Reese Witherspoon Memberi Penghormatan kepada Orang Lain yang Telah Dikemukakan Mengenai Serangan Seksual

Berikutan pendedahan emosional tentang serangan seksual oleh seorang pengarah pada 16, Reese Witherspoon memberi penghormatan kepada wanita dan lelaki yang, seperti dia, telah berbicara tentang gangguan seksual yang mereka hadapi dalam industri dan seterusnya.

“Malam tadi merasakan perubahan laut,” pemenang Oscar menulis dalam siaran Instagram Selasa. “Suatu ketika di mana wanita dan lelaki bercakap tentang gangguan dan penyalahgunaan kuasa dalam forum terbuka sebagai komuniti yang tidak akan bertolak ansur dengan perilaku ini lagi.”

Reese Witherspoon
Stefanie Keenan / Getty Images

“Komuniti baru bertekad untuk membuat perubahan supaya orang muda yang datang selepas kami tidak perlu rasa malu atau rasa bersalah yang bukan milik mereka,” katanya. “Saya sangat digalakkan bahawa kami membuat laluan baru ke hadapan.”

Malam tadi terasa seperti perubahan laut. Sebaik sahaja wanita dan lelaki bercakap mengenai gangguan dan penyalahgunaan kuasa dalam forum terbuka sebagai komuniti yang tidak akan bertolak ansur dengan tingkah laku ini. Komuniti baru bertekad untuk membuat perubahan supaya orang muda, yang datang selepas kami, tidak perlu berasa malu atau bersalah yang bukan milik mereka. Saya sangat digalakkan bahawa kita membuat jalan baru ke hadapan. Terima kasih @elleusa dan semua penghormatan yang sangat mengagumkan untuk keberanian anda, cinta anda dan kebenaran anda. ❤️

Satu jawatan yang dikongsi oleh Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) pada

Semasa acara Isnin petang, Big Little Lies bintang menyertai senarai wanita terkemuka yang mendakwa mereka telah menerima kemajuan seksual yang tidak diingini ketika bekerja dalam industri perfileman dengan membukanya tentang bagaimana dia telah mengalaminya juga.

“Ini merupakan minggu yang sangat sukar bagi wanita di Hollywood, untuk wanita di seluruh dunia, dan banyak situasi dan banyak industri terpaksa mengingati dan menghidupkan semula banyak kebenaran hodoh,” katanya kepada orang ramai pada Isnin.

BERKAITAN: Reese Witherspoon Mendedahkan Dia Telah Dilancarkan Secara Seksual Oleh seorang Pengarah di 16

Witherspoon mendedahkan bahawa dia bukan sahaja diserang secara seksual oleh seorang pengarah tetapi juga dibungkam selepas ia berlaku. “[Saya rasa] jijik benar pada pengarah yang menyerang saya apabila saya berumur 16 tahun dan kemarahan terhadap ejen dan pengeluar yang membuat saya merasa senyap itu adalah keadaan pekerjaan saya,” katanya..

Tambahnya, dia “merasa kurang berseorangan minggu ini daripada [dia] pernah merasakan dalam keseluruhan kerjayanya,” Witherspoon meneruskan, “Saya rasa benar-benar menggalakkan bahawa akan ada yang baru normal.”

“Bagi wanita muda di dalam bilik ini, kehidupan akan menjadi berbeza kerana kami bersama anda, kami mempunyai punggung anda dan ia membuatkan saya berasa lebih baik. Ini membuatkan saya sangat sedih untuk membicarakan isu-isu ini, tetapi saya tidak akan kecewa untuk, “katanya.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

64 − 59 =

map