Mendapat Cowlick? Berikut ialah 3 Pembaikan Genius

Asal-usul yang lemah boleh menjadi lebih sukar-dan lebih mengecewakan-untuk corral daripada anak anjing baru. Ini adalah benar terutamanya apabila datang kepada cowlicks, bahagian-bahagian yang degil yang tumbuh di arah yang bertentangan dengan rambut anda yang lain. Kami bercakap dengan pro Sarah Potempa untuk mengetahui cara terbaik untuk memastikan mereka terkawal:

Serangan Mereka Walaupun Basah
“Jika anda membiarkan rambut rambut anda kering, walaupun sedikit, akar anda akan terbaring tetapi mereka mahu,” kata Potempa. Sapukan gel fleksibel (seperti Pantene Pro-V Root Lifter Spray Gel, $ 4; drugstore.com) ke rambut basah; kemudian, sikat cowlick ke arah yang dikehendaki semasa anda meniupnya kering menggunakan muncung untuk tetulang tambahan.

Letakkan mereka di Tempat mereka
Selepas anda mengeringkan udara, keluarkan kawasan yang rosak dengan menggunakan berus, dan pin dengan klip empuk (Ricky’s No Crease Bow Clips, $ 7; rickys.com), yang menghalang pengecut. Ia seperti latihan peribadi untuk helai anda. Simpan terus sehingga anda keluar untuk hari itu.

Bawa pada Haba
Untuk membaiki cepat, gunakan besi mini-yang dapat lebih dekat dengan akar anda daripada yang bersaiz biasa-untuk meratakan bahagian (kami suka Sarah Potempa Mini Touch Up Iron ($ 35; sarahpotempa.com). Jika cowlick anda tetap berterusan, bercakap dengan stylist anda tentang menggabungkan pengangkatan tambahan ke dalam campuran panjang, dengan potongan yang tepat, cowlick dapat menambah banyak volume pada akar atau di sekitar rambut anda, “kata Potempa.

Video Berkaitan: Kahlana Barfield diabaikan dengan Oribe Hairspray

PHOTOS: 10 Hairstyles Celebrity Celebrity Layered

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

56 + = 59

map