Lihat Poster Pertama untuk The Wiz Live NBC!

Emerald City dilihat sebagai pelakon The Wiz Live!

NBC baru-baru ini melepaskan seni utama untuk pertunjukan live-action seterusnya mereka: pengiktirafan The Wiz, tahun 1970-an melanda yang mengulang cerita The Wizard of Oz dan mempunyai pelakon hitam-hitam.

Seni baru itu menampilkan citarasa bintang-bintang pengeluaran, termasuk pemain baru berusia 18 tahun Shanice Williams sebagai Dorothy, David Alan Grier sebagai Singa Cowardly, R & B bintang Ne-Yo sebagai Tin Man, dan Elijah Kelley (dari Penyembur rambut kemasyhuran) sebagai Orang Badak (di atas).

The Wiz Live! mengikuti kejayaan muzikal hidup NBC sebelum ini, 2013 Bunyi muzik dengan Carrie Underwood dan pengeluaran tahun lepas Peter Pan, yang membintangi Allison Williams. Rangkaian juga akan melakukan perkara yang sedikit berbeza kali ini. Tidak seperti dua produksi sebelum ini, kali ini NBC telah bekerjasama dengan Cirque du Soleil untuk bukan sahaja menghasilkan The Wiz Live!, tetapi untuk membawa acara itu ke Broadway pada 2016.

BERKAITAN: Dan Musical Next Next NBC akan menjadi … The Wiz!

“Kami mengasihi tradisi tahunan ini dan kami lebih teruja berbanding sebelum ini untuk membawa muzik lain Broadway ke ruang tamu Amerika, tetapi juga melihatnya di Broadway juga,” kata pengerusi NBC, Robert Greenblatt dalam satu kenyataan. “Imaginasi Cirque yang luar biasa akan membantu membawa dunia fantasi Oz dengan jelas untuk hidup dan memberikan persembahan hebat ini spin moden pada kisah lama yang kita cintai.”

Pelakon bintang juga termasuk Queen Latifah sebagai Wiz, Mary J. Blige sebagai Witch Wicked dari Barat, dan Uzo Aduba sebagai Glinda, Penyihir Baik Selatan.

The Wiz Live! akan dimulakan pada NBC 3 Disember.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 16 = 22

map