Kenapa Anda Perlu Menggunakan Fail Kuku Kristal

Lebih daripada cepat untuk kecemasan kuku, fail kuku memainkan peranan dalam memastikan tips kami sihat dan licin. Jika kuku anda rapuh terutamanya, melabur dalam fail kuku kaca atau kristal boleh membantu membawa mereka kembali ke bentuk teratas.

Jika anda pernah merosakkan kuku anda dengan papan kayu tradisional, fail kuku kristal mungkin menjadi pilihan yang lebih lembut dan bahkan mengurangkan kerepek dan mengelupas. Itu kerana mereka biasanya datang dengan “grit” yang mana, juruteknik kuku dan pengasas talian penjagaan kuku Maxus Nails Dasha Minina memberitahu kami, adalah nombor yang “menentukan bagaimana halus atau kasar berkas kuku dan menunjukkan betapa kasarnya kuku anda. “Menggunakan papan kayu yang dilabel dengan kekurangan kurang daripada 180, kata Minina, boleh mengalihkan lapisan plat kuku semulajadi, menyebabkan paku memecah dan memecahkan.

Satu lagi manfaat indah fail kristal? Alat ini boleh dibasuh dengan sabun dan air atau sebarang disinfektan cecair, yang penting untuk mengelakkan penyebaran kuman dan bakteria. Yang terbaik, mereka boleh bertahan selama bertahun-tahun dengan penjagaan yang betul (sentiasa menyimpannya dalam kes perlindungan mereka untuk mengelakkan daripada melanggar).

Beli fail kuku kristal (di atas, dari kiri): Priti NYC, $ 11; pritinyc.com. Koleksi Sephora, $ 10; sephora.com. Julep, $ 18; julep.com. Formula yang sempurna, $ 12; perfectformulas.com.

BERKAITAN: Apa Kuku Anda Mendedahkan Mengenai Kesihatan Anda

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 87 = 96

map