Rally Charlottesville: 5 Cara Praktikal untuk Menyokong Penentang Kaunter

Pada hari Sabtu, perarakan nasionalis putih di Charlottesville, Virginia, beralih dari kebencian kepada tragik apabila kereta dibajak ke dalam sekumpulan penunjuk perasaan. Aksi keganasan yang mengerikan akhirnya mencederakan lusinan dan membunuh seorang paralegal berusia 32 tahun Heather D. Heyer. Kemudian pada hari itu, dua orang pasukan negara (H. Jay Cullen, 48, dan Berke M.M.Bates, 40) terbunuh apabila helikopter mereka jatuh dalam perjalanan ke tempat kejadian.

Selepas menolak untuk terus mengutuk kumpulan benci pada hujung minggu, Presiden Donald Trump pada Isnin secara khusus mengecam kumpulan supremasi putih, KKK, dan neo-Nazis. “Racisme jahat-dan mereka yang menyebabkan kekerasan dalam namanya adalah penjenayah dan samseng, termasuk KKK, neo-Nazis, supremacists putih, dan kumpulan kebencian yang lain yang menjijikkan dengan segala yang kita cintai sebagai orang Amerika,” katanya pada majlis White House . “Mereka yang menyebarkan keganasan atas nama serangan mogok di Amerika.”

Berikutan tindakan keganasan domestik, rakyat Amerika banding bersama untuk mengambil tindakan terhadap kebencian dan menyokong mangsa Charlottesville.

Terdapat banyak cara untuk terlibat-tatal ke bawah untuk mengetahui bagaimana anda boleh menentang perkauman dan diskriminasi.

Dermakan kepada Dana Mangsa Rali dan Organisasi Anti-Kebencian

Menyokong kempen crowdfunding untuk mangsa adalah satu pilihan tetapi terdapat juga banyak nonprofit yang boleh menggunakan bantuan. Beberapa seperti Persatuan Kebangsaan bagi Kemajuan Orang Berwarna (NAACP), Black Lives Matter, Pusat Kemiskinan Selatan, Charlottesville Pride, dan Pusat Keadilan Bantuan Hukum (pusat berasaskan Virgina berfungsi untuk menyediakan bantuan guaman kepada mereka yang sebaliknya tidak mampu berkata perkhidmatan itu).

Sukarelawan Masa Anda

Daripada menyumbang secara kewangan, anda boleh mendermakan masa anda dengan sukarela untuk organisasi sedemikian.

Hadiri Rali atau Vigil

Cukup masukkan kod zip anda di laman web ini dan anda akan diarahkan ke acara berhampiran anda yang menyokong mangsa Charlottesville dan perhimpunan terhadap keganasan domestik dan ketaksuban.

BERKAITAN: Selebriti React untuk Protes Charlottesville

Daftar Petisyen

Terdapat pelbagai petisyen yang mencari tindakan berdasarkan peristiwa tragis hujung minggu ini-di antara mereka, petisyen untuk mendirikan patung Heather Heyer sebagai pengganti patung Robert E. Lee yang tidak lama lagi akan menyebabkan patung putih supremacist.

Vokal Pemikiran Anda pada Media Sosial, Orang, dan Wakil Kerajaan Anda

Kenali seseorang yang terlibat dalam perhimpunan yang membenci? Panggil mereka. Jadikan suara anda dengar apabila mungkin dan membantu memastikan keganasan dan kebencian ini diletakkan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

53 + = 56

map