Pada 67, Bekas Bond Girl Jane Seymour Mempunyai Kisah Gangguan Seksual Kepunyaannya

Masa's Up

Seorang bekas gadis Bond telah menyertai perbualan #MeToo.

Dalam cerita sampul baru untuk Playboy majalah, bintang Britain berusia 67 tahun Jane Seymour menjelaskan mengapa sekarang adalah waktunya baginya untuk berkongsi kisahnya. Yang terkenal dengan peranannya dalam Dr. Quinn, Perubatan Wanita dan filem James Bond pada tahun 1973 Hidup dan membiarkan mati– sebelum ini ditayangkan untuk majalah lelaki kontroversial, pertama pada bulan Julai 1973 dan kemudian pada bulan Januari 1987.

Cerita itu menyentuh kenaikan Seymour di Hollywood-dia memenangi dua Golden Globes dan satu Emmy-dan peranannya sekarang di sitkom Mari Dapatkan Fizikal, dan kemudian berputar ke topik gangguan seksual dalam industri hiburan. Dia mula berkongsi cerita tentang persembahan pagi Australia, Sunrise 7 pada bulan November selepas beberapa wanita menuduh Harvey Weinstein melakukan salah laku seksual dan dalam beberapa kes, rogol.

Jane Seymour Playboy
Aaron Feaver / Playboy

Pada tahun 1972, seorang pengeluar Hollywood yang kuat didakwa meminta beliau untuk melawat rumahnya untuk ujian skrin untuk peranan baru. Selepas tiba dan menyedari mereka bersendirian, dia menggambarkan beliau sebagai meletakkan tangannya di kakinya dan menekannya untuk membalas. Mengikut akaunnya, dia memintanya memanggilnya teksi setelah merasa “ketakutan”.

“Dia meletakkan saya di dalam kereta dan berkata, ‘Jika ada yang tahu anda pernah datang ke sini, jika anda pernah memberitahu sesiapa, saya akan memastikan anda tidak pernah bekerja semula di mana-mana sahaja di planet ini,” katanya. Playboy. “Dan dia mempunyai kuasa itu. Saya masuk ke dalam teksi dan menangis, ketakutan. “Keesokan harinya, ejennya bertanya sama ada dia bertemu dengan pengeluar, yang ejen itu bertindak balas dengan mengeluh dan mengakui dia mempunyai” sedikit reputasi. “

BERKAITAN: Harvey Weinstein Memetik Petikan daripada J.Law dan Gwyneth Paltrow dalam Pertahanan Undang-undangnya

Jadi mengapa dia memilih untuk bercakap sekarang?

“Satu-satunya sebab yang pernah saya ceritakan ialah wanita perlu mempunyai pilihan,” katanya. “Banyak wanita mengambil umpan dan hidup bahagia selama-lamanya. Masalah saya ialah agen saya tahu. Saya dimasukkan ke dalam keadaan di mana saya tidak dapat menunjukkan apa yang boleh saya lakukan. Dan saya orang yang, apabila sesuatu yang buruk berlaku, saya dapat mengatasinya dan bergerak maju .. “

Seymour kembali ke Hollywood, dia berkata dia mengambil sedikit masa di England daripada bertindak selepas kejadian itu. “Saya mendapat lemak. Saya membakar roti dan memakan sebiji roti setiap pagi dan membuat jarum. Saya memutuskan saya tidak akan melakukan ini lagi. Saya tidak bersedia melakukan apa yang perlu dilakukan, “katanya.

Kisahnya sememangnya datang selepas tuduhan terhadap Weinstein, dan pergerakan akar umbi seperti Time’s Up, yang berfungsi untuk membasmi gangguan seksual di tempat kerja.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

67 − 63 =

map