Mengapa Urut Muka Adakah Trik Anti Penuaan Anda Perlu Cuba

Jawapan kepada kulit yang muda, berseri mungkin berada di hujung jari anda. Urut muka benar-benar dapat menggerakkan perkara dan tidak menyebutnya, menambah cahaya yang sangat didambakan. Tetapi jika lawatan spa tidak dalam kad, anda masih boleh menuai faedah mendapatkan urut muka dengan melakukannya sendiri di rumah. Pakar dermatologi yang berpangkalan di Miami Dr. S. Manjula Jegasothy menawarkan kepakarannya tentang bagaimana untuk memaksimumkan manfaat menambah urutan muka ke dalam rutin penjagaan kulit biasa anda.

BERKAITAN: Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Pengisian Wajah

Apakah Faedah Urutan Muka??

Urutan tidak ragu-ragu cara utama untuk mengetuk dan berehat selepas minggu yang sibuk, tetapi rawatan juga boleh membantu meningkatkan beberapa kebimbangan penjagaan kulit yang biasa, termasuk penuaan. “Manfaat utama urut wajah adalah bahawa ia merangsang saluran darah dangkal untuk mengalir lebih efisien dan menyehatkan sel kulit lebih baik,” kata Dr. Jegasothy. “Faedah-faedah lain termasuk membantu mencegah kulit melumpuhkan dan dengan saliran limfa.”

Teknik yang betul

Sama seperti anda ringan ketika memohon produk ke kawasan yang halus, jadi sebaiknya anda menjadi lembut ketika mengurut wajah anda. Menurut Dr. Jegasothy, kaedah terbaik adalah “urut di pukulan besar, sentiasa dalam fikiran ke atas, dan sentiasa menggunakan pad hujung jari anda. Semoga ini akan, dari masa ke masa, membantu mengalahkan kehilangan graviti, walaupun hanya sedikit. “Dr Jegasothy menekankan pentingnya tidak menggunakan kuku anda. Melakukannya boleh memecahkan kulit dan menyebabkan hiperpigmentasi, atau lebih parah, parut kekal. Untuk mengelakkan kulit kendur, dia juga tidak pernah mengurut dalam sebatan.

BERKAITAN: Kenapa Tahan Herba Mungkin Menjawab Keprihatinan Kulit Anda

Bagaimana Selalu Anda Perlu Melakukannya?

Mengurut beberapa kali seminggu, atau bahkan setiap hari tidak semestinya meningkatkan keberkesanan atau peluang untuk melihat hasil yang dapat dilihat. “Walaupun urutan muka harian terasa hebat, kebanyakan pakar dermatologi dan pakar penjagaan kulit percaya bahawa urut urut bulanan sepatutnya, dalam jangka panjang, merangsang sel-sel kulit untuk tumbuh dan tumbuh semula pada kadar optimum,” jelas Dr Jegasothy. Untuk menyatakannya dengan jelas: Apabila ia berkaitan dengan urutan, ia adalah mungkin untuk melupakannya.

Kawasan Wajah yang Sasaran

Mata letih? Kulit sensitif? Terdapat cara yang betul untuk urut itu. Jika anda bangun dengan mata yang bengkak walaupun memandang mata yang cukup, Dr. Jegasothy mengesyorkan untuk mengurangkan sedikit krim mata kegemaran anda ke atas pad jari anda dan mengurutkan kelopak mata atas dan bawah anda dalam sebatan kecil, ke atas, pekeliling untuk menenangkan kawasan.

Jika mempunyai kulit sensitif, Dr. Jegasothy mengatakan bahawa kulit anda memerlukan sentuhan yang lebih ringan dan jika anda rawan jerawat, dia menyarankan mengelakkan liang yang diekstrak untuk mengelakkan keradangan dan kerengsaan yang lebih jauh.

Jangan Lupakan Produk Yang Benar

Menggabungkan produk penjagaan kulit anti-penuaan yang berkesan dapat meningkatkan urutan wajah. Untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman ini, Dr Jegasothy menyarankan untuk memilih produk yang mempunyai slip yang mencukupi agar mudah diserap ke dalam kulit anda ketika anda menggosok wajah anda. Jika anda mempunyai kulit berminyak, dia mencadangkan serum seperti SkinCeuticals Blemish + Serum Pertahanan Umur ($ 90; dermstore.com) yang melakukan tugas berganda dengan meminimumkan kecacatan dan tanda-tanda penuaan seperti garis halus dan kedutan. Untuk kulit kering, dia mencadangkan Minggu Riley Luna Sleeping Night Oil ($ 105; sephora.com) yang bukan sahaja meningkatkan penghidratan, tetapi berfungsi untuk memuntahkan kulit dan mengurangkan liang-liang untuk kulit yang lebih muda. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 21 = 31

map