Mereka Bumps Merah Semua Lebih Lengan dan Kaki Anda? Mereka dipanggil Keratosis Pilaris, dan Kami Mempunyai Penyelesaian

Saya berumur 12 tahun ketika saya pertama kali melihat benjolan merah kecil yang menaburkan paha saya dan merayap betis saya. Saya fikir hampir tidak ada pada mereka pada masa itu, menulis mereka sebagai tidak penting. Mereka menyakitkan, ya, tetapi ibu saya juga mempunyai mereka, jadi saya teruskan dengan saya Arthur– dan hari-hari penuh Dunkaroo dan bukannya bimbang. Sehingga, iaitu, saya sampai ke sekolah menengah. Pada ketika itu, saya semakin semakin menyedari dan tidak selamat mengenai tompok-tompok kasar, dan dengan serta-merta beralih ke almari pakaian yang ketat dari tees band (saya adalah seorang benar-benar peminat MCR yang besar) dan seluar jeans untuk meminati perhatian saya yang lebih rendah, yang membantu menjelaskan warna neon-putih kaki saya telah mengambil selama bertahun-tahun. Tidak ada cara yang saya akan mempamerkan batang saya dengan pakaian mewah atau miniskirts sans ketat.

BERKAITAN: Seperti Pemadam untuk Sel Mati, Pengeksport Gommage Akan Mengubah Kulit Anda

Walaupun saya telah melakukan penyelidikan amatur saya yang cukup tinggi di sekolah menengah dan kolej, tidak sampai baru-baru ini (baca: sebulan yang lalu) bahawa secara rasmi saya mendapat diagnosis: Keratosis pilaris.

Jadi, apa keratosis pilaris (KP) betul-betul? Menurut Dr. Jody Levine, ahli kulit kulit dan pakar perubatan yang berpangkalan di N.Y.C untuk AOB Med Spa, KP mula terbentuk apabila terdapat pembentukan keratin, protein yang melindungi kulit dari tekanan yang merugikan.

“Apabila terlalu banyak keratin, palam bersisik terbentuk yang menghalang pembukaan folikel rambut, yang boleh menyebabkan kulit kasar dan bergelombang,” kata Levine InStyle. Keadaan kulit adalah perkara biasa di kalangan wanita, cenderung berjalan dalam keluarga, dan boleh muncul di kaki, lengan, belakang, dan pipi. Oleh kerana orang-orang dengan kulit yang kering, sensitif lebih terdedah kepada KP, Levine menasihatkan untuk menjaga mandi pendek dan suam-suam kuku, dan untuk mengelakkan daripada pengelupasan, yang boleh menyebabkan kerengsaan.

BERKAITAN: Yang Hebat Panduan Alahan Girl untuk Produk Kecantikan

Walaupun tiada ubat untuk KP, ada produk penjagaan kulit di pasaran yang dapat membantu mengurangkan penampilan lebam merah ini, berkat rawatan topikal yang membanggakan asid laktik, asid alpha-hydroxy, asid salisiklik, dan urea. Dengan bahan-bahan yang memenangi ini, saya menjelajahi web untuk mencari produk yang paling berkesan yang mempromosikan kulit yang licin, tepat pada waktunya untuk musim tanpa tegang. Gingham paha-grazing, di sini saya datang!

DERMAdoctor KP Duty Scrub Badan ($ 46; sephora.com)

Apa Is Keratosis Pilaris?
Kesopanan

 

Akerat Smoothing Exfoliating Cream ($ 31; dermstore.com)

Apa Is Keratosis Pilaris?
Kesopanan

 

First Aid Beauty Ultra Repair Cream Krim Penghidratan ($ 30; sephora.com)

Apa Is Keratosis Pilaris?
Kesopanan

 

Riivia Skincare MD Keratosis Pilaris Cream ($ 39; riivia.com)

Apa Is Keratosis Pilaris?
Kesopanan

 

Peter Thomas Roth Max Pembetulan Pad Pemadatan ($ 40; ulta.com)

Apa Is Keratosis Pilaris?
Kesopanan

 

FOTO: 11 Bintang Kongsi Bagaimana Mereka Mencuci Wajah Mereka

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 74 = 83

map