Miss Filipina, Pia Alonzo Wurtzbach, Mahkota Miss Universe 2015

Universe, berjumpa dengan First Lady yang baru. Pia Alonzo Wurtzbach, seorang ratu kecantikan berusia 26 tahun dari Filipina, telah memenangi pemenang pertandingan Miss Universe 2015 di Las Vegas, Nev., Malam Ahad.

Pertandingan yang disiarkan secara langsung di Fox, dihoskan oleh pelawak Steve Harvey dan memaparkan peserta dari 80 negara di antara umur 19 dan 27 tahun. Sebagai tambahan kepada panel empat hakim selebriti, penonton rumah juga dibenarkan untuk mengundi-yang pertama di 64 tahun lamanya.

Selepas campuran kecil dengan hasilnya (Harvey secara tidak sengaja mengumumkan Miss Colombia, Ariadna Gutierrez Arévalo, sebagai pemenang bukan pelari pertama), Wurtzbach menerima mahkota dari Miss Universe 2014, Paulina Vega dari Colombia.

Cik Philippines Named Miss Universe 2015 - EMBED
Ethan Miller / Getty Images

Wurtzbach diikuti oleh Gutierrez Arévalo, 21, dan pelari kedua Olivia Jordan, 27, dari Tulsa, Oklahoma.

BERKAITAN: Ini Apakah Peserta Pertandingan Miss Universe Look Like Without Makeup

Terdahulu dalam persaingan apabila dia bertanya mengapa dia mahu menjadi Miss Universe, Wurtzbach berkata, “Saya akan menggunakan suara saya untuk mempengaruhi remaja dan saya akan meningkatkan kesedaran terhadap sebab tertentu seperti kesedaran HIV, yang tepat pada masanya dan relevan dengan negara saya.”

Wurtzbach adalah pemenang pertama Miss Universe dari Filipina dalam lebih daripada 40 tahun.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

37 − 35 =

map