Orange adalah Laura Gomez New Black pada Unibrow Faux Her dan Pemandangan NS Flash Flashback

Apabila kita mula-mula berjumpa Blanca Flores, Orange Adakah Black Baruyang ditangkap oleh Laura Gómez, dia menjerit di bilik mandi, mungkin pada dirinya sendiri. Kemudian, kita menyedari bahawa dia sebenarnya tersembunyi telefon bimbit di belakang salah satu dindingnya dan bercakap dengan teman lelakinya, menggunakan kelakuannya yang tidak menentu sebagai penutup. Itulah jenis aksi cerdik yang membuat anda menyedari, apabila datang kepada wataknya, ada lebih daripada memenuhi unibrow. “Dia sangat bijak,” kata Gómez, yang berasal dari Santo Domingo, Republik Dominika, dalam lawatan baru-baru ini InStyleN.Y.C. pejabat. “Perkara-perkara yang dia katakan adalah ganjil, tetapi semuanya masuk akal apabila anda memikirkannya.” Di bawah ini, dia bercakap lebih banyak tentang mendapatkan backstory, transformasi set-setnya, dan bagaimana OITNB mencerminkan isu politik kehidupan sebenar. Spoiler depan.

Adakah anda mempunyai idea bahawa Latinas akan menjadi majoriti di Litchfield?
Tidak sama sekali. Saya tidak menyedari betapa berkuasa [kumpulan] itu sehingga saya melihatnya di skrin. Ia adalah hadiah penulis untuk memanfaatkan watak-watak ini dan mengejutkan semua orang. Kami menemui sebilangan yang berbeza dari Blanca-I memanggilnya Blanca Revolusioner. Saya suka petua-petanda di bahagian belakang bagaimana perasaannya sudah ada di sana, sehingga menjadi orang yang memberi orang lain keberanian untuk memberontak.

Adakah anda terkejut oleh backstory Blanca?
Saya masih ingat membaca dan pergi pisang. Pada musim pertama, Blanca adalah sedikit karikatur-dia sepertinya tidak mempunyai banyak lapisan. Tetapi dia suka buku; dia menjaga warga tua. Terdapat fungsi untuk hidupnya di belakang fizikal gila. Saya selalu bergurau dengan pelakon Latina saya bahawa dia mempunyai hubungan yang paling fungsional dari mereka semua. Ia ironis bahawa yang paling gila mempunyai hubungan yang paling fungsional!

BERKAITAN: Orange Adakah Black BaruJolene Purdy yang memelihara Warisan Asia dan itu Donnie Darko Meme

Laura Gomez - Orange is the New Black - EMBED
ihsan Netflix

Adegan NSFW itu pasti mengejutkan …
Saya tidak melihat bahawa datang! Saya menghantar mesej [OITNB pencipta] Jenji [Kohan], “Oh tuhan saya, ini gila!” Tetapi ia sangat masuk akal. Sebagai seorang, saya mungkin malu mengenainya, tetapi sebagai seorang pelakon, ia mengguncang! Ia benar-benar menunjukkan sisi haiwan Blanca ini, yang boleh anda lihat di dalam penjara apabila dia mencabar kuasa.

Anda tidak kelihatan seperti watak anda. Berapa lamakah anda mengambil kitaran rambut dan solek pada set?
Saya cuba untuk membantu seberapa banyak yang saya boleh dengan rambut saya-saya biarkan ia kerinting dan biarkan alam melakukan perkara itu. Saya mandi walaupun! saya mandi. Dan unibrow adalah pensil mata-artis solek kami kemudiannya diilhamkan oleh Frida Kahlo. Keseluruhan transformasi fizikal begitu membebaskan. Ia benar-benar membantu saya menjadi watak. Tidak ada rasa sia-sia. Dalam kes Blanca, saya fikir ia adalah mekanisme pertahanan. Membiarkan dirinya pergi seperti itu secara fizikal adalah cara baginya untuk tidak berurusan dengan apa-apa perasaan diri, kerana anda tidak merasa seperti anda ketika anda sedang dalam penjara.

BERKAITAN: 7 Perkara Yang Kita Ketahui Tentang Orange Adakah Black Baru Musim 4 dari Adrienne C. Moore

Sebagai seorang Dominican, adakah anda mengenal pasti dengan kebanggaan Dominican yang luar biasa??
Apabila anda minoriti dalam minoriti dan tiba-tiba ada kuasa dalam nombor, anda boleh merasa disahkan. Musim ini menunjukkan banyak budaya Latino dalam penjara, yang merupakan satu lagi komuniti orang yang sistem penyalahgunaan sangat banyak. Itulah yang bagus tentang persembahan itu: Ia mencerminkan masyarakat.

Itu sedih benar. Dan kes baru-baru ini kekejaman polis membuat akhir musim sangat sukar untuk ditonton.
Itulah hari yang sukar. Ia seperti Jenji mempunyai bola kristal atau sesuatu. Sesiapa yang tidak berpelajaran dalam segala-galanya yang berlaku di dunia sudah tentu berpendidikan di tempat kejadian.

BERKAITAN: Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Orange Adakah Black Baru Musim 4

Adakah anda benar-benar berdiri di atas meja untuk tempoh masa yang panjang?

Itu tidak begitu sukar kerana ia kelihatan, kecuali bahawa saya baru-baru ini mendapat pembedahan lutut. Setiap kali kami memotong, saya terpaksa duduk. Saya mempunyai sebotol air. Blanca tidak.

Wawancara ini telah diedit dan dipelopori untuk kejelasan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 3 =

map