Miss Oklahoma Memandangkan Miss USA 2015

Olivia Jordan (aka, Miss Oklahoma) telah dinobatkan Miss USA 2015.

Dia mengalahkan pelari pertama Miss Texas (Ylianna Guerra) pada saat-saat akhir pertandingan Ahad di Baton Rouge, Louisiana.

Dia telah dianugerahkan mahkota oleh pemenang 2014, Nia Sanchez dari Nevada, yang juga mengucapkan tahniah kepadanya di Instagram.

Perbarisan tahunan itu masih diadakan pada hari Ahad walaupun terperangkap dalam kontroversi kerana pemilik bersama komen-komen kontroversi Miss Universe Donald Trump mengenai Mexicans dan Mexican Americans.

Keterangan hartawan hartawan Mexico sebagai “perogol” yang membawa “dadah” dan “jenayah” ke Amerika Syarikat akhirnya membawa kepada hubungan pemotongan NBC dengan persembahan itu, dan menyebabkan tuan rumah bersama itu, beberapa hakim dan penghibur muzik untuk keluar.

BERKAITAN: Serena Williams Menang Wimbledon di Serena Slam Kedua

Pertunjukan itu diambil oleh rangkaian Reelz minggu lalu, dan personaliti TV Todd Newton dan bekas Miss Wisconsin Amerika Syarikat Alex Wehrley melangkah masuk sebagai tuan rumah gantian.

Pada hari Sabtu, Trump mengumumkan bahawa dia tidak akan menghadiri persembahan kerana dia akan “berkempen di Phoenix.” (Trump kini sedang bertanding untuk Presiden, dengan harapan untuk mendapatkan pencalonan Republik.) Walaupun demikian, jurucakap Trump, Hope Hicks memberitahu CNN bahawa dia tidak mempunyai “acara rasmi” pada hari Ahad dan akan melakukan perjalanan ke New York.

Walaupun persembahan itu berlangsung, drama itu tidak berakhir untuk Trump, kerana Mexico tidak akan lagi menyertai pertandingan Miss Universe yang akan datang.

Pemenang 2015 akan menjadi Miss USA ke-64 untuk mewakili Amerika Syarikat pada pertandingan Miss Universe akhir tahun ini.

BACA LEBIH: Untuk melihat lebih banyak artikel seperti ini, lawati People.com.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 19 = 28

map