Petua untuk Mencegah Rambut Merah Anda (Tak Biasa) dari Pudar

Sebelum anda menarik batu Emma, ​​ada sesuatu yang anda perlu tahu. Rambut merah memerlukan lebih banyak penyelenggaraan berbanding mana-mana naungan lain, menurut selebriti warna Danny Moon dari Andy LeCompte Salon. Molekul-molekul pewarna yang terdapat dalam warna rambut merah biasanya lebih besar daripada warna lain, “kata Bulan. Oleh kerana molekul-molekul yang berlebihan itu tidak dapat menembusi batang rambut secara mendalam,” selepas tiga hingga empat minggu, rambut merah cenderung memudar . “Womp, womp.

Dengan kata lain, dengan sedikit TLC, anda boleh mencapai kunci peringkat Christina Hendricks tanpa membuat salun rumah kedua anda. Langkah pertama anda-atau kekurangannya-sepatutnya untuk mengelakkan mencuci rambut anda selama 48 jam selepas pewarna telah digunakan. Selepas tanda dua hari telah berlalu, “bilas menggunakan air yang sangat sejuk untuk membantu menutup kutikula dan meterai dalam warna,” kata Moon. Apabila membasuh basuh biasa, Moon menekankan pentingnya menggunakan syampu dan perapi yang dilabelkan sebagai “bebas sulfat” kerana, katanya, rumus-rumus ini cenderung menjadi lebih lembut dan berkemungkinan untuk melepaskan rambut minyak dan pewarna semulajadi. Walau bagaimanapun, ia adalah ideal untuk dicuci hanya sekali seminggu, sejak lama anda boleh pergi tanpa, semakin kecil kemungkinan anda mengalami pudar. Suatu semburan syampu kering (Batiste Dry Shampoo dalam Red Vibrant ($ 9, dermstore.com) adalah rambut merah) adalah pertaruhan terbaik anda untuk memerangi minyak di antara, menurut Bulan.

Tetapi lama-kelamaan bukan-semula jadi semula jadi tahu bahawa melangkau cuci atau dua hanya boleh menyimpan rambut bercahaya selama sekian lama. Itulah sebabnya Moon memberitahu pelanggannya yang berambut merah untuk menggunakan rawatan di rumah di antara pelantikan salon untuk dorongan tambahan. “Rawatan penghawa dingin adalah cara terbaik untuk menghidupkan semula ketegangan dan nada, yang hanya memerlukan redheads,” katanya. Moon, seorang artis tetamu untuk Pravana, mengesyorkan Rawatan Warna Enhancer NEVO jenama ($ 20, pravana.com untuk salon) kerana ia menyimpan pewarna profesional tetapi digunakan seperti perapi yang mendalam. “Selepas anda syampu, sapukan rawatan kepada rambut yang kering tuala dan biarkan selama satu hingga dua minit sebelum membilas,” katanya. Sekiranya anda memohon produk yang sama sebulan, anda akan mendapati anda hanya perlu melawat salon setiap enam hingga lapan minggu.

Pada akhir hari, nasihat Moon kepada (tidak semula jadi) redheads adalah mudah: “Baiklah dengan rambut merah anda dan rambut merah anda akan menjadi baik untuk anda.”

PHOTOS: Redheads Top 10 di Hollywood

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 + 4 =

map