Maskara Kim Kardashian-Diluluskan yang Mengubah Industri Kecantikan di Kepalanya

Sekarang anda mungkin melihatnya: Tiub biru bergaya, mungkin diadakan berhampiran tingkap pesawat atau diletakkan di atas meja granit, membanjiri makanan Instagram anda. Anda telah melihat kisah mengenainya oleh Kim Kardashian, Jessica Alba, selebriti gaya rambut selebriti Jen Atkin, penulis blog, editor kecantikan, dan megafans. Itu betul, Topeng Jet Leg oleh Jum’at Musim Panas ($ 48) telah semua orang bercakap.

Tetapi apa yang perlu kita bicarakan adalah duo pendiri di belakangnya, Marianna Hewitt dan Lauren Gores Ireland, dan rancangan perniagaan genius yang membolehkan mereka menjadikan permulaan kecantikan menjadi hit segera virus dengan hanya satu produk untuk namanya.

Produk itu-topeng penghidratan yang tidak perlu dibasuh-keluar dari tahun-tahun pembangunan oleh kawan-kawan dan pengaruh sosial, yang kedua-duanya bekerja dalam kewartawanan sebelum memulakan blog gaya hidup masing-masing, berkongsi ulasan produk kecantikan kegemaran mereka dengan penonton yang semakin meningkat. Selepas menguji kosmetik yang tidak terkira dan membaca komentar mereka yang mendalam, Hewitt dan Gores Ireland merasa seperti mereka memahami dengan tepat apa yang mereka-dan pembaca mereka suka dan tidak suka dalam produk kecantikan. Pad pelancaran yang sempurna untuk jenama.

BERKAITAN: Lupita Nyong’o memohon Sekolah Tingginya untuk Letakkan Makeup Wearnya

Musim panas Fridays - Slide - 1
Kesopanan

“Kami mahu mencipta sesuatu yang benar-benar bercakap dengan orang yang kami tahu-dan kami,” kata Gores Ireland. “Ya, wanita yang mengalami jet lag selepas bepergian, tetapi juga wanita yang mempunyai gaya hidup yang sibuk-ibu bapa, mereka yang sibuk dengan pekerjaan, dan wanita yang banyak melakukan sepanjang masa.”

VIDEO: 8 Masker Wajah Besar

Oleh itu bermula Jumaat Musim Panas, yang dilancarkan pada bulan Mac, yang diasaskan oleh Hewitt dan Gores Ireland-langkah yang berani pada masa kerjasama kolaboratif jenama, yang mempunyai jangka pendek atau terhad edisi dan produknya dibangunkan oleh garis kecantikan yang mantap. Hewitt dan Gores Ireland? Mereka mahu melakukan kerja. Dan mereka mahu ia dilakukan dengan cara mereka.

“Sebagai blogger dan penggiat, kami telah bekerja dengan banyak jenama selama ini. Dan kita suka aspek itu. Tetapi kami tidak mahu melakukan kerjasama kerana kami tidak mahu menyesuaikan diri dengan gaya atau jenama tertentu. Kami memiliki syarikat itu, dan kami mahu ia menjadi segala yang kami bayangkan, “kata Hewitt.

BERKAITAN: Tavi Gevinson di Tuxedos Kanada, Memakai PJs di Awam, dan Red-Carpet Regrets

Musim panas Fridays
Kesopanan

Mereka mengambil masa dua tahun untuk membangunkan formula untuk Jet Lag Mask, yang mempunyai ramuan kulit yang baik, termasuk Vitamin C hingga tekstur dan natrium hyaluronat untuk meningkatkan kelembapan. (Mereka menekankan bahawa Hewitt mempunyai kulit sensitif yang ekstra dan Gores Ireland hamil semasa membangunkan formula, jadi ia sangat bagus untuk setiap jenis jenis paraben dan sulfat jenis kulit.)

