut anda, rambut baru akan tumbuh semula dan rambut anda akan menjadi halus, “tambah Dorin. Jadi bila sepatutnya anda berjumpa doktor? “Jika anda melihat rambut jatuh dalam corak-botak berhampiran kuil atau mahkota kepala, contohnya,” katanya. “Atau jika anda melihat penipisan teruk atau botak secara umum.”

Video Berkaitan: Kahlana Barfield Telah Takut Dengan Oribe Hairspray

PHOTOS: Apa itu Kerosakan? Pembaikan Mudah untuk Masalah Rambut Musim Panas Terburuk Anda

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

29 + = 33

map