Michelle Obama Kata Lelaki Tidak Boleh Menjadi “Penonton” dalam Menghadapi Tuduhan Salah Salahna Seksual

Nampaknya setiap hari dakwaan baru muncul mengenai dakwaan salah laku seksual. Dari Harvey Weinstein ke Kevin Spacey kepada Roy Moore, jika anda merasa sakit olehnya, anda tidak sendirian. Semasa ucapan yang dijual di Hartford, Connecticut, bekas Perdana Menteri Michelle Obama bercakap kepada orang ramai mengenai gelombang tuduhan dan dia mempunyai mesej untuk semua lelaki di luar sana. 

“Saya tidak dapat memberitahu anda bagaimana sakit itu membuat saya, semakin saya melihat pengungkapan kebenaran yang diketahui oleh semua wanita di sana, ada keburukan di sana,” katanya kepada orang ramai. 

RELATED: The Obamas Are Disgusted by Harvey Weinstein Allegations

“Jika kita mahu wanita muda menjadi kuat dan mempunyai suara dan menyokong diri mereka, maka kita perlu menyedari betapa banyak kerja yang perlu kita lakukan,” katanya. “Dan saya bercakap dengan orang-orang di luar sana, yang tidak boleh menjadi orang yang tidak bersalah dan berpuas hati … menonton ini berlaku.”

Obama menerangkan kesukaran yang dihadapi oleh wanita dan kanak-kanak perempuan di Amerika Syarikat setiap hari. “Kami hidup di dunia … di mana gadis-gadis muda secara harfiah berada dalam keadaan bahaya, seperti apa kata lelaki kepada kami, atau bagaimana dia memandang kami, atau peluang yang diambil dari kami, atau seseorang yang mendapat kami kaki di leher kami, “katanya. “Ini adalah satu kewujudan yang menyedihkan bagi wanita dan kanak-kanak perempuan di negara ini.”

 

 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

25 − 19 =

map