Kredit Jennifer Lawrence Katniss Everdeen untuk Menginspirasi Jantinanya Membayar Essay Ketidaksamaan

Jennifer Lawrence meraih perhatian dunia baru-baru ini, bukannya untuk gaun yang mengagumkan atau wawancara rancangan lewat malam yang lucu, tetapi untuk mendapatkan jujur ​​kejam mengenai jurang upah yang ada di Hollywood dan menyatakan bahawa dia juga, seorang pelakon yang memenangi Anugerah Akademi dan bintang dua francais blockbuster besar, telah membincangkannya sepanjang kariernya.

Dalam esei untuk Lena Dunham Lenny surat berita pada bulan Oktober, bintang berusia 25 tahun itu membincangkan bagaimana dia secara automatik dibayar kurang daripada bintang lelaki jantannya. Ia adalah satu perkara yang berani untuk dilakukan dan nampaknya seorang wanita muda yang dekat dengan hati Lawrence berkhidmat sebagai inspirasi untuk membuat langkah berani ini. Pada sidang akhbar baru-baru ini untuk The Hunger Games: Mockingjay Bahagian 2 apabila ditanya sama ada Lawrence dimotivasi oleh wataknya Katniss Everdeen untuk menulis karangannya, dia berkata, “Saya tidak melihat bagaimana saya tidak dapat diilhami oleh watak ini. Maksud saya, saya begitu terinspirasi olehnya apabila saya membaca buku- Itulah alasan saya mahu bermain dia. ” Dia meneruskan, “Jadi saya fikir ia tidak mungkin untuk pergi empat tahun dengan watak ini dan tidak diilhamkan olehnya.”

BERKAITAN: Di dalam Final Permainan Kelaparan MockingjayBahagian 2 Showdown

Lawrence mengakui bahawa walaupun dia berjuang untuk menjaga kualiti kepimpinan masa depan Katniss di beberapa filem pertama. “Saya mahu dia menjadi seorang pejuang segera-saya mahu dia mahu menjadi pemimpin. Saya perlu mengekalkan emosi peribadi saya sendiri tentang keadaannya daripada prestasi saya,” katanya.. 

Hack e-mel Sony pada tahun 2014 mendedahkan bahawa ketika dia dan bintang perempuannya masuk hiruk Amerika, Amy Adams, memperoleh tujuh peratus daripada keuntungan backend untuk filem itu, bintang lelaki lelaki mereka (Christian Bale, Bradley Cooper, dan Jeremy Renner) semuanya membuat sembilan peratus. Dalam eseinya, dia menulis, “Saya akan berbohong jika saya tidak mengatakan terdapat elemen yang ingin disukai yang mempengaruhi keputusan saya untuk menutup perjanjian itu tanpa pertarungan yang sebenar. Saya tidak mahu kelihatan ‘sukar’ atau ‘rosak.’ Pada masa itu, ia kelihatan seperti idea yang baik, sehingga saya melihat gaji di Internet dan menyedari setiap orang yang saya bekerja dengan pasti tidak bimbang tentang menjadi ‘sukar’ atau ‘manja’. ” 

BERKAITAN: Pelancaran Newsletter Lena Dunham-5 Perkara yang Tahu dari Temuduga Hillary Clinton

Katniss (dan JLaw) melayari teater di MockingjayBahagian 2 pada 20 November. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map