Kimojis Feminis Kim Kardashian West Mencetuskan Backlash-Itulah Mengapa

Seperti begitu banyak hari tahun ini, orang ramai mempunyai tulang untuk memilih dengan Kim Kardashian West.

Bintang realiti yang sering disasarkan baru-baru ini mengeluarkan pek Kimoji bertemakan wanita baru di aplikasinya untuk menghormati Hari Wanita Antarabangsa.

Kemas kini menambah pilihan baru kepada aplikasi $ 3 Kimoji (yang sudah termasuk staples seperti muka menangis Kim dan bodinya yang melanggar Internet): satu siri emois “feminis” berwarna merah jambu dan merah-hued yang mengacu kepada selfie cermin telanjang yang ditapis oleh Kardashian West dan Nasty Pergerakan wanita. Pek ini juga mempunyai pelekat yang dibaca “Boy Bye” dan “Slay in your lane” dan satu yang membaca “Feminis sepenuh masa.”

Walaupun ramai yang bersetuju bahawa pengembangan bertema adalah idea yang keren, yang lain enggan untuk menyokong empayar berjuta-juta dolar Kardashian di bawah nama feminisme. Semasa pengembangan tersedia untuk dimuat turun secara percuma untuk pengguna Kimoji yang sudah ada sebelumnya, koleksi “feminis” akan dikenakan biaya $ 3 jika anda tidak mempunyai aplikasi.

Pengkritik juga cepat mengetepikan Kimoji “Fulltime Feminist” Kim memandangkan kenyataan Kardashian yang agak membingungkan dikeluarkan pada blognya pada tahun 2016. Di dalamnya, dia menerangkan bahawa walaupun dia akan “sentiasa berjuang untuk hak wanita,” dia tidak fikir orang harus ditekan ke dalam label, seperti feminis.

Kim Kardashian Kimoji
Getty Images, kimkardashian / Twitter

Sekarang nampaknya dia bukan hanya OK dengan melabel dirinya feminis, tetapi dia fikir orang lain juga harus melakukannya:

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

63 + = 73

map