Mengingati Lucille Ball pada Hari Lahirnya

Hari ini, pelawak ikonik Lucille Ball akan berusia 105 tahun. Paling terkenal kerana peranannya dalam sitkom tahun 1950-an Saya Suka Lucy, Ball adalah pelumba di Hollywood. Semasa dia meninggal dunia pada 1989, kita tidak boleh melupakan keperibadiannya yang besar, rambut merah berapi, bakat yang luar biasa, dan keupayaan untuk membuat kita ketawa.

Begitu juga yang dilupakan adalah watak ikoniknya Lucy Ricardo yang bergaya dan pertalian untuk memakai baju baju besar. Bola sering menyerikan tetapi biasa untuk peranannya sebagai suri rumah zany, dan hingga ke hari ini, kita masih dipengaruhi oleh fesyen minimalisnya yang menghairankan.

Gayanya bukanlah satu-satunya alasan kita mencintainya: Pelawak utama yang menjelma membuat komedi klasiknya sebagai cara untuk menjadi pelakon yang berjaya dan seorang ibu. “Saya mahu keluar dari gambar dan tinggal di rumah supaya saya boleh mempunyai anak,” jelasnya. Bola membintangi bersama suami hidupnya, Desi Arnaz, dalam siri yang lucu.

Untuk menghormati hari lahirnya, perhatikan kembali pada suri rumah TV yang paling bergaya sepanjang zaman.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 6 = 11

map