Prihatin Mengenai Super-Lice? Apa yang Akan Dilakukan Jika Anak Anda Mempunyai Wabah

Permulaan tahun sekolah baru boleh menjadi masa yang menarik, tetapi ia juga musim puncak untuk kutu kepala (aka mimpi buruk setiap ibu bapa). Jika itu tidak mencukupi untuk memberi anda heebie-jeebies, terdapat satu bentuk baru parasit pesat pada peningkatan yang dipanggil “kutu super,” dan ia dikatakan tahan kepada rawatan yang paling di-counter-the-counter.

Sekiranya anak anda pulang ke rumah dengan lebih daripada sekadar kerja rumah pada September ini, cuba jangan panik. Kami bercakap dengan ahli kutu dan pengasas Fairy Tales Hair Care Risa Barash mengenai cara paling selamat untuk mencegah dan memerangi wabak. Perkara pertama yang anda akan lakukan adalah memeriksa telinga anak anda dengan teliti, juga dikenali sebagai nits. “Cara terbaik untuk memeriksa kutu adalah menyikat rambut kanak-kanak, seksyen mengikut seksyen, menggunakan sikat nit-pemetik logam, seperti sikat Terminator Fairy Tales Nit-Free ($ 17; ulta.com), kata Barash InStyle.

BERKAITAN: Ada Cowlick? Berikut ialah 3 Pembaikan Genius 

Sekali anda pasti mereka dijangkiti, kata Barash untuk melepaskan racun perosak yang keras, kerana ini tidak lagi terbukti berkesan dalam menghapuskan ketegangan terbaru kutu kutu. Sebaliknya, dia mengesyorkan menggunakan herba organik, seperti rosemary, pokok teh, peppermint (cuba LiceLogic Clear & Free Peppermint Syampu, $ 33; drugstore.com) dan citronella, untuk mengusir pepijat secara semulajadi. Rawatan bebas kimia, seperti Kit Kucing Fairy Tales Good-Bye Kit ($ 30; ulta.com) atau Quit Nits Complete Kit Kutu Lengkap ($ 20; drugstore.com), juga akan melakukan silap mata. “Larutan enzimatik melambatkan pepijat dan larut lem nitrik melekat yang melekatkan telur berdegup ke batang rambut,” jelas pakar itu. “Ibu bapa harus fokus untuk menyikat di tempat-tempat panas: di belakang telinga, belakang leher, dan di bahagian-bahagian.” Pilihan lain adalah mendapatkan rawatan yang datang kepada anda. Perkhidmatan seperti Pemegang Lesen membuat panggilan rumah untuk merawat dan mengeluarkan kutu dari rambut anak anda dalam hanya satu lawatan.

Untuk menghalang kutu dari menimbulkan kekacauan di tempat pertama, Barash berkata untuk mendapatkan kebiasaan melakukan pemeriksaan kepala mingguan dan bercakap dengan anak-anak anda tentang tidak berkongsi perkara seperti topi, sikat, sikat, hubungan rambut, bantal, dan beg tidur. Anda mungkin juga ingin mempertimbangkan untuk membuat produk pencegahan kutu menjadi sebahagian daripada rutin harian anda. “Orang tua harus memohon produk seperti Rosemary Repel Conditioning Spray ($ 14; ulta.com) setiap pagi sebelum kem, sekolah atau penjagaan harian,” tambah pro. “Pastikan semburan seluruh rambut, di belakang telinga, leher dan bahu, serta ransel dan topi dalam dan hoodie. ” 

PHOTOS: Apa itu Kerosakan? Pembaikan Mudah untuk Masalah Rambut Musim Panas Terburuk Anda

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 39 = 43

map