Madonna Terima Anugerah Wanita Terbaik di Billboard dengan Ucapan Yang Berkuasa

Dalam fesyen Madonna yang benar, penyanyi itu tidak menyuarakan kata-kata ketika dia melangkah ke pentas untuk menerima Anugerah Wanita Terbaik Tahun ini.

Ikon pop memberikan ucapan yang berani dan kuat mengenai beberapa perkara yang dia hadapi dan isu yang masih ditangani. “Saya berdiri di hadapan kamu sebagai doormat. Oh, maksud saya, sebagai penghibur wanita,” dia bermula, menurut Billboard. “Terima kasih kerana mengakui keupayaan saya untuk meneruskan karier saya selama 34 tahun dalam menghadapi seksisme terang-terangan dan keganasan dan keganasan berterusan dan penyalahgunaan tanpa henti.”

Dia meneruskan, semakin bertambah terang ketika dia bercakap tentang pengalaman hidupnya ketika remaja ketika dia pertama kali berpindah ke New York. “Orang ramai mati AIDS di mana-mana, ia tidak selamat untuk menjadi gay, ia tidak sejuk untuk dikaitkan dengan komuniti gay,” katanya. “Ia adalah tahun 1979 dan New York adalah tempat yang sangat menakutkan. Pada tahun pertama, saya ditahan dengan senjata api, dirogol di atas bumbung dengan pisau yang menggali tenggorokan saya dan saya telah merosakkan apartmen saya dan dirompak begitu banyak kali saya berhenti mengunci Pada tahun-tahun berikutnya, saya kehilangan hampir setiap kawan yang saya harus AIDS atau ubat-ubatan atau tembakan. “

Bintang muzik berkata dari semua perjuangan yang dia pelajari, “Dalam kehidupan tidak ada keselamatan yang sebenar kecuali kepercayaan diri.”

Dia terus bercakap tentang bagaimana dia memandang ke arah David Bowie, yang merasakan bagaimana dia merasakan “seperti orang yang paling dibenci di planet ini” semasa dia berkahwin dengan Sean Penn, dan mencerminkan betapa begitu banyak artis muzik yang hebat, seperti Bowie, telah meninggal dunia.

“Saya fikir perkara yang paling kontroversi yang pernah saya lakukan adalah untuk terus bertahan,” katanya. “Michael pergi, Tupac hilang, Prince pergi, Whitney hilang, Amy Winehouse hilang, David Bowie hilang, tapi saya masih berdiri, saya adalah salah seorang yang bertuah dan setiap hari saya mengira berkat saya. “

Dia meneruskan, menutup ucapannya dengan mesej pemberdayaan wanita. “Apa yang saya ingin katakan kepada semua wanita di sini hari ini ialah: Wanita telah ditindas begitu lama sehingga mereka percaya apa yang orang katakan mengenai mereka,” katanya. “Mereka percaya mereka perlu kembali seorang lelaki untuk mendapatkan kerja dan ada beberapa orang yang sangat baik yang layak mendapat sokongan, tetapi bukan kerana mereka lelaki-kerana mereka layak.”

“Sebagai wanita, kita perlu mula menghargai nilai-nilai kita sendiri dan harga diri masing-masing. Mencari wanita yang kuat untuk berkawan, menyelaraskan diri dengan, belajar dari, berkolaborasi, diilhami, menyokong, dan diterangi.

Madonna berdiri tinggi dalam sutra Jacquard sutra berwarna-warni yang berwarna-warni Gucci lengkap dengan tompok-tompok bunga, selendang bersulam, dan “Euterpe” bersulam di bahagian belakang, melengkapkan pandangannya dengan sepasang tumit platform kulit hitam, dan Jacob & Co dan NOL Jewellers cincin bejeweled.

BERKAITAN: Inilah Mengapa Madonna Ditamakan Wanita Billboard of the Year

Dia pergi untuk memberitahu peminat apa maksud perkataan itu, berkongsi foto belakang blazernya di Instagram bersama dengan kapsyen, “Terima Kasih Gucci untuk Suara Cantik! Dalam bahasa Yunani ia berkata: Dewi Muzik yang membawa JOY!”

Terima kasih Gucci untuk Saman Cantik! �� dalam bahasa Yunani ia berkata: Dewi Muzik yang membawa JOY! ��������������������………….

Gambar yang disiarkan oleh Madonna (@madonna) pada

Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada Billboard untuk anugerah itu, menulis, “Terima kasih BillBoard kerana menghormati saya !!!

Terima kasih BillBoard untuk menghormati saya !! �� �� adalah baik untuk bercakap fikiran saya! ������ ��������������������������������………………..

Gambar yang disiarkan oleh Madonna (@madonna) pada

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

69 − 60 =

map