Mengapa Burkini saya Sama seperti Cute sebagai Bikini anda

Apabila Halima Aden menggegarkan bahagian baju renang Miss Minnesota USA pada tahun 2016 memakai burkini, dia tidak membayangkannya sebagai kenyataan politik; dia hanya mahu bersaing. Tetapi model Somalia-Amerika berusia 20 tahun tidak lama lagi mempunyai DM yang banjir dari gadis-gadis muda Islam di seluruh negara. Sejak pertandingan itu, dia berjalan landasan dari Max Mara ke Yeezy, menempah iklan Fenty Beauty, dan membintangi penutup majalah. Inilah kisah bagaimana dia mula-mula menemui burkini-dan bagaimana ia terbukti banyak baju renang yang lebih baik (dan baju pengantin) daripada baju pelindung dan baju T yang basah.

Sampai jumpa Miss Minnesota USA, saya tidak tahu di sana adalah baju renang sederhana [saya boleh pakai]. Saya tidak tahu tentang burkinis semasa saya berada di sekolah, dan ibu bapa saya tidak menyebutnya. Tetapi saya benar-benar mahu melakukan pertandingan ini, dan terdapat bahagian baju renang.

Saya fikir, ‘Ada mempunyai untuk menjadi baju renang yang lebih dilindungi; Sekiranya nenek saya berada di pantai, dia tidak akan berada dalam dua keping. “Jadi saya menaip ke dalam sesuatu seperti Google,” Apa yang lebih tua memakai wanita di pantai? “Dan bergulir, saya mendapati gambar wanita memakai seluar dan baju yang diperbuat daripada bahan baju renang. Apabila saya menemuinya, saya suka, ‘Sudah tentu!’

Sebelum itu-ini memalukan-saya pernah memakai pakaian ketat dan baju ka-T ke kolam renang. Ya, pakaian ketat. Dan mereka tidak selesa. Saya juga memakai peluh satu kali! Saya berasa seperti saya melanggar peraturan kolam, dan saya fikir ia lebih tidak sopan, baju saya mengangkat ke leher saya.

BERKAITAN: Arahan Selfie Sangat Khusus Emily Ratajkowski

Terima kasih banyak @maxmara untuk peluang seumur hidup ❤️ apakah kehormatan yang berjalan untuk anda di Milan Fashion Week! ��

Satu jawatan yang dikongsi oleh Halima (@halima) pada

Saya telah memakai baju renang tradisional sebelum ini. Di apartmen saya di mana ibu saya tinggal, kadang-kadang hanya wanita di kolam renang. Dalam kes-kes itu, saya akan memakai satu keping atau bikini saya. Tetapi saya tidak pernah berasa selesa dengan lelaki di kolam renang, jadi saya memilih untuk tidak. Kesederhanaan [tidak ditakrifkan] oleh seseorang, tetapi bagi saya, itulah perkara biasa saya, sesuatu yang saya bangkitkan. Berpakaian sederhana adalah cara saya merasa selesa dalam kulit saya sendiri dan mengamalkan kepercayaan saya. (Selain itu, saya tidak boleh berenang-jadi apabila saya berkeliling, saya lebih suka menjadi gadis daripada lelaki!)

Halaman ini adalah pengalaman pembelajaran untuk saya dan penganjur juga. Tetapi ia hanya soal bertanya: Bolehkah burkini berfungsi? Ia adalah ya segera, dan itulah yang saya perlu buat.

Saya mendapat tambang dari Modanisa, burkini biru laut dengan appliques emas. Bahagian atas datang ke paha pertengahan saya dan seluar ke buku lali saya. Saya mencuba di dalam bilik asrama sahabat saya, dan saya masih ingat berfikir, ‘Oh kebaikan saya, kenapa saya mengambil masa yang lama ?!’ Saya mempunyai kilas balik untuk semua “baju renang” yang diluluskan oleh air saya dan berfikir, ‘Bayangkan jika saya tahu tentang ini. Kehidupan saya akan menjadi begitu banyak lebih mudah.’

Akhirnya, saya rasa bahagian baju renang itu adalah segmen kegemaran saya. Saya memakai burkini, dan gadis-gadis lain berada di bikini, dan ia benar-benar baik untuk berkumpul di atas pentas dengan semua gaya baju renang yang berbeza. Saya suka fakta bahawa saya adalah unik, dan saya yakin bahawa setiap gadis di peringkat itu merasakan yang sama tentang apa yang mereka pakai; anda perlu mencari baju renang yang paling sesuai untuk anda. Saya mempunyai saat-saat di mana saya suka, ‘Oh my gosh, baju renang pada gadis itu kelihatan begitu baik!’ Tetapi saya tidak akan mengubah apa-apa di saya. Saya berasa sangat comel dan yakin dengannya.

 

BERKAITAN: Kenapa Model Halima Aden Wears Hijab di Runway

Hanya mendapat mani dengan wartawan paling luar biasa ���� terima kasih @katiecouric & @natgeo untuk berkongsi cerita saya dengan dunia tun lagu di Spring ini!

Satu jawatan yang dikongsi oleh Halima (@halima) pada

Selepas itu, kanak-kanak perempuan [ramai Muslim] bercakap tentang memasuki pertandingan dan menyertai pasukan berenang mereka. Seperti diri saya, terdapat banyak gadis yang tidak tahu tentang burkinis sehingga saya memakai satu di atas panggung. Ia membuatkan saya ingin kembali ke sekolah menengah dan memberitahu gadis Islam bahawa anda tidak perlu lagi memilih sukan. Anda boleh menyertai pasukan berenang sekolah, dan anda boleh bermain tenis, dan anda boleh mencari pakaian seragam yang sederhana. Anda tidak perlu kelihatan seperti orang lain; anda masih boleh mematuhi peraturan dan menjadi sebahagian daripada pasukan.

April lepas di Abu Dhabi adalah kali pertama saya memakai burkini ke kolam renang. Saya berpasangan dengan turban tan kecil yang comel. Burkinis membuat saya mahu aksesorinya. Saya ingin memasangkan burkini hitam yang saya lihat dengan jilbab Nike untuk memberikannya lebih banyak. Nike Pro Hijab direka untuk atlet-katakan anda ingin bermain permainan pantai, seperti bola tampar, ia menyimpan semua yang tersimpan dan membolehkan anda bergerak. Burkinis datang dalam pelbagai gaya dan warna yang berbeza, dan jika anda melakukan kerja rumah anda, anda boleh mencari yang bergaya dan melengkapkan angka anda dengan sangat baik. Tidak seperti banyak pakaian renang tradisional, anda juga boleh mendapatkannya sesuai untuk anda, yang akan saya lakukan untuk seterusnya.

Burkinis membawa keyakinan kepada saya dan membolehkan saya menyertai. Saya masih boleh pergi berenang, saya boleh pergi ke pantai, saya boleh mempunyai kolam renang hari, dan saya tidak perlu menyesuaikan atau merasakan tekanan memakai bikini. Plus … mereka comel!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

53 − 47 =

map