Daripada melancarkan dengan pelbagai jenis produk, Hewitt dan Gores Ireland memutuskan untuk memperkenalkan satu formula yang hebat dan membinanya. Mereka tahu projek itu memerlukan masa dan kesabaran, bahasa asing dalam dunia sosial media yang pantas. “Menjalankan perniagaan penjagaan kulit bukan sekejap. Kami terpaksa menjadi lebih sabar, “ketawa Hewitt, sambil memperhatikan pertimbangan praktikal yang tidak dijangka-seperti memikirkan cara membungkus topeng dalam tiub aluminium tanpa memberi kesan kepada formula-yang menunda tarikh pelancaran mereka.

Sebaik sahaja produk itu dibakar sepenuhnya, kedua-dua wanita perniagaan menggunakan pendekatan Instagram-pertama untuk pemasaran (dan tanpa kesan merah jambu milenium). Terjemahan? Mereka mengeluarkan produk dan mewujudkan kesedaran jenama pertama dan terpenting melalui aplikasi, bergantung pada platform untuk memulangkan kembali ke laman web mereka. Dan sementara jenama-jenama kecantikan lain pada hari ini dan dewasa telah terselubung dengan ketenaran kerana Instagram-think Herbivore, berus Morphe, dan Makeup Geek Cosmetics-Summer Fridays membezakan dirinya dengan merancang kempen media sosial keseluruhan di sekeliling produk tunggal, padat. Ia adalah satu strategi yang banyak dianggap berisiko, memandangkan logik jualan tradisional itu mencadangkan lebih banyak produk bererti kemungkinan peningkatan penjualan. Tetapi Gores Ireland dan Hewitt melindunginya dengan topeng mereka, topeng.

BERKAITAN: Bagaimana Kehidupan Menukar Rutin Kecantikan Saya

Musim panas Fridays - Slide - 4
Kesopanan

Dan kejayaan telah menarik. Dengan gabungan pengikut Instagram sebanyak 860,000 dan dengan sokongan rakan dan celeb persis-termasuk Kardashian, Alba, dan Atkin-topeng telah menjadi hit komersial di kalangan jualan langsung di summerfridays.com, serta dengan rakan kongsi pelancar dalam talian Sephora.

Walaupun angka jualan yang tepat tidak tersedia, WWD melaporkan bahawa topeng itu menjual jenama utama seperti La Mer, Biasa, dan Riley Ahad, serta topeng serupa dari SK-II, Glamglow, dan Dr. Jart dalam talian. Sebenarnya, Sephora.com meningkatkan pesanan rintis pengeluarannya enam kali dan, dalam masa dua minggu, topeng itu menjadi produk penjagaan kulit paling laris. (Ia akan memukul rak kedai Sephora pada bulan Ogos.)

“Sama dengan bintang-bintang media sosial lain yang telah melancarkan jenama yang berjaya dengan beberapa produk, Jum’at Musim Panas bukan sahaja berjaya melancarkan produk yang berkualiti tinggi tetapi melakukannya dengan mengambil pendekatan pemasaran media yang dipimpin oleh media,” kata Artemis Patrick, ketua pegawai dagang untuk Sephora, memberitahu kami. “Kami teruja dengan keupayaan jenama untuk menghasilkan kultus dengan pantas dengan satu produk.”

Walaupun kedua-duanya masih belum mendedahkan apa produk dan topeng baru yang muncul, kedua akan dilancarkan pada musim gugur, dengan lebih banyak untuk mengikuti suku tahun. Tetapi mereka menekankan bahawa garis penjagaan kulit ada untuk “menambah rutin anda,” tidak menggantikannya.

“Kami hanya mahu membuat penjagaan kulit yang benar-benar baik. Itulah sebabnya kami menghabiskan masa bertahun-tahun bekerja dengan makmal kami, mencipta semuanya dalam formula dari awal, “kata Gores Ireland. “Kami mahu mempunyai panjang umur. Ini bukan tentang sesuatu yang ‘bergaya’ pada 2018. “

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

15 − 8 =

map