Penulis Dirty Dancing Is Drafting Out Sequel to the Iconic Film

Menari kotor bertukar menjadi 30 tahun pada masa ini dan sementara filem ikonik itu ditubuhkan pada tahun 1963, beberapa tema filem itu berasa sangat biasa dalam iklim politik semasa. Filem ini mengikuti Bayi (Jennifer Grey) dan percintaan rahsia dengan instruktur tarian kemnya, Johnny (Patrick Swayze), ketika membincangkan perbezaan pengguguran dan kelas dalam proses.

Menurut penulis filem 1987, Eleanor Bergstein, dia mungkin bersiap sedia untuk membawa balik kembali Johnny dan Baby untuk sekuel. “Saya selalu fikir mereka mempunyai masa depan, saya tidak bersedia untuk kembali ke sini,” katanya kepada E! Online. “Sekarang saya fikir saya bersedia. Sebahagiannya kerana sudah waktunya, dan sebahagian lagi kerana apa yang berlaku kepada mereka adalah apa yang berlaku sekarang. “

Bergstein berpendapat bahawa Bayi 2017 akan menjadi aktivis, menyokong kesaksamaan wanita, hak pendatang, dan Black Lives Matter. “Saya fikir setiap isu sosial akan menjadi miliknya,” katanya. “Semua perkara itu telah datang semula.”

VIDEO: Semak Foto Pertama Menari kotor Remake

“Saya tidak boleh mengatakan cukup, itu membuatkan saya sedih … tetapi ia menjadikannya lebih intuitif bagi saya untuk membuat sekuel sekarang, saya fikir,” tambahnya. “Saya suka menyusunnya di kepala saya.”

Walaupun filem itu secara teknikal mendapatkan sekuel pada tahun 2004 Dirty Dancing: Havana Nights (Swayze mempunyai kelopak dalam filem), ia tidak memaparkan watak-watak Johnny and Baby yang tercinta. Pada tahun 1998, terdapat jangka pendek Menari kotor Siri TV, dan tahun ini melihat ABC Menari kotor ulang tahun yang dibintangi oleh Abigail Breslin, tetapi penulis asal tidak memiliki tangan dalam sekeping. “Bukan cerita yang saya akan beritahu,” katanya.

Sama ada atau tidak Bergstein mengikuti dengan sekuel baru, sayangnya ia tidak akan menampilkan pemain asal, kerana Swayze meninggal dunia pada 2009 dari kanser pankreas. Walaupun garis Swayze, “Tiada siapa yang meletakkan Bayi di sudut,” adalah frasa paling dikutip filem itu, pelakon asalnya tidak suka garis itu, menurut IMDb.

Bintang itu juga menegaskan melakukan aksi tersendiri, dan berulang kali jatuh dari kayu semasa penggambaran, mencederakan lututnya dalam proses, laporan IMDb. Tetapi mungkin rahsia yang paling mengejutkan mengenai filem ini ialah bahagian di mana Johnny dan Bayi merangkak ke arah satu sama lain di atas lantai tidak bertujuan untuk menjadikannya filem. Rupa-rupanya, adegan merangkak yang ikonik ini dimaksudkan untuk menjadi pemanasan, tetapi pengarah Emile Ardonlino menyimpannya dalam pemotongan terakhir.

BERKAITAN: Tiada siapa yang meletakkan Abigail Breslin di Sudut: Baru Menari kotor Poster Terungkap

Bolehkah anda bayangkan juga Menari kotor tanpa adegan ikonik itu?

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 2

map