Panduan GIF: Cara Sorotan dan Kontur Wajah Anda Tanpa Melihat Jelas

Walaupun wajah berkontur mungkin kelihatan hebat di TV realiti (lihat kulit cantik Kim Kardashian untuk bukti), kesan yang sangat diukir mungkin tidak diterjemahkan dengan baik di luar skrin, di mana anda tidak mempunyai kawalan penuh di mana cahaya memukul wajah anda. Apabila dilakukan dengan betul, kontur yang dicampur dengan baik dapat menekankan ciri anda atau menundukkan kawasan tertentu, tetapi artis solek selebriti Nick Barose menasihatkan mengambil pendekatan “kurang lebih” dengan kaedah.

“Anda tidak mahu mencipta wajah baru,” katanya kepada kami. “Itulah kesilapan yang dibuat oleh orang ramai. Apabila anda memohon asas dan serbuk, kadang-kadang ia menghilangkan kontur semula jadi anda, jadi matlamatnya adalah untuk membawa kembali supaya wajah anda tidak kelihatan rata.” Barose telah membentuk wajah-wajah terkenal Lupita Nyong’o, Hailee Steinfeld, dan Coco Rocha di antara yang lain, jadi semasa lawatan baru-baru ini ke InStyle ibu pejabat, kami meminta pro untuk menunjukkan bagaimana untuk membuat kesan yang sempurna diukir yang tidak akan meninggalkan anda kelihatan seperti video muzik tambahan pada pengeluar laman web kami Leah Abrahams.

Teruskan membaca untuk mempelajari semua trik ahli Barose, dan untuk melihat panduan GIF yang berguna!

Berwarna How-To
Alex Menetap untuk InStyle.com

Tidak ada garis-garis penyembunyikan dan bronzer di sini! Untuk menarik kontur yang kelihatan semula jadi, kulit anda masih harus kelihatan seperti kulit semula jadi anda. Mulakan dengan memohon lapisan asas dan bedak, kemudian debu ringan bronzer semata-mata di sekitar perimeter wajah anda. Pada Leah, Barose menggunakan asas Koh Gen Do ($ 62; sephora.com), yang diterapkannya dengan sponge Beauty Blender basah ($ 20; sephora.com).

 

Berwarna How-To
Alex Menetap untuk InStyle.com

Sebelum memohon serbuk kontur, gunakan tangan anda untuk mencari cheekbone semulajadi anda. “Beralih ke cermin dan rasakan di mana ia bermula dan berakhir, dengan cara itu semua produk akan pergi ke arah yang betul,” kata Barose. “Kadang-kadang orang hanya menghisap di pipi mereka dan memilih tempat, dan mereka akan terlalu tinggi atau memanjangkan kontur terlalu rendah, jadi tentukan sudut anda terlebih dahulu.”

 

Berwarna How-To
Alex Menetap untuk InStyle.com

Berbekalkan Cheek dan Contour Brush Lancome ($ 40; lancome-usa.com) dan Dolce & Gabbana’s Bronzing Duo ($ 66; saksfifthavenue.com), gunakan bahagian pendek dan padat untuk menyapu serbuk yang lebih gelap ke wajah anda. “Anda melakukan sedikit perkara yang jelas pada mulanya, kemudian campurkan serbuk dengan sampingan berus,” kata Barose. “Saya cuba untuk tidak pergi ke arah garis rambut – ia kelihatan sedikit ’80-an jika anda berbuat demikian. Blur garis sedikit dengan hujung berus tebal supaya ia pergi dari kawasan gelap, berkontur ke pudar semula jadi . “

Dia kemudian menggunakan naungan lebih ringan dari Duo Bronzing untuk menyebarkan warna sedikit. Nada kulit ringan dan sederhana boleh hilang dengan menggunakan bronzer sebagai serbuk kontur, dengan syarat ia tidak terlalu oren, manakala kulit yang lebih dalam harus lebih fokus pada menonjolkan titik tinggi muka. Walaupun anda tidak mempunyai berus dua sisi Lancome, anda memerlukan kedua-dua versi yang padat dan luas untuk mencetak rupa. “Berus padat adalah untuk sculpting. Anda benar-benar dapat mewujudkan definisi itu, maka anda menggabungkannya dengan berus berbulu,” tambahnya. Selesai dengan pas dengan cepat dari Sponge Blender Kecantikan.

 

Berwarna How-To
Alex Menetap untuk InStyle.com

Untuk kontur hidung anda, gunakan sebilangan kecil bronzer di sepanjang kedua sisi dengan berus padat. “Ikut bentuk semula jadi anda-jangan cuba membuatnya begitu sempit atau menarik garis nipis,” tambahnya. “Ia hidung anda, hanya sedikit diukir. Saya naik ke atas dengan produk pada berus, dan menggabungkannya.”

Sorotan berkilauan berfungsi sebagai sentuhan terakhir. Pada Leah, Barose menggunakan Chanel’s Soleil Tan De Chanel ($ 48; chanel.com), formula cecair. “Banyak kali kontur orang, mereka akan menggunakan serbuk matte untuk menyerlahkan, dan itulah apabila anda boleh memberitahu ia solek. Gunakan sesuatu yang sedikit berkilau,” kata Barose, yang menasihati menggunakan Blender Kecantikan untuk memohon produk . “Dengan menggunakan jari-jari anda, anda akan membuat penampilan yang terang-terangan, jadi campurkan dengan span, dan jangan gunakan lebih daripada dua mantel semu kerana terlalu banyak boleh mengeluarkan garis halus dan membuat anda kelihatan berminyak.” Kemuncaknya harus diskret, jadi pat produk sedikit demi sedikit, dan peraturan tidak memperluaskan produk ke garis rambut anda juga terpakai di sini. “Anda tidak boleh melihat dari seluruh bilik,” kata Barose. “Ia sepatutnya kelihatan seperti kulit anda bersinar, dan akan muncul apabila anda menangkap cahaya.”

Produk siap:

Berwarna How-To
Alex Menetap untuk InStyle.com

Klik melalui galeri kami untuk melihat kiasan solek yang mesti tahu untuk memanjakan tan musim panas anda.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 8 =

map