Pecahan Besi Keriting: Apa Setiap Jenis Wand Apakah, dan Bagaimana Menggunakannya

Alat rambut baru seolah-olah memukul rak lebih kerap daripada imej iPhone 6S yang bocor, membuat percubaan untuk membeli model baru yang lebih mencabar. Kategori besi curling khususnya adalah satu intimidasi, banyak variasi antara klip kurang, tradisional, dan tongkat gelembung dapat membuat belanja untuk yang baru kelihatan lebih seperti tugas dari The Amazing Race. Itulah sebabnya kami bertanya kepada Abraham Hairdresser untuk memberi kita kursus kemalangan pada model yang paling popular di luar sana, cara menggunakannya, dan kemungkinan gaya masing-masing.

“Saya kerap membandingkan membeli-belah besi untuk belanja tomat-pada penghujung hari, mereka semua bekerja dalam salad, tetapi pilihan yang tepat boleh membuat hidangan anda bergerak beberapa kali,” katanya. “Ini berlaku untuk pengeritingan besi kerana semua akan mengubah struktur, tetapi pilihan yang tepat boleh membuat semua perbezaan bergantung kepada kombinasi saiz dan besi setong yang tepat.” Taburkan mengesyorkan mencari alat yang dilapisi sama ada seramik atau turmalin, kerana ia adalah yang terbaik untuk mengedarkan panas secara merata, memastikan semua kawasan mendapat kasih yang sama. “Ini penting apabila rambut berkerut, seperti satu curl boleh menjadi sempurna, tetapi seterusnya mungkin lemah jika suhu tidak konsisten,” katanya kepada kami. “Saya sendiri suka pelapis turmalin, kerana mereka memberikan warna rambut tambahan.” Teruskan membaca untuk mendapatkan sekolah pada setiap model, dan untuk mencari perlawanan sempurna anda!

BERKAITAN: 13 Gaya rambut Summer Sexy untuk Cuba Sekarang

Curling Iron
Kesopanan

Pengukir Besi dengan Klip: T3 BodyWaver, $ 149; sephora.com.
Untuk lingkaran yang lebih berstruktur, anda akan memilih untuk memilih model klasik ini. “Keindahan besi klip adalah ia mencipta gelung kuat di hujung, ia sesuai untuk gaya rambut yang lebih banyak,” kata Sprinkle. “Kerana anda mula menggulung dari hujung, akar cenderung menjadi yang paling lemah dalam menunjukkan tekstur dengan alat ini.” Jika anda seorang pemula atau menghadapi kesulitan memegang helaian anda, kami mengesyorkan bermula dengan model yang serupa dengan yang satu ini. Selain itu, ia mempunyai kualiti pelurus tambahan jika anda melepaskan keseluruhan panjang anda melalui laras dan klip, kemudian menambah pergerakan di hujungnya.

Curling Iron
Kesopanan

Clipless Wand: Remington Pearl, $ 18; walmart.com.
Terima kasih kepada kekurangan penjepit, tongkat seramik adalah yang paling serba boleh dari sekumpulan, tetapi mungkin memerlukan beberapa amalan. “Bergantung kepada saiz rod, ia boleh menghasilkan gelombang yang lembut, kepada tekstur pantai,” kata Sprinkle. Keriting yang dibuat dengan tongkat klip kurang juga kelihatan paling semula jadi, kerana anda dapat menyampaikan perubahan halus bergantung pada cara anda membungkus lapisan anda, atau bagaimana anda menonjolkan batang. Kami mengesyorkan menunjuk hujung arah ke arah bawah dan bergantian dengan arah setiap curl jika anda ingin mendapatkan tekstur bergelombang yang sempurna dan hidup yang matang untuk musim panas.

RELATED: Apa yang Akan Dilakukan Jika Anda Telah Membakar Diri Dengan Besi Keriting

Curling Iron
Kesopanan

Marcel Wand: Hot Tools 1 1/4 Inch Iron, $ 47; ulta.com.
Walaupun tongkat marcel itu boleh digunakan oleh kita manusia semata-mata, mungkin lebih baik untuk meninggalkan yang satu ini di tangan profesional-alat itu dibina tanpa musim bunga, jadi sementara lebih mudah untuk stylist anda gunakan, dapat menjadi rumit untuk menguasai di rumah. “Besi ini memberikan stylist paling kawalan dan fleksibiliti. Kerana tidak ada musim bunga, ia terpulang kepada stylist untuk memanipulasi,” kata Sprinkle, membandingkan teknik untuk mencuba penyepit untuk kali pertama. “Dengan marcel, anda bermula di akar rambut, dan memanipulasinya hingga ke hujung. Anda akan melihat hampir semua stylists sesi menggunakan marcel dalam kit mereka kerana banyak corak curl dan gelombang yang boleh dibuat . ” Besi-besi ini kurang berisiko merangkak rambut anda dengan cangkuk ikan, atau tanda dalam rambut daripada membungkus bahagian dengan betul, tetapi melainkan anda mahir dengan kaedah ini, merayap ringan.

Curling Iron
Kesopanan

Bubble Wand: Bed Head Rock-n-Roller, $ 23; target.com.
Pemula gelombang pantai, ini adalah model untuk anda. Dalam apa yang menggambarkan Sprinkle sebagai “tongkat penggetar dengan roda latihan,” seterika gelembung dilengkapi dengan rod bertekstur, yang memberi anda templat dari segi penempatan. “Kerana pola seperti bola, ia membimbing rambut di antara lipatan untuk memberikan gelombang yang sempurna,” katanya. “Kelemahan di sini adalah bahawa rambut mesti cukup lama untuk menampung jarak.” Sama ada atau tidak anda memilih untuk versi dengan atau tanpa klip adalah prerogatif anda, pastikan anda menggulung lapisan anda melalui bahagian yang kurus antara setiap gelembung untuk tekstur yang layak Pinterest.

BERKAITAN: Lihat, Besi Keriting untuk Orang Yang Tidak Boleh Bekerja Keriting Besi

Curling Iron
Kesopanan

Double-Barrel Iron: Remington Ultimate Stylist Waver, $ 22; drugstore.com.
Dengan membungkus helai anda dalam corak angka-8 di sekitar setiap tong yang dipanaskan, anda boleh membekalkan curl yang lembut dan dapat dilihat di rumah di khalayak ramai di festival muzik, dipasangkan dengan mahkota bunga kegemaran anda. “Ini adalah corak berirama di seluruh rambut gelombang seperti riak. Satu-satunya kelemahan di sini adalah bahawa anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya rambut bahu untuk bekerja,” kata Sprinkle. “Ia mencipta tekstur seolah-olah anda hanya membiarkan jalinan anda.”

Curling Iron
Kesopanan

Spiral Iron: Conair Spiral Styler, $ 17; drugstore.com.
“Besi ini sangat sesuai untuk mencipta tekstur seperti Hollywood seperti rambut. Kerana bentuk silinder, ia menghasilkan gelombang S-pola yang cantik,” kata Sprinkle. Gunakan lingkaran untuk membimbing lapisan anda merentasi tongkat tirus, dan anda boleh memberikan rambut anda yang mengasyikkan gelombang vintaj yang sentiasa popular di permaidani merah-Think Set retro Jessica Alba dari 2013 Golden Globes. “Bentuk silinder menghasilkan bulu kecil yang besar di satu kawasan,” tambahnya.

PHOTOS: Alat Penggayaan Rambut Terbaik pada tahun 2015

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

63 + = 72

map