Kongres ini Memanggil untuk Kod Pakaian Hitam di Ucapan Kesatuan Kesatuan Trump

Masa's Up

Pergerakan #MeToo dan #TimesUp telah secara rasmi mencapai D.C.

California Demokrat dan Rep. AS Jackie Speier menggesa rakan wanita dan lelakinya memakai hitam, seperti bintang-bintang Hollywood yang dilakukan pada 2018 Golden Globes, pada ucapan Presiden Kesatuan Presiden Presiden Donald Trump pada 30 Jan untuk menunjukkan sokongan kepada mangsa gangguan seksual.

VIDEO: 9 Selebriti Lelaki Siapa Feminis dan Bangga

Speier mengambil Twitter untuk mencadangkan kod pakaian pada hari Rabu. “Rakan dan saya di @HouseDemWomen memanggil rakan-rakan MoCs-wanita & lelaki, Demokrat & Republikan-untuk memakai hitam untuk #SOTU tahun ini dalam perpaduan dengan mangsa / gangguan seksual / keganasan di Hollywood, politik, akademik, dan lain-lain #TIMESUP #MeToo, “tulisnya, menandakan halaman Twitter untuk Kumpulan Kerja Wanita Demokrat, sebuah organisasi yang terdiri daripada wanita Demokrat di Dewan Perwakilan Rakyat.

“Ini adalah perubahan budaya yang menyapu negara, dan Kongres memeluknya,” kata Speier kepada HuffPost.

BERKAITAN: Meryl Streep Menerangkan Mengapa Dia Memakai Hitam di Glob Red Carpet

Tidak lama selepas Speier tweet, beberapa tokoh politik seperti Congressman Lois Frankel menyokongnya di media sosial. “Dengan memakai hitam ke #SOTU tahun ini, @HouseDemWomen berdiri dalam solidariti dengan wanita di seluruh negara kita untuk mengatakan: #TimesUp mengenai gangguan seksual di tempat kerja,” Frankel menulis.

Alyssa Milano, yang menyemarakkan #MeToo hashtag, bertindak balas, menulis, “Time’s Up.”

BERKAITAN: Lebih Daripada Kod Pakaian: Bagaimana Masa Berubah Dunia

Pada tahun 2017, Speier berkongsi kisahnya tentang gangguan seksual dan mengatakan bahawa seorang pekerja di Capitol Hill “memeluk muka saya, mencium saya, dan memasukkan lidahnya ke dalam mulut saya.” Dia sebelum ini bercakap dengan Masa mengenai usahanya untuk menguatkuasakan dasar pelecehan seksual yang ketat. “Kami katakan kami mempunyai toleransi sifar untuk itu, tetapi apa yang bermakna sifar toleransi bermakna,” katanya. “Mereka kata-kata tidak bermakna jika anda tidak mahu berkata, ‘Kami tidak akan membenarkan ini berjalan di sini.'”

Pelbagai wanita telah menuduh Presiden Trump melakukan salah laku seksual. Dia sebelum ini memanggil tuduhan “100% fabrikasi dan dibuat” dan kemudian berkata mereka adalah “tuduhan palsu dan pembohongan luar biasa.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

90 − = 87

map