Kenapa Zadie Smith Mengajar Daughternya yang Berumur 7 Tahun Bahawa Kecantikan Adalah Sisa Masa

Zadie Smith mungkin telah menulis buku yang dipanggil Pada Kecantikan, tetapi itu tidak bermakna dia mahu anak perempuannya terobsesi.

Penulis yang terkenal itu bercakap pada Festival Buku Antarabangsa Edinburgh pada hari Sabtu dan mendedahkan bahawa dia mula memaksakan had “masa cermin” pada anak perempuannya yang berusia 7 tahun, menurut Grazia Daily U.K. Dia membuat peraturan itu setelah melihat perbezaan antara berapa banyak masa yang diambil anak lelaki dan anak perempuannya untuk meninggalkan rumah mereka setiap pagi.

VIDEO: Novel Fiksyen Terbaik Teratas Semua Masa

“Saya nampak bahawa dia baru sahaja mula menghabiskan banyak masa mencari cermin. Ia menggangu saya. Saya membuat keputusan untuk secara spontan membuat keputusan mengenai prinsip: Jika ia mengambil masa lebih lama daripada 15 minit, jangan lakukannya, “kata Smith.

“Saya menjelaskannya kepada beliau dalam istilah-istilah ini: anda membuang masa, abang anda tidak akan membazir bila-bila masa melakukan ini. Setiap hari dalam hidupnya dia akan mengenakan baju, dia keluar dari pintu dan dia tidak memberikan sh- jika anda membuang-buang waktu setengah jam melakukan solek.”

BERKAITAN: Semak Amazon’s Top 10 Must-Read of the Year

Syukurlah, anak perempuannya benar-benar menerima rencana itu. Masa cermin tidak terdengar seperti idea yang tidak baik, TBH. Zadie, kami ambil nota. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

87 − = 83

map