Panduan GIF: Inilah Tepat Cara Membuat Alis yang Ditetapkan Sempurna

Chalk ia sehingga kesan Cara Delevingne, tetapi kening yang berani mempunyai seketika. Tahun ini sahaja, jualan dalam solek alis meningkat 28 peratus, dan kategori itu mendapat keuntungan $ 122 juta yang sejuk, WWD laporan. Satu set gerbang yang rapi mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk membingkai muka, melepaskan penampilan yang lebih muda, dan apabila diletakkan dengan betul, boleh mencipta ilusi hidung yang lebih ramping. Dengan semua produk baru di pasaran, sukar untuk menentukan yang paling sesuai untuk anda, jadi kami kembali ke senjata asas kami dan mencipta panduan GIF yang mesra pengguna tentang bagaimana anda boleh meletakkan alis terbaik anda ke hadapan. Teruskan membaca untuk mendapatkan arahan langkah demi langkah!

Kening Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Mulailah dengan menentukan tempat alis anda harus bermula, lengkung, dan hujung. Pegang berus seperti Anastasia’s ($ 18; anastasia.net) menegak ke arah jambatan hidung anda untuk mencari titik permulaan, kemudian condongkan berus di tengah pusat mata anda untuk melihat di mana lengkungan anda sepatutnya muncul. Garis berus dengan tepi luar mata anda untuk menentukan sejauh mana kening anda perlu dilanjutkan. Berus rambut ke arah yang secara semulajadi mereka tumbuh sebelum memohon apa-apa produk.

Kening Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Dengan pomade seperti Anastasia’s Dipbrow ($ 18; anastasia.net) atau serbuk tidak lebih daripada dua warna lebih terang atau lebih gelap daripada warna rambut anda, isi jurang di sepanjang lengkungan anda, kemudian gunakan apa-apa kelebihan produk pada berus sepanjang bahagian awal kening anda. Ini akan menghalang alis anda daripada kelihatan stenciled, dan mencipta kesan kecerunan yang halus. Lihatlah secara langsung di cermin, dan tunjukkan dagu anda ke arah miring ke atas untuk melihat sama ada lengkungan anda adalah sama.

Kening Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com)

Untuk mengekalkan bentuk yang utuh, kami mengikuti dengan beberapa sapuan Eyeko’s Brow Gel ($ 24; sephora.com), yang disuntung dengan ginkgo biloba untuk membantu tumbuh semula kawasan jarang. Sikat bahagian permulaan dalam gerakan menaik, dan sebaik sahaja produk di tempat, sapu berus spoolie bersih untuk memastikan pengedaran walaupun.

Kening Tutorial
Alex Menetap untuk InStyle.com

Mewarnai di luar garis atau apa-apa kotoran yang tidak dijangka dapat menimbulkan penampilan yang terlalu tebal, jadi mengukir bentuk yang tepat dengan concealer yang sesuai dengan kulit anda. Kami menggunakan kuali dari daging Benefit’s The Perk-Up Artist palette ($ 30; benefitcosmetics.com) di sepanjang bahagian atas dan bawah dari alis, kemudian menyapu bayangan yang menerangi merah jambu di bawah gerbang untuk menyerlahkan kerja kita. Gunakan berus untuk menggabungkan mana-mana garisan keras.

Dapatkan lebih banyak tips untuk menarik alis tebal di galeri kami.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 3 =

map